1. 1

  Nietzsche over de psychologie van luxe:

  “De luxe is de vorm van een voortdurende triomf – over al de armen, achterlijken, machtelozen, zieken, begerigen. Niet dat men van de luxeartikelen zelf veel geniet – wat heeft de triomfator aan de gouden wielen en de vastgeketende slaven van zijn wagen! –, maar men geniet ervan dat de wagen over tallozen heen rijdt en ze verdrukt of dooddrukt.”

  (dát had ik verdomme op mijn kerstkaarten moeten schrijven! … )

 2. 3

  Er mag best wel een waanlinkje naar de drie massa-aanrandingen in Duitsland gezien onze voorliefde voor emancipatie, gelijke rechten en eerbiediging van de mens als geheel.

 3. 5

  @3/4: Ik zag (eergisteren denk ik) wel een filmpje van met vuurwerk gooiende Koerden (denk ik vanwege de Koerdische vlag die eentje ervan bij zich had) bij het station van Keulen. Maar dat gaat denk ik over andere incidenten dan jij bedoelt (het kan geen kwaad om een linkje aan te leveren als je een waanlink wilt).

 4. 6

  Het is inderdaad wel bizar nieuws ja, Teletekst 128:

   In Keulen hebben 90 vrouwen aangifte
  gedaan van diefstal of aanranding bij
  het cs tijdens Oud en Nieuw.De politie
  probeert met videobeelden de daders te
  achterhalen.Nog niemand is aangehouden.

  Zo’n 1000 mannen van Noord-Afrikaanse
  afkomst hadden zich op oudejaarsavond
  op het stationsplein verzameld.Vrouwen
  werden omsingeld,bestolen en aangerand.
  De politie veegde om 23.30 uur het
  plein schoon,maar het wangedrag ging
  daarna toch door.Het is de politie die
  nacht grotendeels ontgaan.

  Vergelijkbare gevallen worden gemeld
  uit Hamburg en Stuttgart,maar daar was
  het minder massaal.

 5. 10

  @9: Net bij EenVandaag was toch echt een heuse woordvoerder van de politie in Keulen aan het woord die in elk geval de beschuldigingen en aangiftes e.d. bevestigde.

  Vanavond bij Jinek gaan ze het er ook over hebben als het goed is.

 6. 11

  Bij DDS ook geen filmpje, en geen grote bewijzen, alleen zoals altijd weer veel kritiek op linkse mensen:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/01/ziende-blind-linkse-duitsers-ontkennen-massale-aanranding-door-immigranten-in-keulen/

  Het is trouwens wel allemaal een bevestiging voor de angst en bangheid, voor de boten vol jonge mannen die naar Europa zijn gegaan.

  O ja, en DDS was de bron voor GeenStijl. Die helemaal doorslaat in hun vreemdelingenhaat.

  Een reageerder op DDS attendeert ook nog naar een Engelse stad waar jaren Pakistanen Engelse vrouwen als hoeren behandelden. Zijn we dat ook weer vergeten?

 7. 12

  @9: Zoekterm kopen? “Koeln Sylvester”

  De eigenrichting is al begonnen. Niet dat die „sehr große Gruppe gewaltbereiter Menschen aus der Kölner Box- und/oder Türsteher-Szene“ zoveel fatsoenlijker is. Die vindt hooguit dat ze oudere rechten op de vrouwen die ze ook niet kunnen krijgen hebben en ze zijn vooral jaloers dat die naffers het idee eerder hadden.

  En de stad Keulen zelf?
  Die heeft het moment gevonden om de stad vol camera’s te hangen. Alsof dat zoiets voorkomt.

 8. 14

  @12:

  En de stad Keulen zelf?
  Die heeft het moment gevonden om de stad vol camera’s te hangen. Alsof dat zoiets voorkomt.

  Wel als je die camera’s beweegbaar maakt en tevens uitrust met een machinegeweer.

 9. 15

  @14: Ik neem aan dat je met het machinegeweer wilt schieten? Preventief? Dead men don’t rape? Anders voorkomt ook jouw plannetje niets.
  Of alleen afschrikken? Dan zijn dummies ook goed genoegd? Intertoys? Of kun je pas echt effectief afschrikken na zo af en toe eens preventief wel te ratelen in de menigte?
  Verder: waterdicht plan!
  Oh ja: ook het machinegeweer zal beweegbaar moeten zijn neem ik aan, niet alleen de camera.

 10. 16

  @14: @15: Jongens, kijk toch niet zoveel actiefilms.
  Er hangen in Keulen al een boel camera’s, maar deze daders waren ingeburgerd genoeg om precies te weten waar je buiten het bereik ervan zat.
  En aan automatische Selbstschußanlagen hebben de Duitsers nare herinneringen. Bijna net zo naar als aan overheidsacties om etnische redenen.
  (verdorie, toch nog gehapt)

  @8: Dat is inderdaad een idiote zaak. Als Maat voor een professioneel publiek een lezing geeft, kun je niet verwachten dat hij ook nog eens de kaartcontrole doet.
  Misschien dat ik op mijn oude dag nog eens mag horen wat er allemaal aan die MH17-zaak nog meer stinkt. Als mijn teer gestel dat aankan.

 11. 18

  Voor de mensen die twijfelen aan de echtheid van de Keulense aanrandingen hier wat getuigenverklaringen, waaronder van een vrijwillige politievrouw die ook slachtoffer is geworden: http://www.theguardian.com/world/2016/jan/05/germany-crisis-cologne-new-years-eve-sex-attacks

  Als ik de politiewoordvoerder goed begrijp zijn verschillende daders bekenden van de politie en is het te hopen (en ook te verwachten) dat die vervolgd en veroordeeld zullen worden.

 12. 19

  @18: Het zal ongetwijfeld echt zijn maar op zich is best verrassend dat er blijkbaar geen enkel filmpje de ronde doet, in deze tijd dat iedere poepscheet met een smartfeun wordt vastgelegd. Wellicht duiken die nog een keer op binnenkort

 13. 21

  Volgens de verhalen 1000 man op een plein bij de Dom. Zou wel heel gek zijn als er niet op zijn minst wat filmpjes van afstand zijn.

 14. 22

  @21: Waarom zou je ’t willen zien? Vrouwen doen aangifte, politie onderzoekt adhv het hun voorhanden zijnde bewijs. Lijkt mij geen hulp Sint of Piet bij nodig te zijn.

 15. 23

  @21: Er gaan wel meer verhalen de rondte (dat er maar 1/3e van de normale politie-inzet was, dat het islamitische jihadi’s waren, dat ze dronken waren, dat het vluchtelingen waren, dat er massaverkracht is,…). Mij lijkt vooral duidelijk dat eigenlijk nog niet helder is wat er precies gebeurd is, maar dat er alvast flink op los gespeculeerd wordt. Bepaalde sites zijn in ieder geval al flink begonnen hun eigen spin eraan te geven, maar misschien dat we hier beter even afwachten tot de plaatselijke politie met een duidelijk relaas komt (want zelfs daar komen tot dusver geen eenduidige verhalen vandaan).

  Verder ben ik ook wel benieuwd naar: Hoe bijzonder is dit eigenlijk? Hoeveel zakkenrollerij en aanrandingen heeft Amsterdam eigenlijk op een flinke feestdag?

 16. 25

  @24: Ja, zo heeft er een tijdje geleden ook een IS sympathisant tijdens een demonstratie een polizeibeamte neergestoken. Welke stad kan ik mij zo niet herinneren, maar daarvoor was naar mijn weten nul aandacht in de Nederlandse pers.
  Hoewel ik de racistische en anti-vluchtelingen retoriek, die na dit gebeuren opgelaaid zijn, verafschuw, vind ik het niet gek dat dit voorval zelf zoveel aandacht krijgt. Ik denk dat het die aandacht wel verdient.

 17. 27

  @24: Waarom zo meta? Aandacht is nu eenmaal een schaars goed, en de verdeling daarvan is niet eerlijk. En ja, rechtse media vinden de massa-aanranding in Keulen een interessanter verhaal dan een rechts-extremistische aanslag, want dit sluit beter aan bij hun wereldbeeld. Maar voor linkse media geldt dit net zo goed. En voor personen. Gebeurtenissen die het eigen gelijk bevestigen zijn nu eenmaal een stuk interessanter dan gebeurtenissen die daar tegen in gaan.

  Ik ben overigens benieuwd hoe uitzonderlijk dit is, gebeurt dit vaker, of alleen op kleine schaal? Dit soort verhalen zijn mij vooral bekend uit Egypte, maar ook in Nederland vallen van groepjes (Nederlands-Marokkaanse) jongens vrouwen lastig, weet ik uit eerste hand.

  Dat het hier om vluchtelingen gaat lijkt mij erg onwaarschijnlijk, die hebben wel wat anders aan hun hoofd.

 18. 28

  @27: ” Maar voor linkse media geldt dit net zo goed. En voor personen.”
  Mag ik dan stellen dat Sargasso vooral rechtse personen trekt? Ook hier wordt er meer gepost over nieuwjaar in Keulen dan over de rechts-extremistische aanslag op de aanstaande burgemeester van dezelfde stad.

 19. 30

  @27: “Waarom zo meta?”
  Omdat het nieuws niet alleen opgeblazen maar ook vervormd wordt en wel tot een wapen voor rechtsextremisten om te zie je wellen.

 20. 32

  @30: Dus als het nieuws rechts aanleiding geeft tot ‘zie-je-wellen’ moeten we het maar onderdrukken?

  Een gevaarlijke manier van redeneren.

 21. 33

  @32: Dat zie je me niet zeggen. Ik denk wel dat als het nieuws rechts aanleiding geeft tot ‘zie-je-wellen’, er geen reden is om het extra op te blazen en er op los te gaan speculeren. Beiden zie ik in (grote mate) gebeuren.

 22. 34

  @33: Dat extra opblazen zie ik niet zo, neem het berichtje van vandaag van de NOS:
  http://nos.nl/artikel/2078921-meer-dan-honderd-aangiftes-na-aanrandingen-keulen.html

  Er wordt gewoon verslag gedaan, en niet nodeloos gespeculeerd. Of je iets extra opblazen vindt, is toch in hoge mate afhankelijk van je perspectief. Waar gaat opblazen over in bagatelliseren? Jij bent zelf ook niet vies van nodeloos speculeren, al zit jouw gespeculeer aan de bagetelliserende kant, en niet aan de opblazende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren