1. 2

  Bangmakerij op TV: de nieuwe NPO-serie: Als de dijken breken.
  Gesponsord door de Nederlandse kustverdedigingsindustrie.
  Het ophogen van stranden en verhogen van dijken zorgt voor heel wat CO2-uitstoot.

  Ik vraag me af of we er niet slimmer aan doen om naar hoger gelegen streken te verhuizen… maar pas over 100 of 200 jaar …. in het geval dat de zeespiegel echt al die tijd blijft stijgen.

 2. 4

  Wat denken de mensen hier van Geenstijls ‘voorjaarsoffensief’? Zou het (vooral) de VVD enkele zetels kunnen kosten?

  [IMG]http://i63.tinypic.com/2vukcya.png[/IMG]

  – – – – – – – –
  @3 Was-ie niet al een tijdje lijstduwer?

 3. 6

  Is dat wel hun partijtje? Ik had de indruk dat er juist een breuk ontstond tussen Jan Roos en Bart Nijman doordat Roos naar VNL ging. Of is die weer gelijmd?

  Volgens mij is de opzet vooral om partijen onder druk te zetten om niet ‘hun’ referendumuitslag naast zich neer te leggen.

  Maar los van de opzet, wat vind je van de mogelijke effecten voor de verkiezingen van maart?

 4. 8

  @6: Zoals je zegt, kan hooguit de VVD wat stemmen (maar niet veel) kosten. Geenstijl heeft zijn invloed toch al vooral op uiterst tot extreemrechts. De bezoekers stemmen in meerderheid PVV, met verder nog wat VNL en VVD stemmers erbij. Ik had zelf de indruk dat GS al meer dan een jaar stille campagne voor VNL voert. Af en toe bijten ze namelijk ook naar de PVV, wat doet vermoeden dat ze straks VNL als redelijk alternatief willen presenteren voor de toch (voor de ondernemert) net wat te onvoorspelbare PVV.

 5. 9

  @2

  Uit het gegeven dat er niet veel haast wordt gemaakt om Nederland beneden NAP te ontruimen, kun je concluderen dat men verwacht dat het met de zeespiegelstijging wel mee zal vallen de eerste eeuwen.

 6. 10

  @4 Geenpijl is van Geenstijl het PVV medium bij uitstek, die doet dagelijks niets anders dan deze 3 partijen zwart maken, dit kan er ook nog wel bij. Het handjevol anti Oekraïne stemmers zat toch al grotendeels bij SP en PVV en een groot deel daarvan stemde om oneigenlijke redenen nee, dus dat gaat niet veel verschuiving opleveren. De VVD was altijd al voor handel, voor de EU, tegen populistische referenda en tegen het bewind van Putin, dus die lijn voortzetten gaat ze eerder kiezers opleveren dan kwijt raken.

  Ik dacht dat VNL als zelfbenoemde rechtse partij ook wel voor internationale handel en tegen KGB’er Putin zouden zijn. Nu blijkt dat ze gewoon een PVV/SP kloon zijn.

 7. 12

  @8: Stiekem hoop ik dat ik dat het veel effect zal hebben … dat ze 10 zetels of meer kunnen weghouden bij de VVD en zelfs misschien andere partijen, en dat een deel daarvan (hoe dubieus de overschakeling in sommige gevallen ook mag zijn) bij de SP of PvdD terechtkomt.

  Het zijn immers niet alléén de alt.rechtsgekkies waaruit het Geenstijlpubliek grotendeels bestaat die erin kunnen meegaan.

  Maar we zien wel …

 8. 13

  @10: Ik zie VNL meer als een VVD-PVV hybride. Wel populistisch geblaat en veel nationalisme, maar tegelijk geen rare linkse standpunten zoals verlaging van de AOW of van de huren en wel heel duidelijke rechtse standpunten als belastingverlaging, nog meer belastingverlaging, zoveel mogelijk regels voor ondernemers afschaffen en meer geld naar asfalt, politie en leger. Oh en had ik al belastingverlaging genoemd?

 9. 14

  @13 Populistisch geblaat is typisch SP-PVV. Ik zie VNL als een populistisch alternatief voor de VVD, zeg maar waar de PVV ooit stond voordat die een SP achtige koers op sociaal economisch gebied ging varen.

  Het “nationalisme” en het anti Oekraïne standpunt hebben al die partijen gemeen, omdat ze mensen uit die regio als concurrentie op de arbeidsmarkt zien voor hun doelgroep. Ik denk vooral dat ze de laatste rechtse kiezers bij de PVV gaan wegtrekken, wat wordt gestaafd door de peilingen.

 10. 15

  @14: “Populistisch geblaat is typisch SP-PVV.”
  Andere partijen, vooral de VVD (meer nog dan de SP), maken zich ook schuldig aan populistisch geblaat. Over het algemeen is de VVD ook nationalistischer dan de SP.

 11. 17

  @15 Vergeet Buma niet, als er één gevestigde partij is van de vaderlandsliefde dan is het in de aanloop naar de verkiezingen m.i. de CDA.

  @16 Ik hield halverwege op met lezen nadat ik letterlijk hoofdpijn kreeg van het bedroevende niveau van dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren