1. 2

  Bokje, volgens Joost schendt Sargasso helemaal niet de privacy van haar bezoers. Dus jou ip is niet: 217.120.168.xxx?

 2. 13

  @8: Aanvulling NOS om 19:19h

  Wat hebben de regeringspartijen afgesproken over meer vluchten?

  In het regeerakkoord staat dat het kabinet wil streven naar minder overlast door vliegverkeer door schonere en geluidsarme vliegtuigen. Als de luchtvaartsector hier winst kan behalen, mag het aantal vluchten stijgen:

  “De door de sector behaalde milieuwinst mag (…) voor 50% worden benut voor groei van vliegverkeer. De overige 50% van de milieuwinst wordt gebruikt voor vermindering van de overlast voor omwonenden.”

  Hoe kun je nou -behoudens met twee maten meten- het vliegverkeer laten groeien en tegelijkertijd de overlast voor omwonenden verminderen? Zolang je met die stillere toestellen bijpompen toch weel op het huidige (en onaanvaardbare) herrieniveau zit, is het in de beleving op de grond lood om oud ijzer…

  Maar VVD, begin eens klinkklaar uit te leggen wat we met zo’n vaag begrip als ‘milieuwinst’ aanmoeten? Het zullen toch geen gestegen aandelen staatsbosbeheer zijn?
  En waarom het blijft bij ‘streven’. Zal ik de verkeersagent ook eens zeggen: “Maar ik streefde er wel naar om 50 te rijden…”

  Vlieg toch een eind op.
  o, wacht…

 3. 14

  @1 Een mens kan dromen, maar de confessionelen en extreem rechts zien liever vandaag dan morgen de ambassade naar Jerusalem, dan weet je wel hoe laat het is. Producten uit bezettte gebieden worden volgens mij nog wel geweerd, maar dat is ook een beetje een kwestie van hoe de politieke wind waait.

  De eerste afkeurende telefoontjes uit de EU zijn al die richting op gegaan, maakt dat zal Bibi natuurlijk een worst zijn. De Amerikaanse VN-ambassadeur Niki Haley prijst Israël ondertussen voor “getoonde zelfbeheersing” tegen demonstranten (want men heeft geen gevechtvliegtuigen en artillerie ingezet of zo…), maar helaas was dat geen sarcasme.

  Net zo min als dat Kushner’s aanstelling als speciaal gezant voor vrede in het Midden-Oosten geen late 1 april grap bleek te zijn.

  Ga er trouwens maar vanuit dat we binnen 10 jaar met president Haley de eerste vrouw in het Witte Huis hebben, kunnen we ons alvast mentaal voorbereiden op dit soort doublespeak.

 4. 15

  @14:

  Ga er trouwens maar vanuit dat we binnen 10 jaar met president Haley de eerste vrouw in het Witte Huis hebben, kunnen we ons alvast mentaal voorbereiden op dit soort doublespeak.

  Die labiele gek wordt echt geen president, zelfs trump is daarbij vergeleken nog een baken van mentale stabiliteit.
  Dat mens heeft zichzelf al zo een beetje compleet onmogelijk gemaakt bij de rest van de wereld.

 5. 16

  Beste bezoekers van Sargasso,

  Om m’n punt te maken, heb ik gisteren voor een paar uur jullie surfgedrag gemonitord op deze site. Sorry voor het ongemak.

  Het volgende heb ik zojuist gedaan:
  Alle logs verwijdert
  Volgende files heb ik verwijdert:
  accesslog_helioh12.heliohost.org_5_14_2018 (2).gz
  accesslog_helioh12.heliohost.org_5_14_2018 (1).gz
  accesslog_helioh12.heliohost.org_5_14_2018.gz
  accesslog_helioh12.heliohost.org_5_13_2018 (2).gz
  accesslog_helioh12.heliohost.org_5_13_2018 (1).gz
  accesslog_helioh12.heliohost.org_5_13_2018.gz
  new 1.txt
  log.txt
  sargasso.txt

  M’n tracking hoster is opgezegt:
  Delete Account helioh12
  Your account has been queued for deletion. Depending on the server load, and how many tasks are ahead of your deletion it could take up to 48 hours to be fully deleted. The domain will show the suspended page while it is queued to be deleted.

 6. 17

  Beste Joost,

  Mn punt is gemaakt maar kwartje is niet gevallen?

  In mn volgende post plemp ik weer een lijst met url’s waarna je site data dumpt van iedere bezoeker… zo net geschecked op je fp:

  (nu maar hopen dat het door je spamfilter komt… ik edet ff www weg)

 7. 18

  [* = www]
  fonts.googleapis.com
  s.w.org 192.168.178.62
  analytics.sargasso.nl
  googleads.g.doubleclick.net
  fonts.gstatic.com
  i.ytimg.com
  static.doubleclick.net
  *.google.com
  *.youtube.com
  nl.wikipedia.org
  creativecommons.org
  2en.wikipedia.org
  twitter.com
  *.ad.nl
  *.facebook.com
  *.flickr.com
  *.gelderlander.nl
  *.leaseweb.com
  *.nieuwwij.nl
  *.nrc.nl
  *.socialeurope.eu
  *.tni.org

 8. 19

  @16: Pier,
  Sargasso is een gratis web-site, die door vrijwilligers bijgehouden wordt (geloof ik).
  Als ik het goed begrijp, wilde u aantonen dat u de web-site hacken kon.

  Op zich is dat interessant.

  Het blijft natuurlijk zo dat u niet veel eisen kunt van een gratis web-site, en nog minder als deze door vrijwilligers bijgehouden wordt.
  Maar als u de deskundigheid in huis heeft en mensen verwijt dat zij de site niet veilig maken, mag u natuurlijk uw hulp aanbieden.

  (maar heb er wel begrip voor dat ze niet de eerste beste vrijwilliger alle toegangscodes willen verschaffen).

 9. 22

  @19 Van hacken was geen sprake. GP had alleen de beschikking over data die standaard met IEDERE http-request wordt meegestuurd. Zo is het wereldwijde web nu eenmaal gebouwd (en met reden). Door die standaard data te koppelen aan comments (overwegend onder pseudoniem) kon hij reageerders aand IP-adressen koppelen. Het aanleggen van zo’n data-verzameling is een privacyinbreuk. Het aanbieden van links en embedden van externe content is dat niet.

  Mocht Sargasso content linken of embedden van partijen die niet te vertrouwen zijn en deze standaard data gebruiken voor het opbouwen en commercieel uitbuiten van gebruikersprofielen, dan lijkt een onderbouwde klacht me op zijn plaats. Sargasso dient dan te overwegen of de content de privacy-inbreuk waard is en de bezoekers daarover te informeren.

  De hysterische uitvallen van GP raken echter kant noch wal. Als hij echt bang is van de gelderlander.nl, moet hij daar geen nieuws lezen of zijn IP zelf voldoende afschermen en niet tegen Sargasso tekeer gaan.

 10. 23

  @13: [ het vliegverkeer laten groeien en tegelijkertijd de overlast voor omwonenden verminderen? ]
  Dat kan omdat er slechts gerekend wordt in decibellen. En politici vinden dat je die kunt verschuiven. In hun redenering mag je 1 lawaaiig toestel inruilen voor 10 minder lawaaiige toestellen. Dus heb je niet eventjes herrie maar continue geluid. Geef mij maar eventjes herrie in plaats van continue geluid.

  Zolang vliegtuigen niet fluisterstil worden leveren stillere vliegtuigen dus alleen maar langer herrie op. En stel dat er elektrische vliegtuigen zouden komen, dan hebben die propellors nodig en dat is een nog hinderlijkere soort lawaai.

  En dan hebben we het nog niet eens over de CO2 uitstoot en fijnstof die voor deze industrie blijkbaar onbeperkt mag groeien, zelfs in eigen land rond Schiphol e.d.

 11. 26

  @25 Niet helemaal. Als jij op die linkt klikt gaat jouw IP naar Sargasso en daarnaast naar Google voor het ophalen van fonts en Gravatar voor het ophalen van wat plaatjes (dat mannetje naast je naam bijvoorbeeld).

  Wanneer jij reageert, gaat jouw IP naar Sargasso. Alleen Sargasso ziet in principe wie er reageert. Die adressen slaat Sargasso ook op. Ik zie regelmatig dat de redactie in staat is om reacties van verschillende pseudoniemen aan elkaar te linken.

  Google krijgt van Sargasso geen informatie over wie er reageert, maar alleen over wie de pagina laadt (preciezer: Google krijgt die informatie van jou, maar Sargasso laat je geen andere keuze dan om die te verstrekken).

  Omdat je bij het reageren waarschijnlijk ook opnieuw (een deel van) de pagina laadt, gaat je IP tegelijkertijd ook weer naar Google en Gravatar. Als Google dat zou willen doen, kunnen ze hier de timestamp van je reacties zien en dat verbinden aan de ontvangen http-requests. Als ze via een andere weg (ingelogd in Chrome?) al weten wie je bent, zouden ze in theorie je reacties in je profiel kunnen stoppen. Het lijkt me alleen sterk dat ze dat ook echt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren