Schietpartij Kopenhagen bij debat over vrije meningsuiting met cartoonist Lars Vilks

Schietpartij Kopenhagen bij debat over vrije meningsuiting met cartoonist Lars Vilks en de ambassadeur van Frankrijk. Melding 3 gewonde politieagenten. 21 daders voortvluchtig, politie er achteraan. Aanslag bij synagoge. Totaal 2 doden. Mogelijke dader neergeschoten.
Foto’s kogelgaten.
Deens liveblog.

Open waanlink

 1. 2

  Maarja wat denk hij wel niet. Beetje debatteren. Zelf uitgelokt wat mij betreft. Vrije meningsuiting is beledigend voor sommigen en daar moet je rekening mee houden.

 2. 4

  Nog een paar van dat soort acties en Europa valt weer terug naar moorddadige en massale haat zoals in de 20e eeuw al een paar keer eerder is gebeurd….

  Ik hoop het niet. ik hoop dat gematigden aan beide kanten zullen winnen. Maar de radicalen hebben nu de wind mee. Zowel radicaal rechts als radicale islamieten.

 3. 7

  Grolschje @2
  Zelf uitgelokt wat mij betreft. Vrije meningsuiting is beledigend voor sommigen en daar moet je rekening mee houden.
  Is dit ironie of ben je echt helemaal de weg kwijt?

 4. 8

  @1: Niet verwacht? Kom op zeg. Of het nou Kopenhagen, Parijs of Amsterdam is. De beer is los en die zit voorlopig echt niet meer in zijn kooi.

 5. 12

  Je hoeft niet radicaal te zijn om te zien dat in het huidige Europa een vijand bestaat die uit is op oorlog. Niet zo gek, want Europa neemt al jaren in verschillende delen van de wereld deel aan feitelijke oorlogshandelingen tegen diezelfde vijand, in de vergeefse hoop escalatie te voorkomen.

  Voorlopig veroorzaakt het benoemen en identificeren van de vijand nog meer politieke ophef dan de door hem gepleegde terreurdaden/oorlogshandelingen. Logisch, gezien het feit dat deze vijand zich bewust schuilhoudt in een grote massa onschuldige medegelovigen.

  Daarom is het belangrijk dat er een groeiende groep medegelovigen is die zich nadrukkelijk distantieert van de vijand en zich commiteert aan de democratische samenleving.

  Daarom walg ik van al het politiek-correcte commentaar op mensen als Aboutaleb, Marcouch, Maajid Nawaz en Mostafa Hilali. Zij staan – en niet zonder persoonlijk risico – pal voor democratie.

 6. 14

  @4:

  Nog een paar van dat soort acties en Europa valt weer terug naar moorddadige en massale haat zoals in de 20e eeuw al een paar keer eerder is gebeurd….

  Ja, en dat is natuurlijk precies waar de daders op uit zijn. Daar dromen ze van.

  Ik denk ook dat hun dromen uit gaan komen. Wanneer is natuurlijk niet te voorspellen, maar een kwart eeuw duurt het misschien niet meer.

 7. 16

  @9: Wel wat:

  Als beschermer van Assad heeft hij de toestand in het Midden-Oosten aardig laten ontsporen, waardoor meer extremisme werd aangewakkerd, waardoor de eerdere extreme krachten zich duidelijker moesten onderscheiden, omdat hun “boodschap” ondergesneeuwd dreigde te raken.

 8. 17

  @3:
  Media en politici krijgen tegenwoordig elke maand zo’n “lone wolf”, die Allah Ahkbar roept en in het wilde weg rondschiet voorgeschoteld.
  Oktober: Michael Zehaf Bibeau in Ottawa
  November: Man Haron Monis in Sydney
  Januari: de broers Kouachi en Amedy Coulibaly in Parijs
  Februari: een gemaskerde man in Kopenhagen , die een synagoge en een bijeenkomst van islamofoben beschiet.

  De daders worden niet gearresteerd, maar altijd doodgeschoten.
  Het komt nooit tot een voorgeleiding en bewijsvoering.
  Er wordt door de autoriteiten verteld dat het op zichzelf opererende jihadisten, maar er wordt door politici en media fijnzinnig op de onderliggende oorzaak gewezen: ISIS, de oorlog in Syrië en het internet.
  En de oplossingen worden aangedragen: meer geld en mankracht voor geheime diensten en vooral doorgaan met het bombarderen van moslims.

  Zet de zaken eens op een rijtje: het lijkt een perfect georkestreerde mediacampagne. In maart of april komt er weer zo’n aanslag.
  In de jaren 80 van de vorige eeuw had je ook zo’n reeks incidenten. Aanslagen door de CCC en de Bende van Nijvel in België en in Italië door fascisten en de Rode Brigades. Die aanslagen worden nu in verband gebracht met het geheime NAVO-programma Gladio.

 9. 19

  @18: over welk complot heb je het, Kevin?
  Het zijn allemaal lone wolves, die op eigen houtje opereren. Ze wachten gewoon af totdat de media-aandacht van de vorige aanslag is verdwenen. Er zit geen plan achter zoals in de jaren ’80: dat lijkt alleen maar zo.

 10. 20

  @16: ik denk dat de meerderheid van de Syriërs terug zouden willen naar de tijd van Assad. Geen democratie, maar wel stabiliteit. Dat is wat Putin vanaf het begin heeft gezegd, de dictators brengen stabiliteit. Dat heeft Putin, als democratisch gekozen dictator, goed geIen. En hij spreekt uit ervaring.

 11. 22

  Toch wel raar dat de perceptie van dreiging bij die moslimfundamentalisten vooral bij cartoonisten zit en niet bij eh corrupte corpsballen die moslims stelselmatig buiten de clubjes houden, of ander heidens volk. Choose your jihad wisely.

 12. 23

  @22: Welk dispuut weigert moslims eigenlijk? Ik weet dat corpora vroeger wel antisemitisch waren en joden weigerden. Ik heb nog niet gehoord van het weigeren vanwege een islamitische achtergrond. Ik kan me wel voorstellen dat een gelovige moslim geen behoefte heeft aan een corpsdispuut vanwege het rituele drankgebruik daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren