Publieke omroep onderzoekt linksheid

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Reacties (10)

#1 annoesjka

Cripes, alle zekerheden van de wereld gaan eraan. Zometeen is de publieke omroep zowel links als rechts en kritisch op zichzelf!

#2 Arnoud

´Linkse programma´s als het journaal´? Sacha de Boer is toch ontzettend populair bij GeenStijl.

#3 annoesjka

Joh Astronaut, als alle zekerheden van deze wereld eraan gaan, dan wordt GeenStijl links.

#4 Abhorsen

Goedzo, dat verderfelijke links ook!

Alsof het een ziekte is jezus… De wereld is sinds WO2 alleen maar rechtser geworden. De overwinning van rechts is dat links met alles wat fout is wordt geassocieerd.

#5 annoesjka

Daar zegt u wat, De Abhorsen. Was Jezus links of rechts?

#6 Abhorsen

Wat ik altijd braaf geleerd heb is dat Jezus absoluut geen politieke agenda had, maar alsnog door de des tijds heersende machthebbers als een gevaar voor hun politieke macht gezien werd en daarom ter dood is veroordeeld.

Gezien een aantal van zijn acties zou ik hem ook meer als zwevende stemmer neer zetten. Hoewel hij zich voornamelijk om het lot van de armen bekommerden (jammer dat zijn volgelingen dat een paar eeuwen later niet meer zo goed begrijpen), dus misschien dan toch socialist en dus links? :D

#7 Bismarck

@6: Jezus was een communistische revolutionair en als zodanig terecht terecht gesteld!

De kerk is er overigens briljant in geslaagd Jezus’ gedachtengoed vakkundig in haar banen te leiden.

#8 Abhorsen

@7, de kerken zijn gewoon conservatief en dat betekend vooral dat je een progressief of revolutionair idee pas na +/- 1000 a 2000 jaar omarmt :D

#9 Christian

@7,8

De kerk is pas conservatief geworden toen ze aan het begin van de vierde eeuw de staatsgodsdienst van het Romeinse Rijk werd. Dat heeft tot een enorme toeloop van niet al te overtuigde gelovigen geleid en een vereenzelviging van de kerk met de macht.

#10 Peter

Ohm, gaat ’t over politiek! Ik dacht dat de omroepen hun vak ook beperkten tot links, zoals op menig weblog ook de gewoonte is. En dat nou willen onderzoeken minder te linken en meer orginele, prachtige programma’s te maken.
Pfff, heb ik het weer mis en een illusie armer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*