Russische skinheads vallen concertgangers aan

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Russische skinheads vallen concertgangers aan

Escalerend geweld ultranationalisten en anti-racisten.

0

Reacties (13)

#1 Teun

”Vele tientallen skinheads bestormden er gewapend met knuppels het rockfestival Tornado, waar veel nationale topgroepen concerteerden.”

Huh?

#2 Mark

ik denk dat je dat als “russische topgroepen” moet lezen.

#3 pedro

Nou, laat ik me maar als eerste distantiëren van dit christelijke blanke geweld dan. Waar en wanneer is de demonstratie, waarop we kunnen laten zien het hier niet mee eens te zijn, georganiseerd door de mensen, die daar bij islamitische aanslagen en gewelddadige demonstraties in Pakistan ook altijd om vragen?

#4 Teun

@2 Dan nog: Je zou verwachten dat skinheads een-of-ander multi-culti festival zouden bestormen, of waar westerse, niet-Russische acts optreden.

#5 Erik

Hier worden een aantal mogelijke redenen gegeven (en wordt aan het neo-nazi-karakter van de aanvallers getwijfeld).

Moeilijk te zeggen wat er nou precies is gebeurd, maar zou ’t erg vreemd vinden als dit ‘gewoon’ neo-nazi-geweld zou zijn, zoals #4 ook al opmerkt.

#6 Bismarck

@4: Nationale topgroepen kunnen best multi-culti zijn. De enige Russische topartieste die ik ken heeft een Duitse vriend.

#7 pedro

Russische neonazis moeten zich noodgedwongen wat meer op blanke politieke tegenstanders richten, omdat er niet zo veel multiculti is in Rusland. En misschien zijn het idd een neonazis, maar een groep van 100 man, die met allerlei wapens concertgangers aanvalt, is een laffe bende fascisten.

#8 Bismarck

@7: Nounou, niet zoveel multiculti in Rusland? Zonder Rusland zou Wilders hartstikke raaskallen met zijn 50 miljoen moslims in Europa (waarbij hij vermoedelijk Aziatisch Rusland maar even bij Europa trekt). Daaronder had je nog de Tsjetjenen (al zijn er daar nu niet meer zoveel van over), maar ook de nodige Tataren, Ingoesjeten, Kazachen, Azeri en ga zo maar door.

Daarnaast kunnen de Russische nazi’s nog kiezen uit een keur aan Finno-Oegrische minderheden en als ze de moeite nemen richting Siberië te trekken kunnen ze met gemak de genocides van enkele tientallen oorspronkelijke volkeren aldaar afmaken/versnellen.

#9 pedro

@8: dat soort multiculti onder allerlei verschillende blanke kaukasische volkeren… Die zijn zo moeilijk herkenbaar. In dat geval vallen ze waarschijnlijk liever meer kwetsbare groepen aan, waarvan ze vermoeden, dat ze progressief zijn. Van de weinige Tsjetsjenen e.d. zijn ze waarschijnlijk toch bang. Het is immers een laffe fascistische bende.

Bovendien heeft wat extra geweld tegen Tsjetsjenen in Tsjetsjenië publicitair heel wat minder waarde dan een aanval op jongeren bij een rockconcert.

#10 Bismarck

@9: “blanke kaukasische volkeren”

Dies wel grappig. Wist je dat de racisten onder de Russen de Kaukasiërs collectief zwarten noemen (vanwege hun donkerdere huid)?

#11 Erik

@10: Ik denk eerder vanwege zwart haar en wenkbrauwen, zo donker zijn kaukasiërs meestal niet.

#13 Erik

@12: Dat russen kaukasiërs zwarten noemen wist ik en dat ontken ik ook niet, maar die donkere huid is inbeelding. Heb hier in Nederland wel armeniërs en georgiërs meegemaakt, je kunt ook denken aan Stalin, Sjevardnadze, Saakasjvili (de man van mevr. Roelofs) of de tsjetsjenen die je wel ’s voorbij ziet komen. Sommigen neigen misschien naar een mediterrane huidskleur, maar mijn indruk (uiteraard subjektief) is dat de gemiddelde griek of spanjaard een donkerdere huid heeft.

Mensen zien vaak wat ze verwachten te zien, niet wat er daadwerkelijk te zien valt. Merk je ook in Nederland maar al te vaak.

PDF-je is trouwens erg interessant, dank voor de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*