1. 7

  @5:als smaak opeens leidend zou moeten worden bij het reaguren, oboi. Ga d’r maar vanuit dat ruwweg de helft van alle reacties dan door de plee gaat.

 2. 8

  @6: Een beetje voorbarig. Een zin verder staat dat de politie dit tegenspreekt. Zelf zegt de NCTV daarover:
  “Aalbersberg zei op een ingelaste persconferentie dat er een schietpartij is geweest op verschillende locaties; eerder had de politie nog gezegd dat er op één plek is geschoten. Gevraagd naar een nadere toelichting zei Aalbersberg dat de informatie van de politie Utrecht “leidend” is. “

 3. 9

  @6: “de Utrechtse politiewoordvoerder Bernhard Jens tegen en zei dat er op meerdere locaties zou zijn geschoten. Dat klopt dus niet. Er is alleen geschoten bij op het 24 Oktoberplein.”

  verder lees ik nog heel weinig waar ik conclusies uit kan trekken. Behalve over politie-inzet, afgelaste zus en zo. Ik wacht het maar even af.

 4. 11

  Er lijkt ook behoefte aan huiselijkheid. 13:59:

  Daardoor moeten veel Utrechters noodgedwongen binnen blijven. “We merken dat er op dit ogenblik behoefte aan bestaat”, zegt een woordvoerster.

 5. 13

  @12: verwarde man! afrekening in het criminele circuit. relationele blabla. nothing to see here, move along. of niet #3/#4?

 6. 15

  “De politie vraagt u uit te kijken naar de 37-jarige Gökman Tanis (geboren in Turkije) in verband met het incident vanmorgen aan het #24oktoberplein in Utrecht.
  Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070”

  Is de volledige tweet

 7. 16

  @13: Indien het inderdaad zo’n verwarde man blijkt te zijn, dan is dit voorval wel een sterk bewijs dat die bezuinigingen op de psychische zorg misschien toch niet zo’n goed idee waren.

 8. 18

  “De verdachte die de politie op het oog heeft stond op 4 maart voor de rechter in Utrecht in verband met een verkrachtingszaak.”

  “Volgens een ooggetuige richtte de dader zich op één persoon. ,,Hij mikte op die mensen die die vrouw probeerde te helpen”, aldus de 21-jarige Niels die in de tram zat waar Tanis begon te schieten. ”

  https://www.ad.nl/dossier-schietpartij-utrecht/politie-deelt-foto-van-gokmen-tanis-37-na-schietpartij-utrecht~ac0ecda3/

 9. 25

  @24: Als je @18: leest dan lijkt het daarop. Maar aan de andere kant rept Rutte en journaal en andere media nog steeds over aanslag. En die massale en snelle inzet van anti-terreur eenheden lijkt het er bijna op dat het een terroristische aanslag is? Nouja, afgezien van oeverloze discussie wanneer iets een “gewone” moord is en wanneer een terroristische aanslag moeten we maar afwachten wat nu het hele verhaal is. Dikke shit ieder geval met 3 doden en 9 gewonden :(.

 10. 27

  @25: terrorisme vs moord is toch niet zo moeilijk? In het eerste geval gaat het niet om bekenden, of een daad van het slachtoffer dat op die wijze de moord(en) inleidde.
  Als het inderdaad zo is dat deze man in Utrecht een bekende van hem doodschoot en ook mensen die het slachtoffer te hulp schoten dan is het ook niet zo dat de eerste een moord is en die helpende mensen een terreuractie zou zijn.
  Ik kan nu nog niet zeggen wat er in Utrecht speelde.

  Met eerwraak moet je ook oppassen. Wat #26 zegt is waar. Moslim + moord op vrouw maakt nog geen eerwraak /eyeroll.

 11. 30

  Als ik wel even ongenuanceerd een wilde sliding in wil zetten, dan doe ik dat over hoe justitie in NL werkt. Als ik lees wat deze knakker al eerder heeft uitgespookt, als verdachte in elk geval (meer daarover kan ik niet lezen, maar dat is de nuance die ik nu even achterwege wil laten), dan vraag ik me af waarom hij los liep en niet achter tralies zat.

 12. 31

  “De 37-jarige Gökmen Tanis, die wordt gezocht vanwege het schietdrama bij het 24 Oktoberplein, is vaak in aanraking geweest met justitie. Hij stond de afgelopen jaren meermaals terecht. Onder meer voor het schieten met een vuurwapen en poging tot doodslag, maar ook voor relatief kleine delicten.

  In december 2013 zou hij met een vuurwapen hebben geschoten in de richting van een flatgebouw in Kanaleneiland. Justitie verdacht hem daarom van poging tot doodslag en/of zware mishandeling. Dat incident is op steenworp afstand van waar vanochtend drie mensen zijn doodgeschoten.

  Ook zeer recent stond de man met Turkse roots nog voor de rechter omdat hij in 2017 een vrouw zou hebben verkracht. Dat was exact twee weken geleden.

  VEELPLEGER
  Het lijkt erop dat Tanis, geboren op 2 juli 1981, een veelpleger is. Zo stond hij ook vaak terecht voor relatief kleine delicten, zoals belediging van een vrouw, belediging en bedreiging van een agent, rijden onder invloed, fietsendiefstal, inbraak en plassen in een politiecel.”

  https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1895394/

 13. 34

  @29: Eerwraak is te kort door bocht, maar waar ik op doelde was dat het eerder een soort van liquidatie/moord in de persoonlijke sfeer lijkt te zijn,Of dat-ie zich zwaar beledigd voelde door het feit dat z’n slachtoffer aangfite had gedaan. In ieder geval lijkt het op dit moment niet op een terroristische aanlag van het type Christchurch.

 14. 35

  @25: de ontvangst van nieuws kun je met woordkeuze sturen; zeker zo vlak voor verkiezingen komt de angst voor een ‘aanslag’ voor law&order partijen beter van pas dan opduikende bonnetjes.
  En ja, beter voor nop een eenheid opgeroepen dan onterecht nagelaten. ’t is de (juridische) mode, net als die weeralarmen van het KNMI.

 15. 36

  Wat #35 zegt. Ik ben waarschijnlijk te veel cynische klootzak, maar ik denk ook dat sommige politici ter rechterzijde warme ballen in hun buik krijgen van een dergelijke daad zo vlak voor de verkiezingen.

 16. 38

  @36: niet cynisch wel vergiftigd door sektarisch denken. De slachtoffers gemisbruiken om een politiek statement te maken, lekker dan.

 17. 39

  @35: Tja ik verbaas me over die snelle massale inzet want in Amstelveen was paar dagen geleden ook een liquidatie poging waarbij er volgens mij niet massaal en zo snel inzet is geweest van anti terreur eenheden, niet heel deel van Amstelveen is afgezet, de scholen dicht zaten, winkels sloten etcetc, Den haag extra beveiligd. Ik ben nieuwsgierig eigenlijk hoe dat nu werkt dat bij de ene schietpartij vrij snel duidelijk is dat het om een niet terroristische aanslag is en bij de andere wel alle alarmbellen gaan rinkelen. Heeft deze verdacht bijvoorbeeld iets geroepen in de trant van God is groot, Fuck USA, Shit Israel, Wilders is een poepchinees, of iets in die trant?

 18. 40

  Tja ik verbaas me over die snelle massale inzet want in Amstelveen was paar dagen geleden ook een liquidatie poging waarbij er volgens mij niet massaal en zo snel inzet is geweest van anti terreur eenheden,

  Context maakt wel iets uit. De liquidatiepoging in Amstelveen was niet tijdens de ochtendspits in de tram maar s’middags in een woonwijk.

 19. 43

  Drie van deze mensen kwamen niet thuis vanavond

  Iemand neemt er ’s ochtends met een kus afscheid
  Iemand appt dat zij wat later komt
  Iemand geeft de kat nog gauw wat brokjes
  Iemand strikt nog de veters van haar dochter
  Iemand zet nog gauw de video op ‘opname’
  Iemand sluit nog gauw de ramen
  Iemand overhoort het huiswerk van zijn zoon
  Iemand pompt nog even snel de fietsband op
  Iemand checkt nog gauw de app
  Iemand maakt er nog een afspraak met de huisarts
  Iemand schrijft nog even een briefje voor de werkster
  Iemand trekt net zijn veter in de haast kapot
  Iemand haalt nog gauw een kam door zijn haar
  Iemand (ja, hij weer) is zijn OV-kaart kwijt
  Iemand weet niet of ze nu die rode of toch die blauwe
  Iemand leest nog snel de ochtendkrant
  Iemand geeft de planten nog wat water
  Iemand doet even gauw een schietgebedje
  Iemand zit er humeurig aan het ontbijt
  Iemand is nog nukkig door gisteren
  Iemand krijgt dat stukje flosdraad niet weg tussen zijn tanden
  Iemand zet de radio wat harder omdat er een leuk liedje klinkt
  Iemand stapt er ’s ochtends in die tram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren