1. 3

  In 2015 werd er in Nederland ruim 7,4 miljard KWh aan elektriciteit geproduceerd door windmolens. Dat is 29% meer dan in 2014.

  [img]https://www1.picturepush.com/photo/a/15005517/1024/blogposts/Schermafbeelding-2016-04-12-om-11.31.13.png[/img]

  De 7,4 miljard KWh windenergie is ongeveer 6,3% van het totaal aanbod aan elektriciteit in 2015.
  In 2014 was het aandeel windenergie nog 4,9%.
  Hoe meer windenergie we gebruiken, hoe lager onze CO2-uitstoot.

 2. 8

  @5: De bron is Christian Sampson, maar wat een mislukte representatie van hoe die gekkies zich voelen.

  Depressie is niet onderwater zitten en schreeuwen, depressie is het gevoel dat alles zinloos is en er niet tegen vechten, dus een foto van iemand die onder het ijs zit en wacht op het moment dat het water hun longen instroomt zou beter zijn.

  Verslaving is niet bondage door verslavende middelen of gedragingen, het is vluchten naar verdoving of ervaringen opdat je niet hoeft te voelen wat je voelt zonder die middelen, of dat nou eenzaamheid, verveling, verdriet, woede of iets anders is.

  Zo kan ik wel even doorgaan, tourette slaat nergens op, tourette is niet ultieme chaos in het hoofd. Het is duidelijk dat schizofrenie zo onduidelijk voor hem was, dat hij er maar wat abstracte monden bij gemaakt heeft die stemmen moeten voorstellen. En “anxiety” is zo abstract dat het alles kan betekenen, je had er net zo goed een foto van iemand die uit het raam staart met beide handen op het glas kunnen neerzetten, dat kan net zo veel betekenen. Paniek was is in deze representatie te passief, met een gedeeltelijke feutushouding en een betrekkelijk goed te ontwijken gevaar. Mensen vliegen pas in paniek als gevaar onafwendbaar lijkt, zo vliegt niemand in paniek van een auto die dicht langs de stoep rijd, je kan namelijk een stapje achteruit doen.

  De gebruikte middelen zijn ook nogal cliché: touw wat uit zwart haar lijkt te zijn gemaakt is een horrorcliché, een “dead horse”. Daarnaast is het gebruik van filters bedroevend. Hij heeft wel gevoel voor compositie. Al met al een onvoldoende.

 3. 11

  Voor de progressievelingen die nog op de ouwerwetse uni’s rondlopen:

  https://hmjvandenbosch.com/2016/04/10/het-einde-van-het-hoger-onderwijs-zoals-wij-dat-kennen-is-nabij/

  Een punt is dat dit grotendeels natuurlijk voor eigen straatje is, want meneer is werkzaam bij Open Universiteit.

  Want let wel het gaat voornamelijk om leeftijd. Vraagje is natuurlijk wel de kosten. Daar komt voor de liefhebbers het basisinkomen om de hoek kijken. Heerlijk dromen!

 4. 16

  @15.

  Ja, meer aandacht aan dit belangrijke punt want de Lutherse kerk in de WO II. Verschrikkelijk!

  “De rol van de Duitse lutherse kerken onder het naziregime is dubieus. De nationaalsocialisten kregen meer stemmen uit protestantse hoek dan van de katholieke kant van het Duitse volk, mede doordat de protestanten geen herkenbare eigen partij hadden, zoals de rooms-katholieken deze wel kenden in de vorm van het Zentrum. De rooms-katholiek opgevoede Hitler heeft op momenten zelfs een duidelijke sympathie uitgesproken voor de protestantse kerk, en probeerde de verschillende landskerken door eenmaking tot een pro-nationaalsocialistische nationale kerk naar zijn hand te zetten. De rooms-katholieken konden wegens hun binding aan de paus te Rome niet meedoen met een volledig Duitse kerk, wat hen verdacht maakte in nazi-ogen.” (bron: Wikipedia)

  Heeft de Duitse Lutherse kerk al haar excuses aangeboden aan de overlevenden van de Holocaust?

 5. 19

  @15 Mwah, de PKN heeft zich al vaker van Luther gedistantieerd. Alleen wilden ze het nu nog een keer luid en duidelijk gedaan hebben, zodat ze er bij de festiviteiten volgend jaar geen last van hebben.

  @16 De Lutherse kerk was tijdens de oorlog gesplitst. Wat er nog aan verzet tegen Hitler was, kwam voor een significant deel uit de hoek van de Bekennende Kirche. De huidige Lutherse Kerk in Duitsland komt voort uit die verzetskerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren