Rechtbank tikt Teeven opnieuw op de vingers: kinderpardon moet soepeler

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De Volkskrant:

Het kinderpardon mag niet zo strikt worden uitgevoerd als staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie wil. De rechtbank Den Haag heeft gisteren bepaald dat het onterecht is een asielzoeker af te wijzen die niet in beeld was bij het Rijk, maar wel bij een gemeente.

Eerder:

Te weinig wettelijke basis voor Teevens sobere gevangenisregime

Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming: Volkert van der G. mag wél op proefverlof

Ondertussen sloot crime fighter Teeven als officier van justitie wel een onreglementaire witwasdeal met een grote drugscrimineel, waarvan – uiteraard, zou je bijna zeggen – de administratie niet langer vindbaar is.

En dan hangen er nog rechtszaken boven Teevens hoofd over het onbegeleide proefverlof van Cevdet Y. en de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers.

Misschien niet zo’n goed idee om iemand met schijt aan de regels tot staatssecretaris van justitie te benoemen?

EDIT: Het schoot me zojuist binnen dat dit soort gedrag welhaast het logische uitvloeisel is van een partijslogan als Meer straf en minder begrip voor criminelen.

Open artikel

Reacties (1)

#1 joostdev

Naast een minister van volksgezondheid die de belangen van de tabaksindustrie voor heeft laten gaan, blijkt dat ook justitie een bewindvoerder heeft die niet wil inzien waar het op zijn ministerie werkelijk om draait.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*