1. 2

  Dui en Fra zijn al weer druk bezig met uitruilen:

  “Merkel heeft twee weken de tijd om Europese afspraken te maken over het terugsturen van asielzoekers naar andere Europese landen. Verwacht wordt dat Macron Merkel wil steunen in ruil voor Duitse tegemoetkomingen voor Macrons ideeën over Europa.

  https://duitslandinstituut.nl/artikel/26543/duitse-crisis-asielbeleid-domineert-frans-duits-topoverleg

  Dit is weinig democratisch en geeft eens te meer aan dat de politieke leiders nergens meer voor staan.

 2. 6

  @3: “De Europese Sociaal-democraten komen er ook achter dat men immigranten beter in de regio kan opvangen dan massaal naar Europa te halen”
  Wat gek, want in de praktijk worden vluchtelingen massaal in de regio opgevangen en doet maar een heel klein percentage de enorme moeite die benodigd is om fort Europa binnen te komen. Dat houdt onze huisleugenaar natuurlijk niet tegen om het te hebben over “migrranten massaal naar Europa halen”.

  Overigens blijkt het artikel ergens anders over te gaan, maar dat is ook gewoonte bij onze huisleugenaar. In tegenstelling tot bij rechts, waar men vooral wil wegkijken van de oorzaken van alle vluchtelingenstromen, willen de sociaaldemocraten nu toch eens een begin maken met het bestrijden van die oorzaken.

 3. 9

  @8.

  Goeie vraag, de politiek in zijn algemeenheid lijkt me, doet maar wat. Mensen vinden bijvoorbeeld zorg belangrijk, den haag heeft het er over, gebeurt er wat? BTW omhoog. Ga zo maar door.
  En dan hebben we het nog niet over afschaffing dividend belasting gehad.

  En dan afvragen waarom alles zo gefragmenteerd is. Grootste partij net iets meer dan dertig zetels. Een grote hoeveelheid splinterpartijen wat voor Babylonische spraakverwarring zorgt.

  Daarentegen denk ik dat Merkel wel een aardige leider is die afgezien van Wie schaffen das, weet wat ze doet. Democratisch wel, want ze regeert met CSU, niet onbelangrijk, en de Duitse bevolking die met AfD heeft laten merken dat ze wat vinden van de vele migranten.

 4. 11

  @9L Mensen vinden bijvoorbeeld zorg belangrijk, den haag heeft het er over, gebeurt er wat? BTW omhoog. Ga zo maar door.

  Dat komt gewoon omdat mensen die vinden dat zorg belangrijk is, de volgende keer bij verkiezingen ook weer op de VVD stemmen, om dan achteraf te zeuren dat er weer te weinig aan de zorg wordt gedaan.
  Toch min of meer hetzelde als zeggen dat roken ongezond is, toch weer gaan paffen en later klagen dat je longkanker hebt. Vergelijk ik de VVD nu met roken? Jazeker, beiden kosten handenvol geld en zijn schadelijk voor jezelf en je omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren