Rechter: ‘Te weinig wettelijke basis voor Teevens sobere gevangenisregime’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Aldus Trouw:

Het sobere gevangenisregime van staatssecretaris Fred Teeven van Justitie is te streng bevonden door de rechter. Gevangenen mogen onder de nieuwe regels minder tijd buiten hun cel doorbrengen. Daarvoor bestaat echter te weinig wettelijke basis, oordeelt de rechter in den Haag vandaag in een kort geding.

Het zal niet voor het eerst zijn dat Fred Teeven het niet zo nauw neemt met de wet.

Open artikel

Reacties (8)

#1 Mario

Daar zitten dan meerdere personen, met een riant salaris vanuit belastingen, aan te “werken”.

Hoeveel van dit soort VVD beleid is inmiddels al teruggedraaid, al dan niet via de rechter?

Laat ze die ‘krijmfijter’ Teeven toch aan de kant zetten, aangezien deze geen enkele toegevoegde waarde heeft voor de Nederlandse democratie.

#2 JANC

Diegene die een minnetje gaf op dit bericht: Kun je eens uitleggen waarom? Het is toch een feit dat Teeven iets invoert wat tegen de wet blijkt te zijn en dat dit niet de eerste keer is? Wat @1 al schreef: Wanneer kan men iets tegen die klaarblijkelijk krachtige lijm doen waarmee Teeven vastgeplakt zit in het pluche?

#3 tigger

@1:
Teeven verzorgt het “Law and Order” geluid bij de VVD. Ik kan me goed voorstellen dat ze hem en Opstelten onmisbaar vinden. De rest van de VVD ploeg is wat minder kleurrijk.

#4 Stronkel

@3: het vreemde is dan ook dat het dynamische duo juist recidive en criminaliteit vergroten en zich zelf niet eens aan de wet houden. Dan is de VVD of stekeblind, dom of naief. Of gewoon kwaadaardig, in dat het zo bedoeld is om zo bij volgende zichzelf weer te kunnen positioneren als law and order-partij.

#5 AltJohan

@Stronkel: “het vreemde is dan ook dat het dynamische duo juist recidive en criminaliteit vergroten en zich zelf niet eens aan de wet houden.”
Aan de wet houden? Het duo heeft geen problemen omdat ze een meerderheid hebben van de wetgevende macht (parlement).

En wat betreft recidive en de criminaliteit, daar heb je wel een punt, De pakkans is veel te klein. Daarin scoren we slecht in vergelijking met bijvoorbeeld Duitsland.

Dat is overigens al jaren zo.

#6 JANC

@5: Mooi dat je het hebt over pakkans. Maar wat heeft pakkans met dit bericht te maken? Niets.

#7 Amateur Commenter

@5: Dus dan is de enige logische conclusie om jezelf te botvieren op de mensen die je wel achter tralies hebt kunnen zetten. #commonsense

#8 Henk van S tot S

Rest nog de vraag of Teeven, ten tijde dat hij officier van justitie was, zich wel volgens de regels van de wet gedroeg ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*