SG-café dinsdag 07-04-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 07-04-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (19)

#1 gbh

Deze wet kan van Europa het eerste uitstootvrije continent maken

Er komt een gigantische Europese wet aan waardoor veel bedrijven hun bedrijfsvoering helemaal om moeten gooien. Deze ‘Groene Taxonomie’ zorgt ervoor dat bedrijven niet meer zomaar een label ‘duurzaam’ kunnen krijgen voor hun producten. Het uiteindelijke doel: dat Europa zo in 2050 het eerste continent wordt dat netto geen broeikassen meer uitstoot.

https://decorrespondent.nl/11104/deze-wet-kan-van-europa-het-eerste-uitstootvrije-continent-maken/1293714314816-9984fc5d

#2 Michiel de Pooter

@2: Gelukkig is de Correspondent niet de maat der dingen voor objectieve nieuwsverslaglegging. Bij milieu- en klimaatonderwerpen doen ze prachtig werk voor regeringen (of Europese unie) om onmogelijke en geschifte projecten vooruit te schuiven, die niemand interesseert. En zeg nou zelf, in een reclamefolder horen geen kritische vragen.

#3 beugwant

@1: Op zich is het niet verkeerd dat we het modewoord ‘duurzaam’ eens goed definiëren. Dat keukenmeubilair van de grootouders dat maar niet kapot ging, gold altijd als schoolvoorbeeld van duurzaam.
Maar als ik die term nu in een winkel op een artikel zie staan denk ik vooral aan irreparabele wegwerptroep, die onder je ogen wegteert en waarvan het allerminst de bedoeling lijkt dat het langer dan een jaar meegaat.
En wanneer sommige dienstverlening zich zelfs duurzaam noemt, weet je vooral dat je aan een langdurige betaalverplichting vast gaat zitten.

#4 Michiel de Pooter

De verkopen van cv-ketels (op gas) zijn in 2019 door het dak gegaan, ondanks het vervallen van de aansluitplicht in 2018 en de massieve propaganda van msm, overheid en politici om van het gas af te gaan. Vuile rotzakken. Ik heb het al eerder gezegd; Hoogste tijd voor de regering om een nieuw volk te kiezen.

https://www.installatie.nl/nieuws/verkoop-cv-ketels-naar-recordhoogte/

#5 Le Redoutable
#6 Spam

@5 Ik reken Lubach niet tot het intellectuelere deel van de linkse kerk. Dit onderwerp was duidelijk te ingewikkeld om in een paar minuten van grappen en grollen een inhoudelijk en goed doordachte behandeling te geven. Een van zijn minder geslaagde uitzendingen.

En de SP was altijd al tegen Europa en Europese solidariteit. Daar lijkt me niets nieuws aan.

#7 Hans Verbeek

Oliemaatschappijen schroeven hun investeringen terug. Dat betekent, dat er de komende jaren minder olie gewonnen kan worden, dan we eerst dachten.
https://www.beleggen.nl/financieel_nieuws/536065/Exxon-Mobil-gaat-minder-investeren.aspx

Minder rijden, minder vliegen, minder plastic, minder uitstoot.

#8 Henk van S tot S

@2:

@2: (?) Gelukkig is de Correspondent niet de maat der dingen voor objectieve nieuwsverslaglegging. ……………….

Begin je tegen je zelf te “praten”???
;-)

#9 okto

Het zal waarschijnlijk nog meer dan 2 jaar duren voor we van de beperkende maatregelen af zijn:
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.29.20046011v1

#10 Frank789

Je hoeft het niet eens te verzinnen:
“President Donald Trump reportedly owns a stake in a company that produces hydroxychloroquine, the anti-malaria drug he has repeatedly touted as a coronavirus treatment even though his experts say there’s no strong evidence it works.”

https://www.nytimes.com/2020/04/06/us/politics/coronavirus-trump-malaria-drug.html

#11 Rigo Reus

@3: ‘vroeger’, kwam het begrip ‘duurzaam’, alleen voor in de combinatie met ‘ontwricht’. Dan kreeg je dus: ‘duurzaam ontwricht’, en dan ging dat niet over het milieu, maar over een huwelijk.
Dus ja, ik begrijp dat.

#12 Frank789

Er worden weer een hoop Darwin Awards uitgereikt in deze tijd:
In Israël zijn ultra-orthodoxen, zo’n 12 procent van de bevolking, het hardst getroffen door de coronacrisis. Ze maken bijvoorbeeld de helft van het aantal ziekenhuisopnames uit.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/07/israels-orthodoxen-negeerden-voorschriften-corona-nu-vallen-ze-eraan-ten-prooi-a3996095

#13 gbh

UN inquiry stops short of directly blaming Russia over Idlib attacks

Report says ‘government of Syria and/or its allies’ carried out strikes on hospitals and school

https://www.theguardian.com/world/2020/apr/07/un-inquiry-stops-short-of-directly-blaming-russia-over-idlib-attacks-syria

#14 Frank789

Mooie video waarin antivaxxer hard wordt aangepakt.
Maar de Telegraaf verwijderde het stilletjes.
https://www.youtube.com/watch?v=1Ivwcys8Q9A&feature=youtu.be

#15 Bismarck

@14: Je zult maar in een buurt wonen met veel van die lui, een baby hebben die nog niet gevaccineerd kan worden en dan een mazelen-epidemie. Kind voor het leven doof (of erger), met dank aan de buurman.

#16 Emile M

Zonder verder commentaar mijnerzijds: “Pas na weken werden de richtlijnen van het ministerie in het Arabisch vertaald.”
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/07/israels-orthodoxen-negeerden-voorschriften-corona-nu-vallen-ze-eraan-ten-prooi-a3996095

#17 Arduenn

@9, @Okto, interessant artikel. Het zal me wel een gebakkelei worden om welke provincie als eerste ‘los mag’ en welke ruim 3 jaar op slot moet blijven.

#18 Co Stuifbergen

@9, @17: Volgens mij gaat het erom dat voldoende mensen besmet worden om immuniteit te kweken, maar niet zo veel tegelijk dat de IC het niet aankan (en dan ga ik ervan uit dat 80-plussers toch al niet naar de IC gebracht worden)
Dat kan natuurlijk ook gebeuren als de huidige maatregelen niet door iedereen streng nageleefd worden, of als de scholen weer geopend worden.

Maar als we het per provincie doen, weten we straks wie er (hoogstwaarschijnlijk) immuun zijn en wie niet, zonder uitgebreid te testen…

#19 Arduenn

@18

Dat kan natuurlijk ook gebeuren als de huidige maatregelen niet door iedereen streng nageleefd worden, of als de scholen weer geopend worden

De vraag is of dat dan nóg langer gaat duren dan die phased lift-methode, of niet. Zoiets zou met het model van de twee auteurs wel uit te zoeken moet zijn, hebben, kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*