SG-café dinsdag 21-07-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 21-07-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (26)

#1 Krekel

Michael Brooks (van The Michael Brooks Show en The Majority Report) plotseling overleden op 37-jarige leeftijd.

https://variety.com/2020/digital/news/michael-brooks-dead-dies-political-commentator-majority-report-1234712010/

#2 Le Redoutable

Zoals verwacht roept iedereen zich na de EU top als winnaar uit, de zuidelijke landen krijgen alsnog een hele berg geld cadeau, Orban mag zijn rechtstaat verder onder druk zetten en krijgt ook een flinke zak geld en Rutte krijgt een heel klein beetje korting op een gigantische kostenpost.

Wellicht de sluwste speler is Angela Merkel, zij profiteert volop mee van Rutte’s prestaties terwijl ze mooi weer bleef spelen met Brussel en diezelfde Rutte als kop van Jut gebruikte. Zo houdt Duitsland de volledige landbouwsubsidie, krijgt het nog meer afdracht korting als de zogenaamde “zuinige 4” (of zijn het nu 5 of 6?) en daarbovenop ook nog eens 500 miljoen uit de pot voor het “arme” Oost-Duitsland!

#3 Arduenn

@1 – Jezus wat ontzettend sneu. Vijftien uur geleden had ‘ie nog een video op z’n blog geplaatst.

https://www.youtube.com/watch?v=qVvoEHt2Fx8

Ik vond ook z’n enge sociopatisch-elitaire typetjes die Sam Seders commentaar onderbraken grappig.

#4 Bismarck

ISC Rusland-rapport: De Britse regering keek ostentatief weg van Russische inmenging in Britse verkiezingen en referenda. Maar het meeste saillante detail is nog dat Boris Johnson de publicatie van dit rapport, dat al sinds afgelopen oktober in zijn handen was, heeft tegengehouden tot nu (ruim over de verkiezingen heen en midden in de vakantie).

#5 Krekel

@3: Ja inderdaad. Of de Fox News-versie van Obama:

https://twitter.com/GuruBluXVIII/status/1285363402496499721

Hoe dan ook ontzettend treurig idd.

#6 Frank789

5G-veiling levert 1,23 miljard euro op

Mooi toch? Dat de tech companies moeten betalen om radiosignalen door mijn tuin, mijn huis, ja zelfs dwars door mijn lichaam te mogen zenden.

Maar wanneer gaat de KLM betalen voor herrie in mijn tuin, voor de luchtvervuiling in mijn tuin? ja, zelfs herrie in mijn slaapkamer?

Waarom? Waarom dat verschil met 5G?

https://nos.nl/artikel/2341423-5g-veiling-levert-1-23-miljard-euro-op-geen-duidelijkheid-over-rol-huawei.html

#7 Frank789

Café De Kleine Beurs had schijt aan de regels op 10 juni.
Inmiddels staat de teller op 23 besmettingen…

https://twitter.com/Whreq/status/1284958065012416515/photo/1

#8 McLovin

Mhhh dit begint toch wel een beetje eng te worden; Trump die een prive-militie heeft waarmee hij vrij door het land politieke tegenstanders kan intimideren….

“It is a standard move of authoritarians to use the pretext of quelling violence to bring in force, thereby prompting a violent response and then bootstrapping the initial use of force in the first place.”

https://nos.nl/artikel/2341444-trump-wil-federale-stormtroopers-ook-inzetten-in-andere-amerikaanse-steden.html

https://www.theguardian.com/us-news/2020/jul/21/portland-protests-federal-police-forces-tensions-rise

#9 Frank789

@8: Ik zei het al eerder, misschien is hij aan het oefenen voor een staatsgreep als hij de verkiezingen verliest “door stemfraude”.

#10 Frank789

@8: Nederland houdt zich ook niet aan de regel dat je het leger niet mag inzetten tegen de burgers.

“Er worden ongeveer vijftien legervrachtwagens en zo’n 40 militairen ingezet. Die sluiten straten af. ”

https://nos.nl/artikel/2341437-legervoertuigen-schermen-rivm-gebouw-af-voor-trekkers.html

#11 majava

@6: Klinkt leuk, dat geld “voor de gemeenschap”, alleen zie je dat dan wel terug in de kosten voor je abo. Betalen jullie in NL nog steeds voor data?

@10: Het leger wordt ingezet VOOR de burger, niet tegen. Het is een beschermingsmaatregel. Serieus, trek die boer van z’n trekker. Blijft er niks over van die beweging. Bij politie doen ze zo paniekerig over die machines, die zogenaamd niet te stoppen zijn, maar een bestuurder trek je zo door dat deurtje en zelfs de meest moderne trekker is een peuleschil om dan weg te rijden en op een afgesloten terrein te zetten.

#12 Co Stuifbergen

@11: Ik zou het prima vinden als vliegmaatschappijen meer betalen voor gebruik van ons luchtruim en luchthavens, en “we” dat terugzien in de prijzen van kaartjes.

(data-abonnementen worden in Nederland ook goedkoper, ik meen binnenlands onbeperkt voor 10 euro per maand)

#13 Co Stuifbergen

@11: Het is wel vreemd als we het leger nodig hebben om een paar honderd boeren tegen te houden.
Dat zou de poltie toch gewoon kunnen moeten.

#14 Frank789

@13: Dat ze het materiaal niet hebben is nog te begrijpen.
Maar militairen tegen burgers inzetten is gevaarlijk, alleen al omdat zij in elimineren denken in plaats van pacificeren.

Tijdens de krakersrellen waren ook al militairen in de politie doorgedrongen, hetgeen o.a. resulteerde in twee straaljagers die laag over Amsterdam vlogen om foto’s van de Groote Keyser te nemen. Iets waar de Elsevier toen nog zeer kritisch op was.

https://www.groene.nl/artikel/tanks-tegen-de-woningnood

#15 Hans Custers

@14

Je overdrijft. Er worden hier geen militairen tegen burgers ingezet. Er worden legervoertuigen gebruikt om een aantal wegen te blokkeren.Op een strategische plek wat vrachtwagens van het leger parkeren is heel iets anders dan militair geweld inzetten tegen burgers.

#16 Frank789

@15: En als die militairen met geweld hun voertuigen verdedigen tegen rellende boeren?
Zo legt iedereen de grens blijkbaar ergens anders, maar het begin is er.

Van de “Vondelstraat” had ik ook lang de indruk dat het slechts één tankwagen was die de barricades wegschoof. Waarschijnlijk destijds niet de juiste kranten gelezen. Uit het verhaal van de Groene blijkt hoe vreselijk ver de toenmalige regering bereid was te gaan.

#17 majava

@16: Ik durf te wedden dat er geen enkele gewapende militair aanwezig is bij die transportvoertuigen. Die “als” is wel een heel ver gezocht fantasietje. Het begin is er helemaal niet. Het toont slechts aan dat de Nederlandse politie geen eigen zwaar materieel heeft om wegen of objecten te blokkeren, zoals in de VS. Ergens is dat een goed teken.

Verder zie ik dat het protest van vandaag, 22.7 best ok verloopt, behalve wat betreft het respecteren van corona-regels/richtlijnen. Niet echt vreemd, gezien wat die gasten doen met hun nertsen farms.

#18 Hans Custers

Was het niet zo dat er bij een eerdere demonstratie in Den Haag vrachtwagens van bedrijven werden ingehuurd om wegen te blokkeren? En dat die vervolgens niet meer wilden, vanwege alle beledigingen en bedreigingen die ze kregen?

#19 Frank789

@18: Zoiets staat me ook bij. Maar je kunt ook politieagenten op legervoertuigen zetten.
Of een stel anonieme zeecontainers neerzetten.

@17: [ Het begin is er helemaal niet. ]
Er staan militairen om burgers tegen te houden. Met of zonder wapen, het leger hoort niet tegen de burgers ingezet te worden.

[ geen eigen zwaar materieel ]
Voor zever ik kan zien op de foto’s zijn het gewoon ordinaire vrachtwagens, die kan iedereen met een vrachtwagen rijbewijs besturen. Laat je niet misleiden door een camouflagekleurtje en een bull bar.
Die vrachtwagens zal de politie nauwelijks hebben, maar daarmee wordt het nog geen “zwaar materiaal”.
Zwaar zijn tanks en pantservoertuigen

#20 majava

@19:

Er staan militairen om burgers tegen te houden. Met of zonder wapen, het leger hoort niet tegen de burgers ingezet te worden

Er staan militaire voertuigen, geen militairen.
Ze staan er om de voertuigen van de burgers tegen te houden, niet de burgers.
Gewoon wat nuance.

#21 Bismarck

@14: Vergeet De Punt ook niet.

@19: “Met of zonder wapen, het leger hoort niet tegen de burgers ingezet te worden.”
Vindt Frank789. De Nederlandse overheid zegt iets anders.

#22 lmgikke

@21 zie je wel vaker, men kijkt zoveel Amerikaanse shit dat men denkt dat de wetten bij ons hetzelfde zijn.

Netzoals hand op het hart bij het volkslied. Dat is Amerikaans en NIET Nederlands. Nederlanders die dat wel doen doen dat om te laten zien hoe patriottisch men is, niet door hebbende dat ze hun eigen geschiedenis, tradities en regelgeving niet eens kennen

#23 Frank789

@20: [ Er staan militaire voertuigen, geen militairen. ]

Er zijn volgens de NOS 40 militairen “ingezet”.
Zelfs als die alleen hun vrachtwagen parkeren en daarna de benenwagen nemen, dan zijn ze nog steeds tegen burgers ingezet.

En ik kan me trouwens moeilijk indenken dat een militaire eenheid zijn voertuigen gewoon klakkeloos achterlaat en ze niet gaat beschermen, tenzij de politie dat belooft te doen. Maar soit.

[ Ze staan er om de voertuigen van de burgers tegen te houden, niet de burgers. ]

En wie zitten er in die voertuigen? Geen burgers?
Als de politie voortaan slechts schoenen tegenhoudt in plaats van de burgers die er hun voeten in hebben zitten… Dat opent ongekende mogelijkheden.

@21: [ Vergeet De Punt ook niet. ]
Ik weet niet of de politie destijds scherpschutters had en of ze die nu wel heeft. Maar demonstrerende en of rellende en of vernielende burgers is wel wat anders dan terroristen die (onschuldige) burgers vermoorden en dreigen te vermoorden.

Overigens bewees het leger daar op elimineren uit te zijn in plaats van pacificeren. Op zich nog begrijpelijk, maar in mijn herinnering beweerde men de cabine met de kapers doorzeefd te hebben boven de banken zodat slapende kapers niet geraakt zouden worden. Toen al geloofde ik daar geen barst van toen ik de foto’s van de doorzeefde cabine zag, met kogelgaten ver beneden de ramen.

#24 Hans Custers

@23

Maar hoe zit het met het principe dat handhaving van de openbare orde een overheidstaak moet zijn, die niet uitbesteed zou moeten worden aan commerciële bedrijven? Is dat niet ook een belangrijk principieel punt?

#25 Bismarck

@23: Je negeert heel convenient het belangrijkste deel van mijn reactie, dus ik quote even uit rijksoverheid.nl:
” Het Nederlandse leger heeft 3 hoofdtaken:

de overheid (bijvoorbeeld provincies en gemeenten) ondersteunen bij rechtshandhaving”

Oftewel, het leger heeft zich gewoon bezig gehouden met haar (door de grondwet gedefinieerde) hoofdtaken.

#26 Frank789

@25: Ik geef toe dat de wet niet klopt.

[ Oftewel, het leger heeft zich gewoon bezig gehouden met haar (door de grondwet gedefinieerde) hoofdtaken. ]

Ze zullen wel erg ruim denkend zijn bij defensie en binnenlandse zaken wat de grondwet beteft:

https://frontpage.fok.nl/nieuws/540133/1/3/50/leger-springt-steeds-vaker-bij-in-nederland.html

https://joop.bnnvara.nl/nieuws/amsterdam-zet-stiekem-militairen-in-tegen-eigen-bevolking

https://www.facebook.com/PhoenixOOCL/posts/444829512199616 ($)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*