SG-café dinsdag 15-01-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 15-01-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (16)

#1 Cheradenine Zakalwe

“https://www.theguardian.com/politics/live/2019/jan/15/brexit-vote-parliament-latest-news-may-corbyn-gove-tells-tories-they-can-improve-outcome-if-mays-deal-passed-politics-live”

Zorg dat je genoeg bier en nootjes in huis hebt, het kan een amusante avond worden; hopelijk zend de BBC het geheel live en integraal uit.

#2 Co Stuifbergen

@1: Als u de aanhalingstekens weglaat, kunnen we meteen erop klikken:
https://www.theguardian.com/politics/live/2019/jan/15/brexit-vote-parliament-latest-news-may-corbyn-gove-tells-tories-they-can-improve-outcome-if-mays-deal-passed-politics-live

Ik ben wel verbaasd dat Labour tegen de “deal” is.
Het alternatief lijkt mij erger.

Overigens begreep ik dat het Lagerhuis (house of commons) eiste, dat May binnen 3 dagen met een alternatief komt, als haar plan niet aangenomen wordt.
Maar ik kan mij voorstellen dat ze dan al opgestapt is.

Wat ik niet snap, is het nut van amendementen. Het parlement kan een amendement aannemen, maar daarmee hoeft de EU geen rekening te houden.

#3 majava

@2: de EU heeft meerdere keren aangegeven dat er niet meer onderhandeld zal worden. En al zeker niet in het nadeel van die EU. Labour & Tories zijn beide bezig om hun kiezers in de maling te nemen door te stellen dat ze dat wel even kunnen. Het VK verdient eigenlijk gewoon een harde Brexit.

#4 Hans Verbeek

@1:

#5 Spam

@2 Ze stemmen niet over het withdrawal agreement, maar over een wet om met dat verdrag akkoord te gaan. Aan die wet kan je amendementen toevoegen.

Dan blijft het natuurlijk de vraag of die amendementen inhoudelijk zinvol zijn, maar dat is een ander verhaal. Er zijn amendementen die slechts een zinnetje ter toelichting van een bepaalde positie toevoegen aan het eind. Er zijn ook amendementen die de volledige tekst van de originele wet vervangen waardoor deze in de praktijk een wet voor het verwerpen van het verdrag wordt.

#6 gbh

Rentmeesterschap:

Global risk of deadly heat

https://www.nature.com/articles/nclimate3322

#7 Frank789

Gerrit Hiemstra overdrijft graag: ‘0 graden maak ik -1’

Idioot! Wat denk je dat Baudet adepten daarmee gaan doen?

https://www.mediacourant.nl/2019/01/gerrit-hiemstra-overdrijft-graag-0-graden-maak-ik-1/

#8 KJH

Over Gilette, en hun ambivalent-feminiene reclame – ik zat te denken: het is logisch dat ze dit doen, niet omdat ze een betere wereld voor ogen hebben, maar gewoon omdat ze vrouwen willen paaien. Want vrouwen nemen Gilette over als belangrijkste klant. Vrouwen scheren gewoon veel meer, en Gilette is aan het veranderen van een mannenbedrijf in een vrouwenbedrijf.

Dit is geen ideeele reclame, dit is een doorsnee reclame die doet wat iedere reclame doet: ze schildert de ideale wereld van hun best betalende klant.

#9 Bismarck

May lijdt (met afstand) grootste nederlaag in Commons ooit. Brexit deal wordt met 432 tegen 202 weggestemd. Morgen stemming over motie van wantrouwen.

#10 Cheradenine Zakalwe

Die motie van wantrouwen zou het wel eens kunnen halen, als genoeg hardlinende Tory Brexiteers dit als een kans zien om May alsnog te lozen, en een no deal-muppet naar voren te schuiven. Ik hoop ergens nog steeds op Boris Johnson, hij is *de* man die de clusterfuck nog groter kan maken.

#11 Bismarck

@2: Op zich niet zo verrassend, de deal is immers van een Conservative (let wel, álle andere partijen hebben ook tegengestemd). Labour zelf is trouwens behoorlijk verdeeld, een groot deel wil helemaal geen Brexit (of in ieder geval een nieuw referendum) en degenen die wel een Brexit willen, willen over het algemeen aanmerkelijk sterkere banden (in de douane-unie en de interne EU-markt blijven), dan wat vermoedelijk uit de May-deal zal voortvloeien (die staat immers een Brexit zonder deze twee elementen voor). Ten slotte zijn er binnen Labour ook nog drie MP’s die voor de deal hebben gestemd.

#12 Bismarck

@10: Ik zie Boris zelf anders ook niet het vertrouwen van de Commons krijgen. Er is gewoon geen alternatief voor May, zonder nieuwe verkiezingen.

#13 majava

@7: Shitstormfront is wakker:
Diana
Mon 14 Jan 2019 om 11:52
Gerrit Hiemstra is een onbetrouwbare, klimaatdrammende, lelijke rooie k/-\nkerhond.

Geen fijner volk dan klimaatontkenners.

#14 Frank789

@13: Hiemstra had kritiek op Baudet zijn klimaatleugens en dus werd hij doelwit van de alt-right aluhoedjes.
Maar door dit interview geef je ze dynamiet in handen.

#15 KJH

@11: In de UK wordt de Brexit partij geleid door een Remainer, en de Remain partij geleid door een Brexiteer.

#16 Bismarck

@15: In beide partijen zitten veel (waarschijnlijk een meerderheid aan) voorstanders van deeen Brexit hoor. Het punt is alleen dat het vrijwel allemaal onrealistische Brexiteers zijn (in de zin dat ze zelfs nu nog denken een Brexit à la carte te kunnen krijgen) en dat er enorme verschillen zijn in de vorm van de Brexit die ze willen (en er dus geen enkele Brexit is waar een meerderheid voor is te vinden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*