Rabobank krijgt claim van 7 miljard wegens rentederivaten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zo meldt nu.nl:

De bank zou voor klanten hebben verzwegen welke grote financiële risico’s die producten met zich meebrachten. Dat stelt de stichting Renteswapschadeclaim, die een procedure tegen de bank begint. […]

Rabobank zou vanaf 2001 voor 12 miljard euro aan renteswaps aan het midden- en kleinbedrijf hebben verkocht, en voor een soortgelijk bedrag aan grotere bedrijven. Bedrijven konden de swaps gebruiken om zich in te dekken tegen stijgende rentes. […]

Omdat de rente de afgelopen jaren flink is gedaald, hebben de bedrijven volgens hem een miljardenschade op de contracten geleden. De stichting wil dat bedrag op de bank verhalen.

Pikant detail:

Bovendien konden klanten op geen enkele wijze bepalen of zij in de contracten de juiste rente afspraken. Rabobank fraudeerde in diezelfde periode namelijk met de hoogte van het interbancaire rentetarief Euribor. Die rente is een “cruciaal onderdeel” van de verkochte renteswaps, stelt de stichting.

Open artikel

Reacties (2)

#1 Niet JeZus

Wie zijn billen brandt…

#2 Derpjan

Ze mogen het proberen maar ik geef ze weinig kans: het is onwaarschijnlijk dat zonder de Libor fraude de rentes wel waren blijven stijgen en dalende rentes horen er af en toe bij (gelukkig maar, anders betalen we straks 300% rente op alle leningen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*