Peiling: PvdA, CDA, PVV verliezen. VVD, D66, GL winnen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Peiling: PvdA, CDA, PVV verliezen. VVD, D66, GL winnen

Korrel zout: het is een peiling van Maurice de Hond

0

Reacties (7)

#1 vandyke

De Pvv Is Over Haar Hoogtepunt Heen
zou ook de kop van dit stukje kunnen zijn.

Toen het CDA in de jaren negentig wilde bezuinigen op de AOW verloor de partij zo’n 10 zetels. De PVDA overkwam dat begin deze eeuw hetzelfde.

Wilders, dit wetende, probeerde lekker popie jopie te profiteren en maakte een een groot punt van de verhoging van de AOW-leeftijd door nu al te kondigen dat hij dwars gaat liggen bij een formatie.

Tien zetels winst zou je denken, maar nee hoor … VERLIES.
Alles wat hij eventueel gewonnen zou hebben verliest hij weer door die idote kopvoddentax.

Ik moet al een tijdje denken aan een vergelijking van Wilders met Joseph McCarthy de Amerikaanse communistenvreter uit de jaren ’50. Deze republikeinse senator, die aanvankelijk veel steun kreeg, werd steeds gekker in zijn beschuldigen en aanklagen van vermeende communisten dat hij zijn hand overspeelde en zijn populariteit verloor.

Om de aandacht te kunnen blijven houden, een politicus van het type Wilders kan niet zonder, zal hij steeds gekkere dingen gaan roepen en uiteindelijk kan hij bijgezet worden in het rariteiten kabinet van de Nederlandse politiek. Gezellig samen met Boer Koekoek en Winnie de Jong.

#2 Arnoud

Eindelijk een opleving van de liberale krachten?

#3 jonas

Liberale krachten?

De staat moet zich terugtrekken, de sterkste mag het overnemen. Lekker sociaal!

Arnoud, heb je van de week de aanvaring tussen Rutte en Halsema gezien?

#4 cerridwen

Het enige echte van belang is de verhouding links/rechts in Nederland. Deze is verrassend stabiel, gezien de grote verschuivingen die er voortdurend plaatsvinden. Hierbij links gedefinieerd als de coalitie voor het generaal pardon, rechts de rest.

Deze coaltie staat nu op 72 zetels, vier zetels verlies. Bij de politiekebarometer overigens precies hetzelfde. De grote verschuivingen doen zich binnen de blokken voor.

#5 DavidK

Ik wilde even kijken wat de mogelijkheden zijn voor coalities als het kabinet zou vallen maar de coalitiechecker is al tijden niet geupdate..

#6 Bismarck

@4: Het lijkt me wat erg simpel om zo te denken. Mij lijkt dat er wel meer onderscheiden te maken zijn. Denk oa. aan de deling in partijen die als motto tegen hebben (PVV, SP, de VVD flirt momenteel met de grens) en in feite niet regeringswaardig zijn en partijen die wel een constructieve bijdrage vormen en deel zouden kunnen zijn van een serieuze regering. Denk ook aan de verhouding confessionele en niet-confessionele partijen, die een belangrijke stempel op het ethisch beleid zet.

#7 Joost

@5: klopt… Gaan we maar weer eens doen. We hebben overigens pas twee peilingen gemist…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*