Presidentsverkiezingen Oostenrijk moeten opnieuw

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (3)

#1 Dehnus

Oh dus nu is rechts populistisch wel ineens voor het aanvechten en hun zinnetje te krijgen. :D. Tja.. Zoals de wind waait staat het populistische hoedje.. of Trump zijn pruikje :P.

#2 frankw

Ik vind de beslissing helemaal juist. Als het aantal te betwisten stemmen hoger is dan de marge waarmee de winnaar heeft gewonnen moet je het over doen. Wat ik wel weer “grappig” vindt is dat een flink deel van de fouten wel eens het gevolg kunnen zijn van het sloppy handelen van FPO officials die bij verkiezingen betrokken waren.

#3 Joost

@2: “sloppy handelen” of een vooropgesteld plan? /zet aluhoedje af. Statistisch is het overigens heel onwaarschijnlijk dat de FPO toch gewonnen heeft, tenzij er echt gefraudeerd is.

Maar nieuwe verkiezingen kunnen alles veranderen, en ik vermoed dat deze uitslag wel eens een stuk duidelijker kan zijn. En welke kant die uitslag dan opgaat is denk ik typerender voor het echte politieke klimaat daar dan de vorige. Mensen zullen wat voorzichtiger zijn met proteststemmen, denk ik. Je zou maar a la brexit opeens winnen, met je proteststem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*