1. 1

  Mijn kerstboodschap:
  “Wij zullen ons blijvend moeten instellen op een levensgedrag met een zuiniger gebruik van grondstoffen en energie. Daardoor zal ons bestaan veranderen. Bepaalde uitzichten vallen daardoor weg. Maar ons bestaan hoeft er niet ongelukkiger op te worden.”

 2. 4

  @1

  De les is dus dat we om een grote ramp moeten smeken om minder grondstoffen en energie te gebruiken. Het gezwatel van Den Uyl was immers n.a.v. de toenmalige oliecrisis. (aanleiding)

  In het tijdperk Den Uyl kwamen de barsten in de maakbare samenleving. Het zou nooit meer worden zoals het was meende hij n.a.v. de oliecrisis. Het omgekeerde was het geval, zie @3

  De les die te leren valt is dat hoogdravend gezwatel zoals Den Uyl etaleerde nergens op slaat. Een fikse ramp, dat zal ons pas leren.
  Je hebt dus totaal de verkeerde aangehaald.

 3. 5

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/waarom-de-financiele-markten-zich-ongerust-maken~b73b48c3/

  Waarom Trump eigenlijk socialistisch beleid voert en waarom dat naar de afgrond voert.

  De huidige groei is voor een groot deel te danken aan een belastingverlaging van liefst 1.500 miljard dollar van begin dit jaar. Hierdoor konden bedrijven hun winstgevendheid opvoeren en hadden consumenten meer te besteden. Omdat de belastingverlaging niet gepaard ging met dalende uitgaven, leidde dat tot een stijging van overheidstekorten. De VS leven op de pof. Dat baart zorgen, vooral omdat de rentes stijgen. Daarnaast nemen de politieke risico’s toe. Er is weliswaar een pauze van drie maanden ingelast in de handelsoorlog met China, maar een oplossing is niet in zicht. En Trump kan het Congres niet meer naar zijn hand zetten sinds de tussentijdse verkiezingen van november.

  In feite heeft Trump 1500 miljard aan gratis geld in de economie gestort. (Wat Roemer ook wilde in 2012, over my dead body) Dat werkt natuurlijk wel eventjes, vandaar de economische groei. Tot men beseft dat de rekening toch eens een keer betaald moet worden.

  Het is op zich prima, een belastingverlaging van 1500 miljard, maar dan moet je de uitgaven ook met dat bedrag laten krimpen. Of omgekeerd natuurlijk, wil je je uitgaven verhogen dan moet je meer belasting innen.

 4. 6

  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/12/20/ik-wil-helemaal-niet-schreeuwen-a3126442

  En wat de SP onder haar leiding heeft bereikt in de oppositie? „Het beste voorbeeld: dat de afschaffing van de dividendbelasting niet doorgaat.”

  Ik vind altijd dat als een politicus liegt, dat deze dat onopvallend dient te doen. Of het moet zijn dat Marijnissen topman is bij Unilever, dan heb ik niks gezegd.

  Het geeft een prima inkijk in de populistische werkwijze. Eerst vele malen verontwaardigd doen in de kamer over de dividendbelasting. Gebeurd er niks dan zwijg je en anders trek je de ‘overwinning’ naar je toe. Zodat je ‘bewijst’ hoe hard je werkt voor de ‘rechtvaardige zaak’.

 5. 8

  @7

  Dat rapport is van 72. Den Uyl deed zijn toespraken nav een crisis een jaar later welke gerelateerd was aan een opzettelijk te kort aan olie. Dat Nederland een vriend was van Israel hielp ook al niet mee.

  Dat vind ik deze ‘toespraak’ leuker:
  https://www.youtube.com/watch?v=T8nmWuBFX9Q

  Achter zijn rug lachte een groot deel van het volk hem uit. Een premier die ons maande om de gordijnen dicht te doen was in die tijd al lachwekkend.

  https://www.youtube.com/watch?v=3zM5IsUIhEM

  Dit vind ik dan van een hoger niveau dan Den Uyl. Het Farce Majeure team ging er geweldig mee om. De door jou aangehaalde bewoordingen van Den Uyl komen er trouwens ook in voor. Hoogdravendheid wordt altijd afgestraft met humor in ons land.

 6. 11

  Ik lees net de tekst van de kerstboodschap even door. Beslist goedbedoeld allemaal, maar ik heb toch wat moeite met de voorbeelden die hij aanhaalt. Lees ik in dat verzet tegen het gezag 450 jaar geleden een steun aan de gele hesjes? En dan die ‘Kleine Huisjes’. Goed, zo heet dat gehucht toevallig, maar met een tijdelijke werkkamer van vier ton en een neef die door zijn vastgoedpraktijken in het nieuws komt, klinkt het toch wat pijnlijk. Misschien dat Van Amsberg zijn contacten bij de energieboeren eens kan aanwenden ten gunste van de Groningers. Die krijgen doorgaans geen vier ton voor hun verscheurde woningen.

 7. 16

  Ik heb dit gelezen en ik raad het aan om ook te doen. Het gaat me niet om Kevin Spacey, die me niet interesseert, maar lees het en doe vervolgens wat ik deed: vraag je je nu nog steeds af waarom vrouwen niet meteen aangifte doen? En denk je dat vrouwen/meisjes die met hetzelfde, ogenschijnlijk kleine incident geconfronteerd worden, (wel) serieus genomen zullen worden?
  https://www.huffingtonpost.com/entry/kevin-spacey-touching-rapp_us_59fc80fee4b0b0c7fa39b4b8

 8. 18

  @17

  Neuh, windvaantje Lutine tracht ‘socialisme’ op 1 lijn te plaatsen met het tegenovergestelde, incl. nationaalsocialisme/ fascisme. Want dat is waar het uiteindelijk in de grote-mensen-wereld om gaat.

  Centristische klok en klepel bullshit, as usual. Don’t feed either.

  Vrolijke pinksterpaashaasdagen verder, allen.

 9. 19

  Oh, even ter aanvulling op @18 .. een extragratisanticommercielebullshit Kerst..ding.

  https://www.rawstory.com/2017/12/the-surprising-catholic-roots-behind-the-so-called-war-on-christmas/
  https://www.history.com/news/the-nazis-war-on-christmas
  https://www.nytimes.com/2016/12/19/us/war-on-christmas-controversy.html

  VErteL mE nOg eENs IeTs oVer eEn FeeSteLiJK vERsIerD sTuK vOedSel GEnAamD ‘stol’, sinds eeuwen zo genoemd? Ik vraag hetzelfde binnenkort weer, mogelijk met Pasen of Pinksteren.

  el-oh-el

 10. 22

  @21

  Degenen die zich politiek gezien aan de uiteinden bevinden, zullen het hoefijzermodel altijd ontkennen of beweren dat de ander het niet begrijpt. Dat maakt een discussie eigenlijk onmogelijk.

 11. 26

  @24

  Voor jou maakt het niet uit. Baudet kan net als Marijnissen in @6 de overwinning claimen in de kwestie rond de dividendbelasting. Het verschil tussen FVD en SP is soms maar minimaal of in dit geval zelfs totaal afwezig.

 12. 28

  @8: Er is helemaal niets hoogdravend aan den Uijl, dat was gewoon de taal van die tijd. Heb hem 1 keer ontmoet; een hele gewone vriendelijke man. Zijn ouders maakten rieten manden en de rest van de familie werkte in de steenfabriek.

  @26: Lekker logica net als het verschil tussen Lutine en een neo-nazi is minimaal; beiden schijten bruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren