1. 3

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2683062/fnv-kabinet-luistert-niet-naar-bevolking

  Klopt, de achterban van VVD en D66 wat gestemd heeft laatste verkiezingen is een kleine minderheid. Maar vanwege partijdemocratisch hebben ze het wel voor het zeggen de hoger opgeleiden met idem dito inkomen. Het debacle van de meritocratie.

  Want politieagent en leraar waar FNV voor strijdt hebben niet alles er uit gehaald om nog meer te verdienen. Met beroepen die bijna gemaakt zijn vanwege overpopulatie hoger opgeleiden. Kost een hoop geld en ze kunnen nauwelijks zeggen wat ze dagelijks doen.

 2. 7

  @6: De pliesies die ik kende: allemaal VVD’er en bovendien closet-racist.

  @2: ook een absoluut redelijk antwoord, joh. Laat ik het maar doen: Hans Verbeek, ik hoop het niet, maar ik durf de wedden dat de thorium-fanclub ook stilletjes loopt te dromen van het verzieken van de NLse bodem. Ik ben op m’n hoede.

 3. 8

  @1: Ik ben wel benieuwd waarom je denkt dat we gaan fracken. Het helpt niet bepaald met het halen van de doelstellingen inzake CO2-uitstoot die we gesteld hebben en er valt ook weinig mee te verdienen. En dat laatste is nogal een dingetje in dit land.

 4. 9

  @6.

  Het gaat niet waar ze lid van zijn, het gaat om de misstanden, dus een verkeerde analyse. Kan mij de FNV schelen. Wel dat mensen een fatsoenlijk loon krijgen en niet het slaafje van die gekke managers zijn

 5. 11

  @8: in ons landje heeft het bedrijfsleven een hele dikke vinger in de pap (en een arm in de reet van de politici). Nu Nederland een netto-importeur van aardgas is geworden, neemt de kans toe dat innovatieve ondernemers vergunning krijgen om te gaan boren naar nieuwe energiebronnen: hetzij aardwarmte, hetzij naar kleine aardgasreserves.

  Naast de aardgasreserves in de kleine velden (de aangetoonde hoeveelheid economisch winbaar aardgas) zijn er dus ook nog gesteenten die aardgas bevatten die nog niet ontdekt of ontsloten zijn. Dit is het Nederlandse aardgaspotentieel. Ook het verbeteren van de gaswinning uit huidige velden hoort hierbij. Het beter benutten van conventionele aardgasvelden en actieve exploratie van nieuwe velden zou de Nederlandse bodemreserves de komende jaren in stand kunnen houden of zelfs vergroten. Zo schatten NAM en TNO dat er nog 50 jaar aardgas geproduceerd kan worden. Hiervoor moeten de nieuwe velden wel worden benut door actief te blijven winnen, het benutten van nieuwe technologie en door het opsporen van nieuwe velden.

  Bovendien wordt er in Groningen al gefrackt. Het mag, als je het eufemisme “hydraulische putstimulatie” gebruikt.

 6. 13

  @11: In dat geval is er geen sprake van beginnen, volgens je link: “Nieuw is fracking niet in Nederland: sinds de jaren vijftig is de techniek al honderden keren toegepast”.

 7. 14

  @4

  LOL. Als er één club is die niet naar de bevolking luistert dan is het de FNV wel. Weer een typisch gevalletje pot/ketel. Nou ja, die 1 miljoen ouderen zijn over 20 jaar toch dood en daarmee de FNV ook.

 8. 16

  @15: Feitelijk blijft die vraag niet staan (als je je een beetje van de domme blijft houden), want je kan niet iets tegenhouden dat al gebeurt (dat heet stoppen). Maar als je iets verder leest, blijven er nog wel wat meer vragen staan, want “De NAM benadrukt echter dat fracken bij het winnen van gewoon gas uit kleine velden onvergelijkbaar is met fracken bij het winnen van schaliegas. Het principe is hetzelfde, maar de intensiteit en de gebruikte hoeveelheid chemicaliën veel minder groot. Winning van schaliegas gaat in Nederland niet gebeuren, beloofde minister Wiebes onlangs.”

  En dan blijft mijn vraag staan: Waarom zouden we schaliegas gaan fracken tegen de belofte van de verantwoordelijke minister in, als het geen geld oplevert?

 9. 20

  Het Italiaanse parlement duwt, ondanks waarschuwingen, de uiterst linkse begroting door en stort land voor 37 miljard extra in de schulden. Ik heb hier op Sargasso regelmatig zien beweren dat dit veel beter is dan bezuinigen, we zullen over een paar jaar zien wie gelijk heeft. Helaas voor de Italiaanse kiezer is het land te groot om a la Griekenland gered te worden, dus voor hen kan dit een heel duur experiment worden.

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/italiaans-parlement-geeft-ondanks-staatsschuld-37-miljard-euro-extra-uit-en-de-kiezer-juicht~bd32c5b0/

 10. 22

  @20 Zonder degelijke financiele onderbouwing en doordacht economisch plan geld uitdelen aan het volk is misschien wel consistent met de karikatuur die jij (en velen met jou) voor je ziet als je het over links beleid hebt, maar politici van dat karikaturale linkse type lopen er in onze volksvertegenwoordiging weinig tot geen rond. Ook niet bij de SP. Als die voor meer uitgaven aan de onderkant pleiten, gaat dat altijd gepaard met het zwaarder belasten van de bovenkant. Je kan dat onverstandig of onwenselijk vinden, maar het is niet onverantwoord zoals je nu in Italie ziet.

  Dit soort ongedekte cadeautjes zijn vooral populistisch en vind je zowel op links (Venezuela) als op rechts (Trump’s tax cuts). En de huidige Italiaanse regering is vanalles, maar toch zeker niet links.

 11. 23

  China leert ons over hightech onderdrukken

  De Chinese autoriteiten gebruiken de regio Xinjiang, in het noordwesten van China, als enorm innovation lab om in de praktijk te testen hoe ze hun burgers zo goed mogelijk onder de duim kunnen houden. In deze regio leven voornamelijk islamitische minderheidsgroepen zoals de Oeigoeren. Omdat zij etnisch, cultureel en religieus afwijken van het ideaalbeeld van een Chinese burger, ziet de Communistische Partij hen als potentiële dreiging voor haar alomtegenwoordige macht.

  https://www.amnesty.nl/actueel/china-leert-ons-over-hightech-onderdrukken

  #hoefijzer

 12. 24

  @16: uit mijn link:

  Toch zijn de betrokken gemeenten er niet gerust op. ‘Wij zijn tegen de ontwikkeling van nieuwe kleine gasvelden in onze gemeente vanwege de onduidelijkheid van de gevolgen voor mens en milieu op lange termijn en de maatschappelijke onrust die er op dit moment is’, aldus de gemeente Zuidhorn.

  Die onrust kan niet los worden gezien van de toegenomen argwaan ten aanzien van ondergrondse activiteiten in het algemeen, nu duidelijk is geworden welke gevolgen de gaswinning in Groningen heeft. Werd daar aanvankelijk ook niet beweerd dat hooguit het servies zou rammelen? Of het nu gaat om gaswinning uit een klein veld bij Wapse of zoutwinning bij Kiel-Windeweer: het verzet is groot. Ook bij gaswinning uit een klein veld nabij Gramsbergen past de NAM sinds 2016 fracking toe, tot ongenoegen van de lokale overheid. ‘Het moet hier geen tweede Groningen worden’, zei PvdA-fractievoorzitter Gitta Luiten onlangs in Tubantia.

  Lokaal is er dus weerstand tegen het uitbreiden van fracking…

  Als ik in mijn achtertuin een windmolen ga bouwen, dan wordt dat subiet tegengehouden. Als een bedrijf hier in Delft een klein gasveld wil gaan exploiteren, dan komen er ook wel Delftenaren in het geweer.

  Beloftes van politici neem ik niet serieus.

 13. 26

  @14.

  Weer typisch gevalletje shoot the Messenger… Had niet anders verwacht Lutine.

  Jij zal ook wel niets hebben met de mensen onderin die maar moeten kijken hoe ze nog leuk kunnen leven omdat ze door dit kabinet plus hun vrienden in het bedrijfsleven worden genaaid waar ze bij staan.

  Oeps, wat zeg ik nou, dit is populistische praat, hoef je niet serieus te nemen Lutine. ???

 14. 27

  @22

  maar politici van dat karikaturale linkse type lopen er in onze volksvertegenwoordiging weinig tot geen rond. Ook niet bij de SP.

  Deze uitspraak zeker even vergeten?

  Hét politieke statement van deze week kwam van links: ‘over my dead body’ zei Emile Roemer in een interview toen ter sprake kwam dat Brussel Nederland een boete kan opleggen als het begrotingstekort onder zijn premierschap boven de drie procent uit komt. Doorgaans drukt Roemer zich in rond Hollands uit, maar met de in heel Europa begrijpelijke formulering over my dead body speelde hij zich mooi in de kijker bij de internationale pers. Dat Roemer geen gebruikmaakte van de meer courante formule over mijn lijk, is geen toeval: zijn uitspraak was een staaltje supranationale verkiezingsretoriek.

  Verder zal ik je er nog maar even aan herinneren dat wat de SP zegt er niks toe doet. De summiere steun van het electoraat houdt ze netjes.

 15. 30

  @20.

  Le Redoutable vergeet hoe de vorige crisis is gegaan, de rijken worden rijker, de armen mogen het gelag betalen. Dat zal als er een crisis komt want de banken bepalen dat niet anders zijn. Dus wat zeur jij?

 16. 32

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/dit-gebeurt-er-als-de-italiaanse-vicepremier-salvini-zijn-gewetenloze-trollen-op-je-afstuurt~b05045b1/

  Het online leger van Salvini is al langer berucht in Italië. Ten eerste omdat het, gewapend met uiterst grove taal, ten strijde trekt tegen vrijwel iedereen die anders denkt. Ten tweede vanwege de continue pogingen het online debat te beïnvloeden.

  ‘Salvini’s trollenleger gebruikt een duidelijke strategie van pesten, liegen en beledigen’, zegt Ariano. ‘Dat is een patroon dat je eerder zag bij bijvoorbeeld de vorige premier Matteo Renzi of bij de zwarte ex-minister Kyenge, maar dit was de eerste keer dat die aanhang op een gewone burger werd afgestuurd. Het zijn geen fysieke knokploegen, zoals tijdens het fascisme van Mussolini, maar voor de rest lijkt het er angstvallig veel op.’

  Voor wie overweegt PVV of FVD te stemmen: zo ziet het fascisme er uit. Met de ene hand krijg je een aalmoes , met de andere bedreigingen. Gewoon je bek houden daar in Italië en nooit je menselijke kant laten zien. Of emigreer naar een normaal land, nu kan het nog.

 17. 33

  @32.

  Oke, Lutine, kom maar met vergelijkingen tussen Salvini en PVV of FVD, wat online geweld betreft. Die zijn er niet! Bangmakerij. Kom eens met bewijzen, poepie!

  Populistisch reinste kolder, zoals altijd bij Lutine, een stropop van de huidige regering Rutte List en Bedrog BV.

  Hij vind het normaal dat de normale man, de politie agent of leraar alles maar moet accepteren, dan gaat hij de Messenger beschieten, de vakbond. Want daar heeft hij een hekel aan. Vanwege persoonlijke redenen. Zielig!

 18. 34

  Trouwens vanavond discussie over die onzalige afschaffing van de dividendsbelasting die toch weer niet afgeschaft wordt. Ongelovelijk! Wat een nep regering, met een nep premier, want lees maar hoe Dijkhoff zich in bochten wringt op vragen van de SP.

  SP-leider Lilian Marijnissen valt Dijkhoff net als CDA-leider Buma aan op het feit dat de coalitie puur op basis van Unilevers besluit op de afschaffing van de dividendbelasting terugkwam. Dijkhoff zegt dat hij nooit honderd procent overtuigd was van de maatregel, maar dat hij wilde kijken hoe deze in de praktijk uitwerkte. De beslissing van Unilever noemt hij “een fundamentele verandering van het spel”. De VVD-fractieleider vindt dat de politiek “niet te groot moet zijn” om op besluiten terug te komen. “De politieke pijn van de periode daarvoor vind ik nog het minst interessant”, aldus Dijkhoff.

  Fijn dat er populistisch (lees: volkse) partijen zijn die de regeringen controleren, want dat is de taak van het parlement, niet schijnheilig nietszeggende vraagjes stellen.

 19. 35

  @33
  Beetje rustig aan met de stromannen. Lutine heeft genoeg te zeggen waarmee je het oneens kan zijn, daar hoef je niks ervoor bij te bedenken. En waarom reageer je zo defensief? Wie verdedig je? De PVV? Er zijn genoeg voorbeelden te vinden van mensen die ‘trots PVV’er zijn’ en zich uitermate racistisch uitlaten. Ook zijn er voorbeelden van mensen die ‘spontaan’ reacties achterlaten bij een persoon, die ‘toevalligerwijs’ nét door Baudet aangesproken is vanwege diens onwelgevallige mening.

  @22
  Redoutable liegt in de regel, en zijn kwalificaties zijn kwaadaardig tot lasterlijk. Maar voor deze ene keer klopt zijn ‘linkse begroting‘ wél. Er wordt geld uitgegeven aan de arme kant van de maatschappij, deels door iets wat een basisinkomen wordt genoemd, er worden uitgaven gedaan in de infrastructuur, er wordt aangestuurd op minder belasting op arbeid en consumptie (afschaffing BTW-verhoging, wat voornamelijk armen onevenredig veel zou raken), vrouwenparticipatie door betere dekking van crèches, en jeugdwerkloosheidsverlaging (voornamelijk door de oudere garde eruit te lokken met het basisinkomen). Daarnaast zijn er nog wat ‘groene’ maatregelen, die by default links genoemd kunnen worden, omdat rechts zich niet groen wil profileren. Er zijn – natuurlijk – ook wel economisch rechtse elementen: men probeert het te financieren door niet alleen te lenen (WHARGARBL LINKS!), maar ook door te privatiseren. Verder zijn er allerlei regelingen voor bedrijven om niet het toptarief van de vpb van 24% te betalen, maar het lagere tarief van 15% (nu in Nederland: 25% en 20%), ook wordt het bedrijven makkelijker gemaakt om winsten weer terug in het bedrijf te steken (ipv afdragen), daarnaast komt er een vlaktaks (al kan de versimpeling van de belasting ook goed uitkomen in een links stelsel, met bijvoorbeeld een basisinkomen). Deze begroting – met relatief hoog tekort – wordt aangevuld met cultureel rechts of conservatief beleid: ronduit vijandige houding tegenover immigranten, aanmoedigen van geboortes.

  Al met al zou ik tamelijk blij zijn met de voorstellen die genoemd worden. Ik zou echter wel zeggen dat dit tekort helemaal niet hoeft, en dat (inderdaad zoals voorgesteld) arbeid minder belast wordt, maar bedrijven niet. De mogelijkheid om met vervroegd pensioen te gaan (100-regel: 38 jaar pensioengeld betaald + jouw leeftijd van 62) lijkt me erg gul voor een modern, geïndustrialiseerd land, en om dát als middel te gebruiken om je jeugdwerkloosheid omlaag te krijgen is een beetje het ene gat met het andere vullen. Een groot manco van de begroting is ook dat deze erg pro-cyclisch is: er wordt geld uitgedeeld (dat je daarnaast eigenlijk ook niet hebt; het komt niet binnen) in economisch goede tijden. Nu zou juist de tijd moeten zijn om buffers te maken.

  Het wordt hoe dan ook awkward voor zowel links als rechts als dit beleid op meerdere terreinen succes gaat hebben. Voor links, omdat de combinatie van links beleid voor (onze!) armen kennelijk alleen ingevoerd kan worden door een fascistoïde regering: anders is links beleid kennelijk niet populair genoeg. Voor rechts, omdat het linkse beleid niet alleen economisch goed uit zou pakken (wee de laissez-faire markt!), maar ook omdat je kennelijk daarmee genoeg kiezers kan paaien.

 20. 36

  @35: Fascistische partijen delen graag kado’tjes uit waarvan de rekening pas later komt.
  Linkse partijen houden ook rekening met de lange termijn. (het Nederlandse begrotingstekort vloog omhoog onder CDA/VVD, en werd beteugeld door Wim Kok).

  Dat verklaart

  omdat de combinatie van links beleid voor (onze!) armen kennelijk alleen ingevoerd kan worden door een fascistoïde regering: anders is links beleid kennelijk niet populair genoeg.

 21. 37

  @35.

  Lutine gaat een fascistische Italiaanse partij vergelijken met PVV en FvD. Dan doe je aan smaad en laster. Heel simpel.

  Weet je wat ik blijf wel een tijdje weg op Sargasso, een of twee weken. De artikels blijf ik lezen, zolang ik ze interessant vind, maar geen reacties. Dus veel plezier, en slaap lekker.

 22. 38

  @9: Hmm.. jouw probleem Joop: je beseft niet dat anno 2018 de oudere, autochtone lager opgeleide evengoed een minderheid is. Net als de gekleurde anti-Piet demonstrant of de hoger opgeleide “met ons gaat het goed” VVD66-stemmer. De bewering dat een FNV meer “voor het volk” spreekt dan een Rutte is onnozel.

 23. 39

  @38.

  Oh weer shooting the Messenger. In plaats van inhoudelijk op de boodschap ingaan. Wie is nu onnozel? Je zit in je eigen bekrompen wereldje kennelijk. Want ik verdedig de FNV niet. O ja, er zijn wel twee politievakbonden, had je zeker ook nog niet geanalyseerd. ???

  O ja, ik stop voor een tijdje met reageren op Sargasso , dus ga je maar ergens anders de betweter uithangen.

 24. 40

  @39: zucht. ik noem de redenering – fnv spreekt voor het volk, vvd/d66 doen dat niet – onnozel: niks shooting the messenger. ik vind wel dat jij je persoonlijk enorm aan het aanstellen bent.

 25. 41

  @37

  Smaad en laster nog wel. Ik ben zwaar onder de indruk hoor. Laten we gewoon goed kijken naar Italië hoe fascisme er uit ziet. Hoe het fascisme het volk inpalmt met kralen en spiegeltjes en opstandigen de kop in drukt. Nee, ik ben niet bang dat PVV of FVD dat kunstje direct gaat flikken in Nederland. Als je kan bewijzen dat dit fascistische partijen zijn dan ben je al te laat.

  @39

  Ik zie dat je een tijdje stopt. Dat is verstandig. If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen.

 26. 42

  @40.

  Jij vindt van alles. Totaal irrelevant en onbeschoft mij proberen de les te lezen.

  Weet je als je onderin werkt bij politie, onderwijs en zorg mag je slaafje zijn van die knotsgekke managers die je tijden ongevraagd veranderen, je loon niet mee laten gaan, en het liefst flexwerkers aannemen want die kunnen ze optimaal uitbuiten. Zelf geven ze zichzelf snoepreisjes, absurde loonsverhogingen, en nemen totaal geen verantwoordelijkheid. Want dat ligt onderin beweren ze dan.

  Daar is de FNV niet mee eens, en ik ook niet. Als Wilders dat ook vond, dan was ik het ook eens met hem. Dat jij over de FNV blijft doorzeiken met je verkeerde analyses. Ik lach erom.

  Het gaat mij om de mensen op de werkvloer die jou dus niets kunnen schelen. Prima, moet jezelf weten.

 27. 43

  @41.

  Domme kletspraat, Lutine. Doe eens aan introspectie, je spreekt jezelf keihard tegen zoals altijd. Want jouw mening over migranten is ook fascistisch zwart. Maar je wil graag meedoen, dus pas je je weer aan. Gluiperig aaltje.

  Misschien ga ik nog wel verder vanwege jou. De reden is niet de hitte in de keuken, maar dat ik mijn tijd beter kan besteden. Ik ben geen gefrustreerde man die boos is op vakbond en nu zit te wachten op pensioen en zich verveelt.

 28. 44

  @42: Het gaat mij om de mensen op de werkvloer die jou dus niets kunnen schelen. Prima, moet jezelf weten.

  we zijn allemaal politieagent, zorgmedewerker of brandweerman? daaaag Joop

 29. 45

  @44.

  Dag nepanalist, nee hoor, de mensen onderop, ik werk zelf ook in een grote onderneming, ook onderin, ik herken dat, dat jij niet inhoudelijk wat kan melden, behalve afgeven op de vakbond moet jezelf weten. Ga je maar lekker iemand anders mee lastig vallen.

  Hopelijk reageer je niet meer in deze onzalige draad, want dan moet ik je weer corrigeren.

 30. 46

  @43

  Introspectie of zelfreflectie is een activiteit waarbij de eigen gedachten, gevoelens en herinneringen tot onderwerp van overdenking gemaakt worden. Reflecteren, of reflectie, is het doorgronden en herkennen van processen die bewust en onbewust plaatsvinden binnen de eigen psyche. Het gaat hierbij niet alleen om denkprocessen, maar ook om gedrag. Het heeft vaak betrekking op ervaringen en gebeurtenissen.

  Die fase heb ik al achter de rug, Joop. Ik heb geconstateerd dat mijn eigen gedachten over een onderwerp van geen enkel belang is vanwege gebrek aan invloed. Dus resteert er niks anders dan naar de gebeurtenissen te kijken zoals je naar een film kijkt. En commentaar te leveren zoals je dat bij een film ook kan doen. (Voetbalwedstrijd mag ook, maar daar hou ik niet van) Er zijn bad guys (fascisten, PVV, FVD) en good guys. Zelf behoor ik tot geen van beiden, ik kijk immers alleen maar. Ook iemand corrigeren beschouw ik dus niet als een taak. De deelnemers op dit blog zijn ook niet meer dan kijkers naar de film. Alleen zie ik soms deelnemers die zich identificeren met de film;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren