“Russen vechten mee in Syrië”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (22)

#1 Cerridwen

Zorgwekkende ontwikkeling, de escalatie van de Russische steun aan Assad.

#2 Lutine

@1

Hoezo zorgwekkend? In Syrie zijn geen good guys, dus er verandert in feite niks daar.

#3 Bismarck

@2: Ik denk dat Russen die ergens vechten op zich al een zorgelijke ontwikkeling is, ongeacht of er ook good guys zijn. Reken erop dat er altijd iets achter zit. Het zou zomaar kunnen dat ze hun “slapende” marinebasis in Tartus gaan optuigen en dat hun actievere steun (wapens en munitie leveren ze al vanaf het begin van het conflict) daar de tegenprestatie voor is. Zo’n stap zou strategisch ook prima passen in het verlengde van de bezetting van Sebastopol. Volgende stap een basis in Aden?

#4 Cerridwen

@2: Assad is verantwoordelijk voor de overgrote meerderheid van de burgerslachtoffers in Syrië, dus als hij steun krijgt van Rusland dat het ook niet zo nauw neemt met mogelijke burgerslachtoffers, dan is dat slecht nieuws voor bijvoorbeeld deze mensen:
http://www.mirror.co.uk/news/world-news/least-80-killed-200-hurt-6265062

#5 Bolke

Of Rusland denkt gewoon we drukken wat harder op Syrie zodat de EU nog verder uit haar voegen gaat barsten door de vluchtelingen. (waterbed effect).

Was te verwachten he, Rusland kan ons economisch misschien niet zoveel pijn doen maar ze kunnen de wereld om ons heen wel heel onveilig maken en ons op die manier pijn doen.

#6 Joost

@5

nog verder uit haar voegen gaat barsten door de vluchtelingen. (waterbed effect).

NOG verder? NOG meer dan de 0,1% van de totale bevolking die we te slikken krijgen?

Wow.

#7 Bismarck

@6: Daar wordt anders al moeilijk genoeg over gedaan (zozeer zelfs dat Schengen ter discussie wordt gesteld en dat er in Nederland partijen lopen te ijveren zelf troepen naar Syrië te sturen, hetgeen ironisch genoeg des te onrealistischer wordt als de kans bestaat dat ze daar Russische soldaten tegenkomen).

#8 Bolke

@6: Als ze nu al moeilijk doen over die 0,1%, wat denk je wat er gebeurt als dat cijfer richting de 0,5% gaat?

Of als er nog meer foto’s verschijnen van dode peuters die aanspoelen.

#9 Dehnus

@5: Sigh, ga alstjeblieft wonen in je Putopie, je valt namelijk in herhaling met je propaganda.

#10 Lutine

@3

Des te meer reden voor het westen om niet te bemoeien met het conflict in Syrie.

@4

Het klopt dat Assad de meeste slachtoffers op zijn naam heeft staan. En dat hij burgerslachtoffers niet schuwt. Maar de oorlog in Syrie zal pas stoppen als geen der partijen nog wat te winnen heeft. Assad is aan de verliezende hand. Maar een Syrie onder IS betekent uitbreiding van de oorlog naar andere landen. Een Syrie onder Assad betekent het einde van de oorlog. (maar geen einde van de martelingen en onderdrukking door Assad)

Dat Rusland daar geen goede zaken gaat brengen is evident.

#11 Lutine

@5

De EU heeft problemen om alle vluchtelingen op te vangen.
Maar uit ‘haar voegen barsten’ lijkt me een tikje overdreven.
Ergo: het vergrijzende Duitsland krijgt er gratis bevolkingsaanwas bij. Die wellicht behoorlijk opgeleid is. (gokje van mij)

Het is slechts de nationaal-populistische onderbuik die er wat problemen mee heeft. Maar waarom zouden wij medelijden met die onderbuik hebben?

#12 Grûtte Pier

10 Duizenden Europeanen en nog eens 10 duizenden buitenlandse terroristen uit Noord-Amerika vechten tegen Syriërs. En nu huilen we een beetje nu er ook een aantal Russen zijn?

*Proest*

#13 Cerridwen

@10: Het alternatief voor Assad is niet IS. IS is zelf ook aan de verliezende hand. Zie deze analyse:
http://www.vox.com/2015/7/30/9069705/isis-map-10-percent

#14 Bismarck

@10: ” Een Syrie onder Assad betekent het einde van de oorlog.”
Een Syrië onder Assad was de oorzaak van de oorlog. Mij lijkt het sterk dat je de oorlog gaat beëindigen zonder de oorzaak weg te nemen.

#15 Le Redoutable

Op zich is het alleen maar voordelig als de Russen meehelpen IS te bestrijden, hoe eerder die verslagen is hoe beter. Feitelijk vormen ze in dit geval een soort onofficiële coalitie met de NAVO in dit geval, net als in Afghanistan en Somalië. De hoofdreden is waarschijnlijk het indammen van Moslim extremisme in hun eigen land, die willen daar ook nog wel eens de nodige narigheid uithalen.

#16 Henk van S tot S

@14:
En grootste ellende is ontstaan, na het tegenwerken van Rusland en China in de VN, toen er nog geen …tig partijen zich in het conflict hadden gemengd!

#17 Grolschje

@12:
Volgens mij kan zelfs jij bedenken dat je vergelijking nergens op slaat.

#18 Lutine

@14

Ik ga Assad hier niet verdedigen, want Assad is zeker (een van de) oorzaken van de oorlog. Mijn punt is dat er in heel Syrie geen enkel alternatief is voor Assad.

Zoals het er nu naar uit ziet verliest Assad en verdwijnt hij van het toneel. Maar maakt dat Syrie een betere plek voor de burger? Waarschijnlijk gaat de oorlog gewoon door als Assad is verdwenen.

#19 Prediker

Juan Cole citeert uit berichten dat de Russen piloten en gevechtsvliegtuigen in Syrië zullen stationeren om IS te bombarderen (zoals de VS IS in Irak bombardeert).

The rumors now are that Russia intends to go much further, and has decided to do for Syria what the US did last summer and fall for Iraq. Moscow will, Elaph says, send thousands of military personnel as trainers, along with some pilots, to shore up the al-Assad regime.

#20 frankw

Het klinkt alsof we in een opmaat naar een nieuw Vietnam zitten.

#21 Grûtte Pier

@17: De 10 duizenden terroristische koppensnellers die het ‘Westen’ levert/bewapent/traint , om een land en bevolking kapot te maken, is idd niet te vergelijken met de vredestroepen die Rusland stuurt!

#22 Co Stuifbergen

@15: Le Redoutable,

het is de vraag of de Assad vooral tegen de IS vechten wil.

Er zijn geruchten dat de Syrische luchtmacht alleen aanvallen op de andere rebellen uitvoert, en op die manier de IS luchtsteun geeft.

Er is zelfs een gerucht dat dat de IS opgericht is door (voormalige) medewerkers van de geheime diensten van Irak en Syrië.

Wie het weet mag het zeggen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*