Politieke schade na rapport Schipholbrand?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Politieke schade na rapport Schipholbrand?

Politieke hoofden op het spel…

0

Reacties (6)

#1 Jan Jaap

Pffff… mensen bieden hun excuus aan, het parlement neemt er genoegen mee en hopsakee, over op de orde van de dag.

#2 knut

27 okt 2005 brand, 22 nov 2006 verkiezingen.
Wat ik mij nu afvraag wanneer komt het eindrapport? Waarom duurt zo´n onderzoek zo lang? Misschien moet je je afvragen wat is de politiek kleur van de commisie?

#3 Mark

Zolang heeft dat onderzoek toch niet geduurd. En wanneer is iets “te lang” ? anders krijg je gezeik dat t niet goed is gebuerd. Ligt er ook weer aan hoeveel mensen zo’n commissie heeft om het werk te doen. Etc.

#4 knut

Laten we eens kijken of het rapport over de Amersfoorse botsing eerder is.

Je bedoelt hoe meer zich ermee bemoeien hoe meer vertraging er is?

Overigens als jij dit niet lang vindt..werk je bij de overheid (justitie of sociale zaken?) Want geen enkel bedrijf staat zo´n lang onderzoek toe en ik denk niet dat die bedrijven ondermaatse kwaliteit leveren.

Bovendien mag kwantiteit nooit de maatstaf zijn voor kwaliteit. Dus t argument dat men anders gezeik krijgt als men er niet lang genoeg over doet lijkt mij niet op zijn plaats. Goed, je hebt tijd nodig maar dat moet zeker binnen een half jaar kunnen.Lukt je dat niet dan moet je er meer prioriteit aan geven en capaciteit aan toekennen. (er zijn genoeg ambtenaren om zo´n verschuiving te bemannen). Tijd is zelden het probleem hooguit prioriteit.

#5 Mark

Nee, ik bedoel hoe minder mensen eraan kunnen werken hoe langer het duurt.

Hoe lang men er over doet heeft vaak ook met politieke gevoeligheid te maken, en ook de omvang van de zaak en betrokken personen: hoe gevoeliger hoe meer en zorgvuldiger er moet worden onderzocht. Hoe lang heeft men Srebrenica onderzocht?

Ik weet niet of het onderzoek te lang of te kort heeft geduurd; je moet goed vergelijkingsmateriaal hebben. Waar vergelijk jij mee?

#6 knut

@5: Srebenica. Duurde lang want men had tijd nodig om de fotorolletjes kwijt te raken…

Maar zoals ik aangaf ik ga klokken met A’foort. De onderzoekcie heeft dezelfde voorzitter dus enig continuiteit zit er al in.

Overigens blijft het voor mij een feit. Een onderzoek langer laten lopen dan een half jaar. Je komt verder van het moment af te staan. Hoe goed is het geheugen dan nog. De kans wordt groter dat betrokken personeel van baan veranderd met ouderschapsverlof gaat oid. Allemaal verliezen die echt niet nodig zijn. Het is gewoon tijd rekken. Masseren van de gegevens afgtasten van de belangen en verhoudingen. De waarheid (feiten) is snel verzameld maar hoe je het aankleed en presenteert daar kan je veel mee bereiken… M.n. als je weet wat je doet en wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*