1. 1

  Deze wet kan van Europa het eerste uitstootvrije continent maken

  Er komt een gigantische Europese wet aan waardoor veel bedrijven hun bedrijfsvoering helemaal om moeten gooien. Deze ‘Groene Taxonomie’ zorgt ervoor dat bedrijven niet meer zomaar een label ‘duurzaam’ kunnen krijgen voor hun producten. Het uiteindelijke doel: dat Europa zo in 2050 het eerste continent wordt dat netto geen broeikassen meer uitstoot.

  https://decorrespondent.nl/11104/deze-wet-kan-van-europa-het-eerste-uitstootvrije-continent-maken/1293714314816-9984fc5d

 2. 2

  @2: Gelukkig is de Correspondent niet de maat der dingen voor objectieve nieuwsverslaglegging. Bij milieu- en klimaatonderwerpen doen ze prachtig werk voor regeringen (of Europese unie) om onmogelijke en geschifte projecten vooruit te schuiven, die niemand interesseert. En zeg nou zelf, in een reclamefolder horen geen kritische vragen.

 3. 3

  @1: Op zich is het niet verkeerd dat we het modewoord ‘duurzaam’ eens goed definiëren. Dat keukenmeubilair van de grootouders dat maar niet kapot ging, gold altijd als schoolvoorbeeld van duurzaam.
  Maar als ik die term nu in een winkel op een artikel zie staan denk ik vooral aan irreparabele wegwerptroep, die onder je ogen wegteert en waarvan het allerminst de bedoeling lijkt dat het langer dan een jaar meegaat.
  En wanneer sommige dienstverlening zich zelfs duurzaam noemt, weet je vooral dat je aan een langdurige betaalverplichting vast gaat zitten.

 4. 6

  @5 Ik reken Lubach niet tot het intellectuelere deel van de linkse kerk. Dit onderwerp was duidelijk te ingewikkeld om in een paar minuten van grappen en grollen een inhoudelijk en goed doordachte behandeling te geven. Een van zijn minder geslaagde uitzendingen.

  En de SP was altijd al tegen Europa en Europese solidariteit. Daar lijkt me niets nieuws aan.

 5. 11

  @3: ‘vroeger’, kwam het begrip ‘duurzaam’, alleen voor in de combinatie met ‘ontwricht’. Dan kreeg je dus: ‘duurzaam ontwricht’, en dan ging dat niet over het milieu, maar over een huwelijk.
  Dus ja, ik begrijp dat.

 6. 15

  @14: Je zult maar in een buurt wonen met veel van die lui, een baby hebben die nog niet gevaccineerd kan worden en dan een mazelen-epidemie. Kind voor het leven doof (of erger), met dank aan de buurman.

 7. 17

  @9, @Okto, interessant artikel. Het zal me wel een gebakkelei worden om welke provincie als eerste ‘los mag’ en welke ruim 3 jaar op slot moet blijven.

 8. 18

  @9, @17: Volgens mij gaat het erom dat voldoende mensen besmet worden om immuniteit te kweken, maar niet zo veel tegelijk dat de IC het niet aankan (en dan ga ik ervan uit dat 80-plussers toch al niet naar de IC gebracht worden)
  Dat kan natuurlijk ook gebeuren als de huidige maatregelen niet door iedereen streng nageleefd worden, of als de scholen weer geopend worden.

  Maar als we het per provincie doen, weten we straks wie er (hoogstwaarschijnlijk) immuun zijn en wie niet, zonder uitgebreid te testen…

 9. 19

  @18

  Dat kan natuurlijk ook gebeuren als de huidige maatregelen niet door iedereen streng nageleefd worden, of als de scholen weer geopend worden

  De vraag is of dat dan nóg langer gaat duren dan die phased lift-methode, of niet. Zoiets zou met het model van de twee auteurs wel uit te zoeken moet zijn, hebben, kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren