1. 8

  Zit er dik in. Je moet het volk dan wel eerst warm laten draaien voor dergelijke initiatieven en hun ergste nachtmerries wegnemen. Hoe? Door ze de prachtigste panorama’s voor te schotelen, lammetjes in de wei en zo…

  Vanuit de lucht is te zien dat de ogenschijnlijk chaotische mierenhoop waarin we ons met ruim 16 miljoen mensen bewegen, volgens voorspelbare patronen strak geordend is georganiseerd. Hoe en door wie wordt ons land draaiende gehouden? Water uit de kraan, de dagelijkse gang naar het werk, het mobiele telefoonverkeer; als het stilvalt zijn we ten einde raad. Wie zit er aan de knoppen om alles in goede banen te leiden?

  http://weblogs.vpro.nl/nieuws/2011/12/05/nederland-van-boven/

 2. 10

  Zolang onder het toeziend oog van onze burgervaders nog steeds ongestraft homo’s weggepest en bejaarden aangerand kunnen worden maakt de gemiddelde crimineel zich vast geen zorgen over de verruiming van grenzen voor onbemande luchtwaarneming.

 3. 11

  Gelukkig kunt u nu ook gewoon zelf de politie in de smiezen houden.

  http://www.youtube.com/watch?v=B1hrEKk-OFo

  De technologie die big brother tegen u gebruikt wordt in toenemende mate ook voor de eenvoudige burger beschikbaar. Netto pakt het dus wellicht nog niet zo gek uit.

  Function creep is dit natuurlijk niet. De politie zet al heel lang helikopters en vliegtuigen in. Dat er nu ineens geen piloot in zit, verandert er natuurlijk maar weinig aan.

 4. 12

  Nog even en je bent alleen ondergronds ,dan bedoel ik ook letterlijk ondergronds,veilig voor het spiedend oog van de overheid.Helicopters die blowers dwarszitten,camera’s waar je maar kijkt,al je geldopnames en uitgaven geregistreerd en ga zo maar door,lekkere wereld die westerse.

 5. 13

  Echt wel,doordat die krengen onbemand kunnen rondvliegen kost de surveilance een fractie van wat bemande vluchten zouden kosten dus de frequentie van die spionagevluchten kan flink worden opgeschroefd.

 6. 15

  De technologie die big brother tegen u gebruikt wordt in toenemende mate ook voor de eenvoudige burger beschikbaar. Netto pakt het dus wellicht nog niet zo gek uit.

  Ik betwijfel of de technologie in gelijke mate beschikbaar komt voor burger en overheid en zelfs als dat zo is, heb ik er nog zware twijfels over dat daardoor netto sprake zou zijn van een status quo ante.

 7. 16

  Vandaar ook mijn “wellicht”. Ik durf niet te voorspellen hoe het uitpakt.

  Hoewel… 2 dingen durf ik wel te voorspellen.

  1. Dat het waarschijnlijk in no-time verboden is om met RC helikopters met cameras rond te vliegen,
  2. Dat volautomatische ontraceerbare niet afstandsbedienbare wegwerp-mini-ik-vlieg-tegen-je-helikopter-aan-helikoptertjes en allerlei ander spionage-saboterende technologie wel eens gretig aftrek zouden kunnen vinden:P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren