1. 1

  De schutter in Istanbul heeft een selfie gemaakt dat ‘opdook’. gunman’s selfie video is released by Turkish media.

  Kan iemand mij uitleggen hoe men aan een selfie komt van een vluchtende terrorist? Of heeft ie het opgestuurd naar die Turkish media? Vingerafdrukken gevonden: wat doet zo’n man terwijl hij aan het schieten is? Een glaasje water drinken zodat men de afdrukken kan nemen?

  Ik snap helemaal niets meer van die terroristen: ze doen blijkbaar alles om maar niet in de mist van onbekendheid te verdwijnen, om gevonden te worden, om bejaagd te kunnen worden.

  Ik denk dat er culturele verschillen tussen mensen bestaan maar dit gaat tegen alle overlevingsinstincten in.

  Of mis ik iets. Vast wel!

 2. 4

  The Dailymail is nog erger dan de Telebabbel.
  Huffington post:
  ” One American, a business owner from Delaware, was injured, NBC reported. William Jacob Raak, 35, was hit in the leg when a bullet apparently glanced off his cell phone in his hip pocket, which may have saved him from more serious injury ”

  Dus niks kogel tegenhouden, alleen afketsen en “may have saved him from more serious injury”.

  http://www.huffingtonpost.com/entry/cctv-captures-chilling-moment-when-gunman-opens-fire-in-istanbul-nightclub_us_58699424e4b0d9a5945be40b

 3. 5

  @4: één video op die Huffpost-pagina vind ik interessant, Frank.
  Iemand filmt toevallig de ingang van de nachtclub. Zoomt in, zoomt uit. Zoomt in op een auto… en na 17 sec. ketsen twee kogels af op het dak van de auto.

  Het lijkt alsof er van bovenaf op de auto geschoten wordt, hoe kun je anders het dak van de auto raken.
  Deze video laat het iets beter zien.
  De voorbijganger blijft gelukkig lang genoeg filmen om de aanvaller te zien binnendringen in de nachtclub.

 4. 6

  @5: Die video van u interesseert me geen ene moer. Blijkbaar plaatst u een bericht dat zijdelings met de aanslag te maken heeft om zo vervolgens uw false flag gezeik uit te kunnen leven.

 5. 7

  @5: “na 17 sec. ketsen twee kogels af op het dak van de auto.”
  Even iets beter kijken, de (minstens 4) kogels ketsen af op het wegdek achter de auto.

 6. 8

  @6: is dat in 2017 verboden op Sargasso?

  @7: weet je dat heel zeker, Bismarck?
  Waarom zou de schutter op het wegdek schieten, Bismarck?
  Waarom staat die passant al 16 sec. te filmen (inzoomen, uitzoomen) voordat de actie begint? En toevallig net op die ene auto inzoomt.

 7. 9

  @8

  Waarom staat die passant al 16 sec. te filmen

  Het is geen passant, maar een bewakingscamera. Let op de schokkerige manier van bewegen.

 8. 10

  @8: Dat weet ik heel zeker, Hans Verbeek. Kogels ketsen namelijk niet af op auto’s, Hans Verbeek. Daar gaan ze dwars doorheen, Hans Verbeek. En die schutter schiet een seconde of twee eerder ook op het wegdek, Hans Verbeek. Dus dat hij in ieder geval op het wegdek schiet is een feit, Hans Verbeek. Dat kan natuurlijk ook onopzettelijk zijn, omdat hij nogal in de rondte schiet, Hans Verbeek. Waarom die passant al staat te filmen moet je die passant vragen. Ik kwam laatst iemand tegen die al mobielfilmend een huis uit liep naar een auto toe. Gebeurde werkelijk niets interessants, maar gefilmd werd er. Bovendien kan het goed zijn dat die schutter in de voorgaande 15 seconden (of al langer) ook aan het schieten was. Je ziet immers ook al op 17 seconden iemand over de weg rollen, die moet eerder neergeschoten/weggedoken zijn. Wellicht dat de schutter op hem aan het mikken was toen hij het wegdek raakte, Hans Verbeek?

 9. 11

  @9: [ Het is geen passant, maar een bewakingscamera]
  Verbeek kan nog geen banaan van en sinaasappel onderscheiden en denkt dat schieten met een mitrailleur uit de heupen net zo makkelijk is als Clint Eastwood schiet in een cowboyfilm. Laat hem kletsen.

 10. 12

  @9: een bewakingscamera die inzoomt en op en neer beweegt, OK

  @10:

  Dat kan natuurlijk ook onopzettelijk zijn, omdat hij nogal in de rondte schiet, Hans Verbeek.

  Als de schutter het beeld inrent, wijst zijn wapen inderdaad naar achteren. Maar dus niet naar de straat waar de kogels van afketsten.

  Voor alles is altijd een logische verklaring.
  De dader schijnt nog altijd vrij rond te lopen en kan ieder moment weer Iphones gaan vernielen.

 11. 13

  @12

  een bewakingscamera die inzoomt en op en neer beweegt, OK

  De techniek staat voor niets ;oP Ze kunnen zelfs van links naar rechts draaien en terug!

 12. 14

  Washington Post rectificeert eigen hoaxverhaal over “Russen hackten elektriciteitsbedrijf”: https://www.washingtonpost.com/world/national-security/russian-government-hackers-do-not-appear-to-have-targeted-vermont-utility-say-people-close-to-investigation/2017/01/02/70c25956-d12c-11e6-945a-76f69a399dd5_story.html

  As federal officials investigate suspicious Internet activity found last week on a Vermont utility computer, they are finding evidence that the incident is not linked to any Russian government effort to target or hack the utility, according to experts and officials close to the investigation.

  […]

  The Post initially reported incorrectly that the country’s electric grid had been penetrated through a Vermont utility. After Burlington Electric released its statement saying that the potentially compromised laptop had not been connected to the grid, The Post immediately corrected its article and later added an editor’s note explaining the change.

  Nederlandse nieuwssites laten het gewoon ongecorrigeerd staan: (bijv.) http://nos.nl/artikel/2150876-russen-wilden-elektriciteitsnet-vs-hacken.html

  Alleen Volkskrant.nl is zo ‘netjes’ geweest om de pagina te wissen en te doen alsof ze dit nepnieuws nooit brachten: http://www.volkskrant.nl/buitenland/-russen-hackten-amerikaans-elektriciteitsbedrijf~a4442407/

  Zie qua die laatste ook: https://sargasso.nl/wvdd/sg-caf-zaterdag-31-12-2016/#comment-973514

 13. 15

  @13: Zo’n moderne bewakingscamera schrikt ook niet als het gaat knallen en plots de kogels om je oren vliegen, in tegenstelling tot een lopende filmende passant blijft hij stug doorfilmen vanaf een vaste positie ;-)

 14. 17

  @12: “Als de schutter het beeld inrent, wijst zijn wapen inderdaad naar achteren. Maar dus niet naar de straat waar de kogels van afketsten.”
  Ja, als het voor jou een wonder der techniek is dat camera’s kunnen draaien, zal het ook wel niet vanzelfsprekend zijn dat mensen kunnen draaien. Maar zelfs dan had je uit de beelden zelf kunnen ontdekken dat die schutter dat in een fractie van een seconde kan, want hij draait zich in beeld ook weer om in minder dan een halve seconde tijd (seconde 20), zoals hij dat waarschijnlijk net daarvoor ook zal gedaan hebben, nadat hij de man die vlak voor hem het beeld in rolt neer had geschoten. Nadeel van dat snel draaien tijdens het schieten is dat je wat minder goed mikt, zodat niet alle kogels terecht komen waar je ze wilde hebben en dus van straat af kunnen ketsen.

  “Voor alles is altijd een logische verklaring.”
  Maar die is aan jou niet besteed.

 15. 18

  @16:

  More, more!

  Er komen zeker nog meer van dit soort aanslagen, Elmer.
  Dan komen er weer overlevenden op TV, die vertellen hoe ze aan de dood ontsnapten. Soms worden er identiteitsbewijzen gevonden. Soms pleegt de dader zelfmoord, soms wordt-ie na een dagenlange klopjacht doodgeschoten. Meestal eist IS de verantwoordelijkheid op. En jij zal altijd het hele verhaal tot in de kleinste details geloven.

  @17: 3 jaar geleden introduceerde Naomi Wolf het begrip “fake news”. Er zijn steeds meer mensen, die afhaken bij dit soort media-spektakels

 16. 20

  Je moet vooral niet geloven wat willekeurige passanten op het internet je allemaal wijs proberen te maken denk ik dan altijd maar.

 17. 21

  Volgens Autoweek werden het afgelopen jaar in Nederland ruim 385 duizend nieuwe auto’s verkocht. Het laagste aantal sinds 1969 en 15% minder dan in 2015.
  En dat in het jaar dat de economie groeide.

  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2017/01/schermafbeelding-2017-01-03-om-16-03-24.png[/img]
  (het donkergroene stippellijntje in de grafiek is het voortschrijdend gemiddelde over 5 jaar)

 18. 22

  @21: Wat bent u laat meneer Verbeek!
  Zoals verwacht laat u alle zinnige toelichtingen weg die niet in uw propagandastraatje passen:
  “De forse terugval in de verkoop komt vooral door de nieuwe bijtellingsregels die sinds begin 2016 gelden.”
  “In december van [2015] rolden zelfs bijna twee keer zoveel auto’s de showrooms uit dan afgelopen maand.”

  http://nos.nl/artikel/2151270-autoverkoop-daalt-met-bijna-15-procent.html

  https://automotive-management.nl/nieuws/laatste-nieuws/merkkanaal/19676-nieuwverkoop-2016-mist-bijtellingsrun-prognose-2017-fors-hoger

 19. 28

  Drie reacties met het linkse probleem in een notendop; je mag het alleen over fascisten en racisten hebben, niet over integratieproblemen en islamfascisme.

  In Vlissingen heeft met ouds en nieuw een grote groep Marokkanen (politie)auto’s vernield, auto’s en een winkel in brand gestoken, ramen ingegooid, vuurwerk door brievenbussen gegooid, beveiligingscamera’s zijn van te voren gesloopt omdat ze Parijs na wilden doen, de wijk wordt al jaren door deze groep geterroriseerd, bewoners zijn bang:

  http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/onrust-in-vlissingen-politievoertuigen-vernield-auto-s-in-brand-me-ingezet-1.6802061

  http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/nieuwjaarsbende-vlissingen-oefende-voor-nacht-vol-vernielingen-1.6804606

  http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/de-bloemenbuurt-in-vlissingen-is-boos-en-bang-1.6807442

  Maar daar mag je het natuurlijk niet over hebben. Hoe jaag je mensen naar de fascist Wilders!

 20. 29

  @28: Oh ja, ik zie het al, #24 is weg gecensureerd. Mij lijkt juist dat die Marokkanen goed geïntegreerd zijn, ze gaan al net zo om met aanslagen als de autochtonen. Maar ik begrijp je al, je mag het alleen hebben over integratieproblemen en islamfascisme hebben, niet over fascisten en racisten. Wat je verdere links bewijzen is me een raadsel; Een regionale krant heeft het zeer uitgebreid over het lokale vandalisme in Vlissingen van nieuwjaar en jij meent daar bewijs in te zien dat je het daar niet over mag hebben.

 21. 30

  @24: t/m @29:
  De verderfelijke reacties op de aanslag in Istanbul kwamen ook van turken uit Turkije zelf. Iets met alcohol en half naakte vrouwen…

  De dagen ervoor werdt er breeduit geageerd tegen kerstfeest en oud&nieuw feesten.

 22. 31

  @29:

  ik begrijp je al, je mag het alleen hebben over integratieproblemen en islamfascisme hebben, niet over fascisten en racisten

  Crap, voor mij zijn beide elkaar versterkende wortels van hetzelfde kwaad, dacht dat jij wat meer in huis had dan semantische spelletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren