SG-café dinsdag 07-07-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 07-07-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (10)

#1 Bismarck

Je wenst het niemand toe, maar het zou wel ironisch zijn

#2 Le Redoutable

@1 De beste generaals staan voor in de vuurlinie, als je je volk oproept aan het werk te gaan om diepe armoede te voorkomen is dat een stuk geloofwaardiger als je dat niet vanuit een veilige bunker doet.

#3 Co Stuifbergen

@2: Ja, Bolsonaro is zijn geloofwaardigheid nu natuurlijk wel kwijt.
(hij zei eerst dat het Covid-19 niet erger dan een gewone griep was).

#4 Bismarck

@2: Echt, hoe disconnected ben jij? Bolsonaro vergelijken met Brazilianen in armoede. Die gast ontslaat iedereen die zijn corrupte zoons waagt te vervolgen voor hun frauduleuze praktijken. Met je rare militaire praatjes. We hebben het over een land waar door Bolsonaro’s beleid inmiddels meer dan 65.000 mensen zijn overleden aan Corona.

#5 Frank789

@1: [ Je wenst het niemand toe ]

Ik permitteer mij het mensen als Trump en Bolsaro wél degelijk toe te wensen, inclusief intensive care. In het belang van de volksgezondheid.
Hoeveel minder mensen zijn ziek geworden doordat opschepper Boris ‘we shake hands’ Johnson in de UK goed ziek werd?

@2: [ als je dat niet vanuit een veilige bunker doet ]

Wat veel mensen niet weten is dat Trump vanuit een soort veilige bunker opereert. Overal waar hij komt gaat een ontsmettingsteam voorop om alle mogelijke besmettingsplekken te desinfecteren.

#6 beugwant

@5: Sowieso kun je stellen dat die hele veiligheidspoppenkast rondom dat soort prominenten zwaar overdreven is. Hele snelwegen afzetten omdat Bush een ritje maakt, nog los van alle andere cordons, ontregelen van ieders leven in die buurt en het vooraf -door de gast!- doorwoelen van alles dat zich in de buurt van enig mogelijk verblijf -natuurlijk het liefst een historische, ecologische of anderszins ongeschikte plaats- bevindt. Dat moet voor de plaatselijke beveiligers toch als een dikke middelvinger en een vette diskwalificatie voelen. Het is een gast, geen god! Als een bestuurder bang is dat hem wat kan overkomen, moet hij beter besturen. Zo simpel is het. Een goed bestuurder laat zich niet bang maken door vertegenwoordigers van welke bedrijfstak dan ook.

Grote sportevenementen hebben er trouwens ook al een handje van. De ijdelheid van gaststeden uitbuiten door ze met ronduit krankzinnige bidbookeisen richting een faillissement te jagen voor een paar weken wereldpersaandacht. En o wee, als een slager dan een vijftal worsten op een bepaalde manier in zijn koelvitrine legt.
Zo, de toon is gezet.

#7 Co Stuifbergen

@6: De risico’s die een president loopt, hangen niet alleen af van de kwaliteit van zijn bestuur.

Er zijn ook mafkezen die gewoon een beroemd doelwit kiezen.
John Lennon werd ook vermoord.

Het vermoorden van een president zal, in een goede democratie, niet leiden tot een ander beleid, dus professionele partijen (lees: geheime diensten) zullen er niet aan beginnen.

Bij Trump lijkt het er wel op dat zijn beleid nogal van de persoon afhangt, dus hij zou wel meer risico kunnen lopen.

#8 beugwant

Op de valreep nog even een geheel zelfgeschreven zienswijze mbt de Luchtvaartnota 2020-2050 ingediend.
Saillant detail in de mail van de ontvangstbevestiging:
Met het oog op het milieu verzoeken wij u uw zienswijze niet alsnog per post toe te sturen.
Ik denk niet dat zo’n poststuk in verhouding zal staan met de milieubelasting van een opstijgend (en later weer voor de landing kerosine lozend) vliegtuig.

#9 Henk van S tot S

@8:
Om ze flink te jennen kan men deze link insluiten:
Schiphol is minder belangrijk voor de economie, dan wel beweerd wordt
;-)

#10 lmgikke

@5 Bolsonaro op de IC?

Nee, helemaal niet nodig. Het is maar een griepje en slikt hydroxychloroquine nu hij positief is getest. Dan kan het niet zo zijn dat hij op de IC opgenomen moet gaan worden. Dat kan hem niet gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*