Psychologen doen onderzoek naar alt-rechts. Uitkomsten zijn verontrustend.

Resultaten van een  onderzoek door psychologen van 447 amerikanen die zichzelf ‘alt-rechts’ noemen: Blanken worden voor 90% als  ‘menselijk gezien’, moslims, feministen en journalisten maar voor 50%. Agressief gedrag is geen probleem voor ze, en daar komen ze ook voor uit.  Vaak wordt geroepen dat het om de ‘verarmde middenklasse’ gaat; dat blijkt ook niet het geval te zijn, omdat ze niet bijzonder bang zijn voor de toestand van de economie. Ze zijn gewoon racistisch, omdat ze dat nu eenmaal een goede keuze vinden.

Niet bepaald bemoedigend. En zeker ook niet het soort mensen die je ook maar in de buurt van de wetgevende macht wilt zien.

Open waanlink

 1. 2

  “It’s a convenience sample of alt-righters on the internet who were willing to take a survey for a small cash reward.”

  Dat is het zo’n beetje wel :p

 2. 3

  @2: Dat het nog niet helemaal af is staat in andere woorden al eerder in het artikel:

  The results, which were released on August 9, are just in working paper form, and have yet to be peer-reviewed or published in an academic journal.

  Wat het artikel eigenlijk beoogt te zeggen, is dat ‘we’ cq. ‘men’ er maar eens mee aan de slag moet(en). His sunt dracones

 3. 5

  @3: peer review kan rustig een maand of wat duren.Onderzoekers doen dat nl. naast hun werk…

  @2: Wat betreft de sampling: onderzoek is aangeboden als betaalopdracht op Amazon Mechanical Turk. Niet ideaal, en zeker de selectie had wel strakker gekund dan ‘zie je jezelf als alt-right’. Maar hoe had je dat anders voor je gezien? De deur afgaan en vragen of mensen alt-right zijn? Onbetaalbaar. Of wilde je na afloop van een alt-right demonstratie vragenlijsten gaan uitdelen? ;-)

  Het grootste ‘risico’ is dat dat mensen zichzelf voordoen als alt-right en extreme antwoorden gaan geven, omdat ze of ‘alt-right’ in een kwaad daglicht willen zetten, of omdat ze denken dat dat is wat een alt-righter zou antwoorden. Dat probleem heb je ook met het internetpanel van bv. Maurice de hond; het zou me niets verbazen als daar PVV’ers inzitten die zeggen dat ze PvdA of GL stemmen om de boel te verstieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren