1. 3

  @2 Hoewel dit een door de Hamas leiding in Gaza goedgekeurde actie zou kunnen zijn is het ook weer niet zo dat de verschillende gewapende Hamas milities een welgeoliede centraal aangestuurde krijgsmacht is niet gewoon allemaal hun eigen doelen nastreven, toch?

  Mocht er ergens een “IRA” bom afgaan dan halen we ook niet meteen het goede vrijdag akkoord door de schredder…

 2. 5

  @3 In Gaza gebeurt helemaal niets zonder medeweten en goedkeuring van het Hamas regime, het gebied is zo klein en gecontroleerd dat kunnen ze zich simpelweg niet veroorloven. Het Goede vrijdag akkoord heeft ook 2 aparte staten opgeleverd, en als er morgen een IRA aanslag wordt gepleegd op Theresa May zal ook dat ook niet lang stand houden.

  Maakt niet uit volgens sommigen hebben de Joden het toch altijd gedaan, een politieke samenwerking in Rotterdam is daar gister nog onhoudbaar door gebleken.

 3. 6

  @5: In Gaza gebeurt helemaal niets zonder medeweten en goedkeuring van het Israëlische regime, het gebied is zo klein en gecontroleerd dat kunnen ze zich simpelweg niet veroorloven.

 4. 9

  @7: Wat een onwijze clichématige reactie! Ik snap Bismarck wel: Gaza is een gevangenis die volledig wordt gecontroleerd door Israël. Buiten de cipiers zelf zijn er maar weinigen die dat ontkennen.

 5. 10

  @9: Gaza is een gevangenis die volledig wordt gecontroleerd door Hamas.

  Je vergeet, kennelijk omdat het jou niet uitkomt, dat een belangrijk deel van de grens wordt gecontroleerd door Egypte die de grens heeft gesloten na een golf van terroristische aanslagen op Egyptische soldaten in de Sinaï.

  Dat in Gaza helemaal niets zonder medeweten en goedkeuring van het Israëlische regime gebeurt is een clichématige complottheorie.

 6. 12

  @6 En hoe controleert en bepaald Israel dat dan zonder een enkele Israëliër in Gaza? Of is de Mossad zo fenomenaal goed dat ze dat telepathisch kunnen?

  @11 Niet alleen Egypte houdt de grens dicht, ook Jordanië. En alle andere buurlanden stoppen de Palestijnen in speciale kampen waar ze al decennia onthouden worden van elk recht waar elke “vluchteling” laat staan een in het land geboren inwoner, wat de meeste in de kampen zijn, recht op heeft. Nog belachelijker is dat zelfs in Gaza Palestijnen in kampen zitten. Allemaal de schuld van de Joden en de VS zeker? Waar heb ik dat meer gehoord.

  http://hrbrief.org/2015/02/treatment-of-palestinian-refugees-in-lebanon/

  https://www.hrw.org/report/2010/02/01/stateless-again/palestinian-origin-jordanians-deprived-their-nationality

 7. 13

  @12: “En hoe controleert en bepaald Israel dat dan zonder een enkele Israëliër in Gaza?”
  het gebied is zo klein en gecontroleerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren