1. 2

  Margin Call Hollandais (twee links) met bankier Jeroen Dijsselbloem in de hoofdrol:

  = Banken zijn wettelijk verplicht te controleren of klanten met een swap wel genoeg onderpand hebben om de negatieve waarde af te dekken. Maar de AFM verkondigde doodleuk in een rapport dat de margin-verplichting niet geldt bij rentederivaten van niet-professionele klanten als mkb’ers. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën nam dat over. Die fout gaf banken alle ruimte om tegen klanten en in rechtszaken vol te houden dat er helemaal geen margin-verplichting bestond: kijk maar, de minister en de toezichthouder zeggen het zelf.

  Bais is er woest over en heeft de AFM gesommeerd haar standpunt te herzien en op te treden tegen de banken. ‘Die margin-verplichting staat gewoon in de wet. Het is onzin dat de minister en de AFM verkondigen dat die niet van toepassing is. Die margin-verplichting is er om klanten te waarschuwen voor het risico dat ze lopen. Als mensen dat hadden geweten, hadden ze nooit een renteswap gesloten, en geen schade geleden.’ De AFM heeft Bais’ verzoek afgewezen. =

 2. 4

  @3: Nog niet verfilmd: Dijsselbloem’s War:

  Als leider van de eurogroep staan de IMF-meetings voor Dijsselbloem opnieuw grotendeels in het teken van Griekenland. Het IMF moet immers nog altijd besluiten of het een bijdrage levert aan het nieuwe steunpakket voor de Grieken. De minister is echter hoopvol dat hierover volgende maand een positief besluit kan worden genomen.

  Scenario-schrijver: Michael Hudson:

  The IMF says it will not reduce Greece’s debt by a single penny. It will keep the debt in place. The problem is the way that the European central banks keep their balance sheets, if it breaks down Greece’s debt owed to the IMF then the countries Germany, France, and other countries whose banks are bailed out will have to take a loss and they refuse to lose a single penny …. Mr. Tsipras says they have no choice. He says the choice is only to surrender and in fact the argument now is not between Greece and the IMF. Not between Greece and Germany or Europe. The arguments that keep going on are solely between the IMF and Germany as to whether the IMF is going to break its traditional rules and make a loan in violation of all of its principles.

 3. 7

  @6: Volgens mij claimt Sputnik niet eens onafhankelijk te zijn. Zou ook zinloos zijn, als je een korte blik op de hoofdpagina werpt.

 4. 8

  @6: haal dat Amerikaanse maar weg. Macron heeft de steun van een aantal grote investeerders en is een gemaakte kandidaat. Bedoeld om een neo-liberale agenda uit te gaan voeren. Kijk ook eens hoe snel Fillon zich achter Macron schaarde.

 5. 16

  @15: reporter “Laura Daniels is a fellow at the Institut Français des Relations Internationales in Paris and the Global Public Policy Institute in Berlin.”

  ’t Klinkt niet erg Russisch. Maar wat dan wel? Voor meer informatie, back to you, gbh

 6. 17

  Tioenov en Doebinski kennen elkaar sinds eind jaren tachtig toen ze beiden deel uitmaakten van 181e regiment tijdens de oorlog in Afghanistan. Doebinski vraagt de chauffeur van de vrachtwagen die de BUK vervoert, tijdens het telefoongesprek of er ook (Russische) bemanning bij is geleverd. De chauffeur bevestigt dat. In de herfst van 2014, een paar maanden na de tragedie met MH17, komt Tioenov – zo vertelt hij aan de krant – aan in Donetsk om met zijn oude maat Doebinski een gevangenenruil te regelen. Doebinski verwijt Tioenov dat die zich bij de ‘junta in Kiev’ heeft aangesloten. Hij doelt daarmee op de regering die na het verdrijven van de Oekraïense president in februari 2014 in het land aan de macht is gekomen. Tioenov reageert daarop door te zeggen: ,,Maar jullie bandietenbende (van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk, red.) heeft een passagiersvliegtuig uit de lucht geschoten!” Doebinski zou Tioenov vervolgens hebben toegevoegd: ,,Maar je gelooft toch niet dat ik dat zelf heb gedaan?! Het waren die monsters uit Moskou!”

  http://www.pzc.nl/buitenland/mogelijke-doorbraak-mh17-veteraan-zegt-stem-verdachte-te-herkennen~a38cbf7f/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren