1. 3

  Een leuke manier om wat algemene kennis over filosofie op te doen is trouwens ook dit stripje: http://existentialcomics.com/comic/97

  Onderaan staat dan altijd een knop met ‘didn’t get the joke?’, waarachter dan een korte uitleg staat over de filosofen die een rol speelden in het verhaaltje, wie en wanneer ze waren, en wat ze allemaal dachten en zo.

  Het is uiteraard niet superverdiepend, maar als oppervlakkige verkenning of opfrissing wel aardig … en soms ook wel geestig.

 2. 6

  Geen vluchtelingen opvangen, maar wel moskeeën bekostigen. Ik heb er geen goed woord voor over. Mochten de vluchtelingen blijven en hun geloof blijven belijden, geef ze dan ook de voldoening en de trots om zelf hun gebedshuis te bouwen.

 3. 9

  @8: Zeker.

  De roze horden opstoken om te stemmen voor een referendum en dan te sturen richting een bepaalde uitkomst is zeer democratisch. Dat sommige mensen daar enigszins jeuk van krijgen begrijp ik.

 4. 10

  @9:

  De roze horden opstoken om te stemmen voor een referendum en dan te sturen richting een bepaalde uitkomst is zeer democratisch.

  Klopt. Dat is inderdaad de betekenis van democratie, dat immers goed te definiëren is als een systeem waarin iedereen de vrijheid heeft om elkaar te overtuigen van zijn standpunten en dat er dan ook over gestemd kan worden.

  Je wekte echter de indruk van sarcasme, dus dacht ik eventjes dat je juist bedoelde dat je het géén democratisch initiatief vond en dat je daar ook argumenten voor had en zo … my bad.

  Dat sommige mensen daar enigszins jeuk van krijgen begrijp ik.

  Van democratie? Ja, dat klopt ook. Politici van D66 bijvoorbeeld.

 5. 12

  @10: Het is dan ook sarcasme. De onderbuik is al tegen de EU. Als je dan ook nog de schijn van democratie (dat lijkt me toch wel ironisch, niet?) gebruikt om de EU in te perken dan krijg je daar wel de hordes mee de straat op. Dus je indruk van sarcasme is correct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren