Overzicht banden tussen Nederlandse universiteiten en Israël

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Alle samenwerkingsverbanden tussen universiteiten en Israëlische instellingen in kaart gebracht

De website is een initiatief van European Legal Support Centre, Stop Wapenhandel, Solid Sustainability Research.

Uit hun persbericht:

Met deze website willen de initiatiefnemers – Stop Wapenhandel, European Legal Support Centre (ELSC) en Solid Sustainability Research – studenten en stafleden die op de universiteiten in actie komen voor het beëindigen van deze banden en alle andere geïnteresseerden van een betrouwbare en zo compleet mogelijke informatiebron voorzien. Het gaat in totaal om ruim 200 relaties met onder meer Israëlische bedrijven, universiteiten en overheidsinstellingen, waarvan een aanzienlijk deel werkt met of voor de Israëlische krijgsmacht.

De database, die is samengesteld in samenwerking met studenten en staf van diverse Nederlandse universiteiten, baseert zich op openbaar beschikbare informatie over onder andere samenwerkingen in door de EU gefinancierde onderzoeksprojecten, uitwisselingsprogramma’s en andere gezamenlijke initiatieven.

 

+3

Reacties (3)

#1 Bookie

Hoe zit het met samenwerking met de Palestijnse?
De huidige oorlog is natuurlijk begonnen door Gaza/Iran, middels het opzeggen van een permanent staakt-het-vuren en een grootschalige inval in Israël.

#1.1 P.J. Cokema - Reactie op #1

Was de permanente Israëlische blokkade van de Gazastrook wel beëindigd voor 7 oktober 2023?

En herinnert u zich nog wat er, onder andere, ook aan vooraf ging?
2014: Israël voert in Gaza Operatie Protective Edge uit: 2203 Palestijnse doden, waarvan 1371 burgers en 5 Israëlische burgerdoden en 63 militairen.
2018-2019: Grote Mars van de Terugkeer, wekelijkse demonstraties bij het grote elektronisch bewaakte militaire hek tussen Israël en Gaza. Vanachter dat hek schiet het Israëlische leger 223 demonstranten dood, meer dan 8000 Palestijnen raakten gewond.
2021: Israël voert in Gaza Operatie Guardians of the Walls uit: 232 Palestijnse doden in de Gazastrook, waarvan 137 burgers en 6 doden aan Israëlische zijde.
2022: Israël voert in Gaza Operatie Breaking Dawn uit, 33 Palestijnse doden. Tevens kwamen 15 Palestijnen om door raketten van Hamas.

#2 beugwant

Een .nl domein, maar ik kan niet kiezen voor een Nederlandse tekst, terwijl er wel een Nederlandstalige club aan verbonden is.
Nu lees ik het toch maar niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*