1. 3

  @2:

  Twee poppenspelers verbleven het weekeinde in de cel nadat ze na afloop van hun voorstelling bij de gemeentelijke carnavalsviering in Madrid door woedende ouders werden aangegeven bij de politie.

  Zit vast nog wat franco-bewondering bij die lieden.
  ;-)

 2. 5

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4241277/2016/02/09/Varoufakis-lanceert-nieuwe-Europese-beweging.dhtml

  ”Het snelle uiteenvallen van Europa moet worden gestopt”, zei Varoufakis vandaag in Berlijn bij de aftrap van de beweging. Hij waarschuwde voor een nieuw nationalisme in Europa. “Het uiteenvallen van de Europese Unie zal een ineenstorting in de hand werken die lijkt op wat er in de jaren dertig is gebeurd toen de nazi’s aan de macht kwamen,” zo verkondigde hij omineus.

  Inhoudelijk ben ik het niet oneens. Maar Varoufakis heeft de ruzie aan zijn kont hangen. Hij lijkt mij niet de aangewezen man die Europa wel even de weg zal wijzen. Zeer laag ‘hand in eigen boezem’ gehalte.

 3. 8

  http://www.nu.nl/binnenland/4211922/in-2015-opnieuw-meer-incidenten-met-verwarde-personen.html

  Jammer dat de context zo mager is in dit soort berichten: sinds 2011 heeft de ggz steeds minder middelen om verwarde personen (die bijvoorbeeld via huisartsenpost of politie bij de crisisdienst uitkomen) te helpen. In toenemende mate worden vakmensen vervangen door goedkopere (lees onervarener) krachten, crisisdiensten overdag worden tussen behandelingen opgepakt (in plaats van separate inroostering), en het aantal bedden is drastisch afgenomen. Waar voorheen vrijwillige opname een optie was, zijn er nu vrijwel uitsluitend nog bedden beschikbaar voor de veel ernstigere gedwongen opname.

  De politie geeft de trend nu al enkele jaren aan, maar blijkbaar denken we nog steeds dat dat die mensen wel ergens goed terecht komen. Of dat de cel goed genoeg is wanneer iemand de kluts kwijt is.

 4. 12

  @10: Eerste suggestie: revolte
  Eerste hit: “Revolte is het tijdschrift van de nationalistische vereniging Voorpost en wordt voornamelijk gelezen in Vlaanderen en Nederland.”

 5. 14

  @11:

  @10: Ga naar google en typ niets anders in dan “wat is een”
  Kijk dan naar de suggesties die google je presenteert.

  Aha, dank je. Ik moest dus eerst wat beveiligingsmaatregelen uitschakelen voordat ik het zag.

  Ja, die Wilders brengt wat teweeg.

  Wat gaan we eraan doen? Weet je wat, we laten Lodewijk Asscher een klaaglijk stukje op Facebook zetten, over dat hij zich zo onaardig bejegend voelt. Dat zal vast helpen.

 6. 20

  @19:
  Nee ik kleunde er naast:
  1e. Mijn link naar “als en dan” stond in een andere tab voor iets anders open. : o o

  Verder probeerde ik (zie #7) het “ant” (an’t) in,
  “De PVV-militie is zich ant voorbereiden….”
  te verklaren, met een verwijzing naar een dialect; o.a. Twents.

  …………..Bleek het ook nog over iets anders te gaan……

  Mijn #13 borduurde daar wat op voort.

  N.B.
  De “grap” heb ik niet geprobeerd: Ik zet nooit beveiligen uit, omdat ik de beveiliging tegen het uitzetten dan ook moet uitzetten ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren