Overeenstemming over Europese klokkenluidersregeling

Gisteren is er uiteindelijk overeenstemming bereikt over regels voor de bescherming van klokkenluiders.

According to the deal found, whistleblowers will be protected if they report directly to regulators or if they report internally and externally but no appropriate action was taken in response to the report within three months for internal reporting or three to six months in the case of reporting to regulators.

Dit schrijft de Duitse Groene Europarlementariër Sven Giegold die zich de afgelopen jaren hard heeft gemaakt voor een effectieve bescherming van klokkenluiders. Het gisteren bereikte akkoord tussen de Europese Commissie, het Europees Parlement en de lidstaten betekent dat Duitsland en Frankrijk hebben afgezien van hun eis om klokkenluiders alleenbescherming te bieden als zij eerst intern rapporteren.

Open waanlink

  1. 1

    Afgezien van het feit dat ik vind dat de wet scherper had gemogen. Ben ik tevreden hoe het is gelopen. Wat een idioot idee van Duitsland en Frankrijk.
    Bij een van beide wil ik best nog geloven in een rotsvast vertrouwen dat ‘de dingen recht lopen’. Maar kom op jongens, er is iets met leren van het verleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren