1. 4

  @2: [ Hoewel werken met trekpaarden iets trager gaat, is het een pak energie-efficiënter. ]

  Geen woord over de hoeveelheid land die bezet wordt om dat paard het hele jaar door eten te geven. Je moet bovendien een deel van je tijd opgeven of extra personeel inhuren omdat een paard geen contactsleutel heeft om aan/uit te zetten, maar op stal gezet moet worden en gevoerd en verzorgd moet worden.

  Het zou beter zijn een windmolen of zonnepanelen te plaatsen met een elektrische trekker voor een fijn stukje low-noise farming.

  https://www.youtube.com/watch?v=TJOyITolHUk

 2. 5

  @4:

  Geen woord over de hoeveelheid land die bezet wordt om dat paard het hele jaar door eten te geven.

  EROEI :-)
  Je hoort ook nooit hoeveel aardgas het kost om één kuub aardgas bij jouw CV af te leveren. Noorwegen is een stuk verder weg dan Groningen.
  Je hoort ook nooit hoeveel aardolie het kost om één liter benzine bij een tankstation te krijgen.

  Het zou beter zijn een windmolen of zonnepanelen te plaatsen met een elektrische trekker voor een fijn stukje low-noise farming.

  Het kan allebei

 3. 7

  @5: Je hoort ook nooit hoeveel voedsel paarden moeten eten om een nieuw paard te maken en groot te laten worden.

  [ Je hoort ook nooit hoeveel aardolie het kost om één liter benzine bij een tankstation te krijgen. ]
  Tuurlijk mijnheer Verbeek, we hebben het hier noooooiiit over EROEI gehad…

  [ Het kan allebei ]

  Als je voldoende grond overhoudt om alle mensen te voeden, ja.
  In Nederland zou dat misschien kunnen als je alleen saai lokaal voedsel maakt, op wereldschaal geloof ik dat paardensprookje niet.

 4. 9

  @7:

  op wereldschaal geloof ik dat paardensprookje niet.

  In het verleden werkte het prima. Je zit helemaal vast in business-as-usual en ziet geen andere weg dan de doodlopende

  De toekomst zal op het verleden lijken

 5. 10

  @9:[ In het verleden werkte het prima. ] Resultaten uit het…

  Ja doei, toen Nederland nog 10 miljoen inwoners had en de wereld 2 miljard.

  Je zit vast in de savanne ideologie en ziet geen andere dan de gruwelijke zero technology weg met miljarden die gaan sterven door honger en oorlog.

  De toekomst is aan de techniek en zal in dat opzicht in niets op het korte olie-tijdperk lijken.

 6. 13

  @6:

  snapt iemand trouwens iets van die Eva Vlaardingerbroek?

  Gewoon een doorsnee FvD’er, dus compleet met vreemdelingenhaat en dat soort gedoe. Ik denk dat ze opzien baart met name door haar aanval op feminisme, als vrouw zijnde. Ook dat standpunt is heel normaal voor FvD begrippen. Dus wat dat betreft niks bijzonders. Tenslotte die hang om intellectueel te willen gevonden. Ook weer heel des FvD’s.

  Ik denk dat men op extreem rechts zo met haar weglopen om dezelfde reden dat men dat deed met Sherry. De verpakking is dus belangrijk voor ze en ze willen ook regelmatig iets nieuws. De boodschap blijft altijd dezelfde. Misschien dat ze ook zoiets hebben dat op links men nu afgunstig moeten worden of zo. Ik lees nogal wat commentaren in die richting. Nou, ik zou zeggen dat ze in Finland krom liggen om zo’n dame…

 7. 14

  @13:
  Je kunt altijd wel een dokter vinden die gelooft in homeopathie of acupunctuur…
  Je kunt altijd wel een piloot vinden die zegt dat de aarde plat is…
  Je kunt altijd wel een Afrikaanse westerling vinden die zegt dat slavernij ok is…

 8. 15

  Eva is een talent. Ze biedt iets dat mannen niet kunnen leveren. Vrouwen zijn superbelangrijk voor de FvD. Identificatie is belangrijk voor herkenbaarheid. Qua ledental en electoraat hebben we bij vrouwen nog een achterstand. Bij de partijdag was ook een Iraanse, zij deed het ook ontzettend goed op het podium.

 9. 16

  @15: Oh, dus het is een token-vrouw. Of quota-vrouw? Net als de Iraanse. Die het goed op het podium deed, wat je natuurlijk niet verwachtte.

  Wel komisch dat de uitleg van #15, één post eerder er al staat. :D

  Ik weet alleen nog niet wat die Eva kan “leveren” wat FvD mannen niet kunnen.

 10. 18

  @15: Vrouwen zijn superbelangrijk voor de FvD.

  Gezien de uitlatingen van Sherry zal dat voornamelijk zijn om thuis de piepers te koken en de krant aan te geven als manlief na een dag werken thuis komt. En vooral haar mond houden natuurlijk, zo’n gleufdier dient wel haar plaats te kennen.

  En als je dit grof vindt, lees dan nog eens Sherry’s eigen uitspraken over vrouwen die hij heeft gedaan in het verleden nog eens na.

 11. 19

  @15: @16, @17:
  Vrouwen zijn superbelangrijk voor de FvD.
  Want als een vrouw zegt dat vrouwen geen carrière maken moeten, is dat geloofwaardiger dan als Thierry het zegt.

  Het wachten is nu op de masochiste die op tv wil zeggen dat mannen hun vrouwen mogen slaan.

  Of de boerka-draagster die beweert dat het haar eigen keuze is.
  O nee, die is gehersenspoeld…

 12. 22

  Bij FvD hebben ze, zoals wel vaker voorkomt bij extreem rechts ten opzichte van wat deugmensen denken en voorstaan, een krankzinnig beeld van feministen.
  Ik beschouw mezelf uiteraard ook feminist. Maar het idee dat ik een man erop aan zou spreken dat ik heus zelf wel een deur kan openen; bespottelijk. Ik kleed mezelf (meestal) vrouwelijk, ben dol op jaren ’40-’50-mode. Come to think of it, ik zou makkelijk kunnen infiltreren haha…nou ja, behalve dat ik mijn grote bek niet zou kunnen houden bij zoveel onzin dan.

 13. 24

  @23: Nee, in de oorlog was er geen mode, geen hteater, geen bioscopen, werden geen huwelijken gesloten, werden er geen kinderen geboren…. ;-)

  “Ondanks de grote textielschaarste en de tot stilstand gedwongen mode-industrie bleek zich toch tijdens de oorlogsjaren een nieuw modebeeld te ontwikkelen. Dit was vooral gebaseerd op vindingrijkheid. In Engeland werd de ‘fashion group of Great Britain’ opgericht, die modeshows organiseerde waar werd getoond hoe men van oude kleding iets nieuws kon maken. In Nederlandse damesbladen stonden zelfs aanwijzingen hoe men zelf schoenen kon vervaardigen. Een lippenstift was een begerenswaardig bezit, want met make-up werd het gemis aan variatie in de kleding gecompenseerd. Over het algemeen trachtte de Westeuropese vrouw het moreel hoog te houden door haar uiterlijk niet te verwaarlozen. Het materiaaltekort beïnvloedde het modebeeld sterk. Waar vroeger kerk en staat aandrongen op decente kleding, werd de vrouwen nu van overheidswege verzocht met zo weinig mogelijk te volstaan.”

 14. 25

  @24: Bedankt Karin.

  (En waar heb je dat citaatje vandaan? Want nu krijg ik toch een beetje een vreemd (eigengemaakte schoenen, gepimpte oude kleren, beetje lippenstift, met zo weinig mogelijk volstaan) beeld van Karin’s modestijl.

 15. 30

  @28: Voor de trenchcoat is ’t nu wat te koud, dus helaas gewoon een warme jas met capuchon. Je loopt glad voor lul met je kokerrok eronder, maar kniesoor die daarop let.

  Ik vermoed dat mijn weigering lippenstift te dragen in bepaalde kringen wel als aanstootgevend feministisch wordt gezien. Maar ja, ik drink ook bier, en dat slaat meteen dood. Mijn vriend is ook dankbaar. Zucht, bij nader inzien zou ik direct door de mand vallen in antifeministische kringen. Maar ik scheer wel mijn okselhaar!

 16. 33

  @32: Navelpluis is zo weggeplukt, dat telt niet. Ik epileer en scheer me ’t schompes. Het enige voordeel is dat de beharing zich niet op mijn gezicht bevindt, dus de bijbehorende verwondingen zijn bedekt. Nee, als ik me snij dan is ’t op een warme, zweterige plek waar een mens dagen last van heeft. Niettemin, ’t hoort nou eenmaal. Je leert ermee leven niewaar.

 17. 34

  @Karin van der Stoop: Ik zou ook goed bij GroenLinks kunnen infiltreren.

  Wat betreft het beeld van feministen. Vaak krijgen de extremen de meeste aandacht.

  Dat geldt zowel voor feministen als ook voor ons op rechts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren