PVV komt op voor voetbal!

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

PVV komt op voor voetbal!

En nee, het hoeft niet eens gede-islamiseerd te worden.

(Zo, dat was wel weer even genoeg PVV voor deze week)

0

Reacties (7)

#1 Mark

Als je op de wilders site komt staat bovenin

“liever een sterke gulden dan een zwakke euro”

Hoe bedoel je achterhaald?

#2 Bismarck

1.)
Bent u bekend met het bericht (*) Eredivisie werkt aan nieuw tv-plan?
-Neen, niet mee bekend. Ik lees geen WC-papier.

2.)
Deelt u de mening dat voetbalsamenvattingen mogelijk moeten zijn voor elke kijker naar open net, hetzij de publieke of commercieel? Zo neen, waarom niet?
-Neen, die mening deel ik niet. Voor vele andere sporten geldt dit immers ook niet.

3.)
Deelt u de mening dat betaaltelevisie voor volkssport nummer één een slechte zaak is? Zo neen, waarom niet?
-Neen, die mening deel ik niet. Iedere voetbalminnende nederlander kan namelijk elke zaterdag en zondag in zijn eigen omgeving gratis naar de volkssport nummer 1 gaan kijken. Live en integraal!

4.)
Wat bent u voornemens te gaan doen om te voorkomen dat samenvattingen van voetbalwedstrijden alleen via betaaltelevisie zijn te bekijken?
-Helemaal niets.

Zo, nu nog even hopen dat Plasterk mijn antwoorden overneemt.

#3 BartB

Don’t hold your breath, Bismarck. Er is echt geen politicus die de geschiedenis in wil gaan als degene die het voetbal van de televisiekijker heeft afgepakt. Jij en ik kijken misschien niet naar voetbal, maar daarmee zijn we een eenzame minderheid.

Daarnaast is het zo dat wij in Nederland met zijn allen meebetalen aan het voetbal. Gemeentes die royale subsidies aan de plaatselijke topclub uitdelen, extragratis politie, ME en legerinzet tegen de supporters.

De schade die de hoolies veroorzaken komt niet direct op rekening van de supportersverenigingen of desnoods de voetbalclubs zelf, maar op de hele maatschappij. Daar mag de maatschappij best wat voor terugzien.

Daarnaast zou het natuurlijk sowieso debiel zijn om te betalen voor voetbalkijken. Shirts en stadions zijn zo volgeperst met reclame dat het logischer zou zijn als je een kleine vergoeding kreeg voor het aanschouwen van een wedstrijd.

#4 Bismarck

@3: Ik zou dan ook graag een einde willen zien aan de zaken die je opnoemt in alinea 2 en 3. Ik vind het niet meer dan normaal dat de organisatie die de problemen veroorzaakt zelf de kosten daarvan draagt. Een discotheek moet toch ook zijn eigen uitsmijters betalen (en boetes voor geluidsoverlast)?

Het amateurclubje in eigen dorp daarentegen, mag wel subsidie hebben. Dat is immers de reden dat voetbal volkssport nummer 1 is (en tenminste ook echte sport, profvoetbal is slechts sport voor een handjevol mensen, de hoeveelheid geld die de overheid erin pompt niet de moeite waard).

Hoe vermarkting van het entertainment wordt geregeld, lijkt me dan weer een zaakje van de branche zelf. Of ze dat doen met reclame, betaald kijken, of een combinatie daarvan, is hun zorg. Als je pr0n wilt kijken (en sex is toch pas echt volkssport nummer 1!), of pas uitgekomen hollywood-producties, moet je er ook voor betalen. Gewoonlijk blijkt de nederlander toch te gierig om voor voetbal op TV te betalen, dus zal dit initiatief door de markt ook wel weer gecorrigeerd worden.

#5 BartB

Als het op de publieke omroep is, betaalt de Nederlander toch nog steeds mee? Belastinggeld, heet dat.

#6 Bismarck

@5: Maar het gaat toch juist van de publieke zender af (dat is toch waarom de PVV in het geweer komt)? Das mooi, kan de publieke zender heel veel geld (want dat kosten die uitzendrechten) in kwaliteitsTV stoppen.

Daarnaast begrijp ik uit #3 dat de publieke zender zonder meer recht heeft op de TV-rechten, aangezien de belastingbetaler ook de (veiligheids)kosten van het voetbal al draagt.

#7 Drs. B

@6: Het gaat om de samenvattingen die (nu althans) op rtl4 worden uitgezonden. Voetbal zal (sowieso) naar verwachting ook wel op de commerciele zenders blijven. Alleen dan nu niet meer ‘gratis’ maar na betaling van een naar verwachting niet eens zo heel erg schokkend bedrag.

Tenminste, als je er vanuitgaat dat je het over mensen hebt met een ‘rationeel bestedingspatroon’ en die beseffen dat gezien die tijd die hij/zij besteedt aan voetbalkijken het als een ‘acceptabele verhoging’ gezien kan worden.

Alleen ja… het zijn ook vastgeroeste ‘verworvenheden’ en bij precaire onderwerpen als voetbal roept dat nu eenmaal primaire gevoelens op. ;)

Overigens, erg gelachen om 2)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*