Regiotram Groningen kostte 40 miljoen euro

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Maar er zal nooit een tram rijden door het centrum van de stad. Eind september stapten drie Groningse wethouders op omdat, nadat een meerderheid van de gemeenteraad steun introk voor de begroting waarin de tram was opgenomen. Duur grapje, zo’n spooktram.

Open artikel

Reacties (5)

#1 Joost

Maar misschien wel een goedkoper grapje dan die tram wél te laten rijden.

Wel eens van de sunk cost fallacy gehoord?

#2 Eva Schram

Dat is natuurlijk zo Joost, maar ben je wel eens in Groningen geweest? Weet je hoeveel megalomane projecten daar de komende jaren op stapel staan? Ze hadden gewoon nooit aan die tram moeten beginnen. Maar goed, dat is heel erg beste stuurlui aan wal/achteraf weet je het altijd beter.

(En ja, daar heb ik wel eens van gehoord. M’n vader (econoom) wappert me daar regelmatig mee om de oren als ie me betrapt op dit soort onderbuikgevoelens.)

#3 Joop

Vreemd dat hier bij deze case waar dus al een hoop geld is in gestoken nog wel een weg terug is maar bij de aanschaf van de JSF, wordt dezelfde argumentatie gebruikt (al zoveel geld in gestoken) kan dat niet.

#4 Bismarck

@3: Daar komt nog bij dat een deel van de kosten juist te maken heeft met het stoppen van het project (schadeclaims). Het zou best hebben gekund dat doorgaan goedkoper (of in ieder geval niet veel duurder) was geweest dan ermee stoppen. Dat is bij de JSF met zekerheid bij lange na niet het geval.

#5 Joost

Ai. Ik word vergeleken met de vader van Eva. Maar ik raak wel een snaar, blijkbaar. :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*