Rookverbod schaadt horeca wèl

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Rookverbod schaadt horeca wèl

Beste overlevingsstrategie? Een goede rookruimte aanleggen buiten.

0

Reacties (4)

#1 Martijn ter Haar

7% Daling in tijden van algehele economische malaise is niet superovertuigend.

#2 KnapZak

Ik zat gisteren in een ruimte waar wel 50 man kunnen, en zat een sjekkie te roken (mijn eerste), Javaanse Jongens, en een krant te lezen, en er kwamen een man en vrouw binnen, de man zei meteen “wat een stank, wat stinkt het hier naar rook” en toen liepen ze een rondje in het vrijwel lege lokaal, waar niemand rookte behalve ik, klagend over de stank, “wat stinkt het hier zeg”, “verschrikkelijk wat een stank” en toen liepen ze weer naar buiten. “dit wordt niks” zei de man, “nee dit wordt niks” zei de vrouw.

Per 1 juli zit ik daar niet meer. Zij wel. Gezellig.

#3 BartB

@1: zeker waar. Maar het valt wel op als juist de café’s die een rookruimte opzetten minder last hebben van de malaise. Je zou verwachten dat die even zwaar getroffen zouden worden.

Maar wat er gebeurt is dat mensen als Knapzak niet meer naar de kroeg gaan. Die gaan lekker thuis een biertje drinken met hun vrienden. Was altijd al goedkoper, nu kun je er ook nog roken. De niet-rokers komen niet naar de kroeg. Deden ze toch al nooit.

#4 Martijn

Ik verwacht sowieso niet dat mensen hun gedrag heel erg gaan veranderen. Noch de niet-rokers noch de rokers. Je moet wel een ontzettende kettingroker zijn, wil je thuis voor de buis blijven omdat je geen zin hebt af en toe even naar buiten te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*