1. 2

  @1 In Turkije wordt het woord evolutie in publieke ruimtes als musea vervangen door “ontwikkeling”. Overigens begrijp ik niet waarom “links” meer aan censuur zou doen of wordt dat beweerd door Geenstijl en PVV gasten?

 2. 3

  @1: Ach, de vervangende woorden getuigen eigenlijk van een sterk besef van klimaatalarm bij deze reactionairen, want ze noemen het extreem weer. Zelfs wetenschappers zijn erg voorzichtig om extreem weer te linken aan klimaatverandering (uit angst om voor alarmist of klimaatactivist weggezet te worden).

 3. 5

  @1

  Strikt genomen is klimaatverandering ook een onzin woord, klimaat is nooit stabiel en verandert steeds. Klimaat is de verzamelnaam van de variabelen welke aanwezig waren in een bepaalde periode. Meestal is die periode 30 jaar, maar ook dat staat niet vast.

  Klimaatontkenners kunnen zich er dan ook altijd uit lullen. De droogte en hoge temperaturen momenteel in zuid Europa zijn vast wel in een klimaat model te persen. Net zoals de heftige regenval elders.

 4. 6

  @5 Strikt genomen is Klimaatontkenners ook een onzin woord,

  klimaat is er altijd geweest, en zal er ook blijven. ;)

  en ja, discussies over globale ontwikkelingen en trends kunnen altijd verstoord/getrolled worden met individuele (lokale) situaties. Dat zegt meer over de personen die het debat voeren dan over de (on)juistheid van de stelling.

  “Roken is helemaal niet ongezond want ik had een oom die rookte als een Ketter en is 96 geworden…” Need I say more?

 5. 7

  @2: Analoog aan de topics over genderneutraliteit of zwarte piet, wat kennelijk ter PVV-/Geenstijlzijde inderdaad als “links” aangemerkt

 6. 9

  Antiwesterse dictator lover Corbyn prijst de armoede bestrijding in Venezuela:

  it was important to recognise the “effective and serious attempts” to reduce poverty, improve literacy and the lives of the poorest in the state

  bron

  Toen Chavez aantrad leefde 48% in armoede, nu 82%!

  bron

  Western socialists should be making a stand against Maduro’s government

  Uiteraard ligt het geweld als het Corbyn uitkomt aan beide kanten en niet aan een overheid die zichzelf omvormt tot een dictatuur en die de protesten daartegen van een uitgehongerd volk met harde hand neerslaat.

  Venezuela: UN rights chief decries excessive force used against protesters

 7. 13

  @GBH ik moet je helaas gelijk geven voor wat betreft Corbyn. Het niet ondubbelzinnig kunnen veroordelen van de staatsgreep in Venezuela doet af aan zijn democratische geloofwaardigheid.

 8. 17

  @9: De situatie vergelijken tussen toen Chavez begon en nu is niet helemaal eerlijk.
  @13: Weet je, als Corbyn toegeeft een fout te maken dan wordt dat direct opgepakt als teken van (vul maar in). Niet toegeven wordt ook opgepakt als teken van (vul maar in). Soms kun je gewoon het beste niks doen.

 9. 19

  @14: Ik dacht dat rechts altijd tegen dat politiek correcte was? Maar ik begrijp dat het alweer zo is dat dit recht enkel voor rechtse mensen geldig is. Links moet van rechts zoals gewoonlijk zijn bek houden.

 10. 23

  @17: Dit is geen op zichzelf staand feit; Corbyn heeft een geschiedenis van apologie voor dictatoriale regiems die schijt hebben aan mensenrechten zoals Iran, Assad, Putin.

  En hoezo niet eerlijk? De situatie van nu is ontstaan door wanbeleid Chavez; o.a. de olie industrie genationaliseerd (op zich geen probleem) maar heeft daarbij na een staking 18.000 capabele mensen vervangen door partijgetrouwen zonder enige kennis.

  https://www.bloomberg.com/view/articles/2015-08-27/how-hugo-chavez-trashed-latin-america-s-richest-economy

 11. 25

  @23: Die apologie heb jij vaker proberen te bewijzen met schimmige krantjes en linkjes. Ook zie je in jouw link dat de problemen pas werkelijk begonnen rond 2010, precies rond de tijd dat de eerste berichten naar buiten kwamen dat Chavez aan kanker leed. Het zou niet verwonderlijk zijn als hij zich niet meer zo bezig hield met het land. Nee, dat is niet apologie, dat is kijken buiten enkel de cijfers.

 12. 26

  @23 Dat Corbyn-bashen van jou neemt zorgelijke vormen aan. Veel guilt-by-association en citeren buiten de context. Vooral veel whataboutery om kritiek te kunnen hebben op zaken die hij niet zegt.

  Het lijkt heel erg op het Hillary-bashen dat vorig jaar zo hip was. En dan even wat whataboutery van mijn kant. Het ergerlijkste bij dit soort gedrag is dat het volledig buiten beschouwing laat hoe de directe politieke tegenstanders zich verhouden tot dictatoriale regimes. Iets te zeggen over de innige banden van May met de Saudische machthebbers? Dat gaat heel wat verder dan wat positieve woorden van Corbyn over Chavez en een misschien wat halfhartige veroordeling van de huidige praktijken van Maduro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren