Opnieuw honderden doden in Middellandse Zee

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (26)

#1 Niet JeZus

Verschikkelijk nieuws. En vast niet de laatste keer.

Ik heb al ruzie op een andere website met mensen die dit erg goed nieuws vinden…

#2 Joop

In Brussel zijn ze wakker geworden, en ook de enige werkbare oplossing – een breed beleid.

http://www.nu.nl/buitenland/4034078/voorzitter-europees-parlement-wil-nieuw-vluchtelingenbeleid-europa.html

#3 AndreSomers

@0: Wat moeten ze dan doen? Als een kip zonder kop zonder overleg met elkaar schepen gaan sturen? Om wat te doen precies?

#4 Tinbergen

@3 is dat nog een vraag.
Wat zou u zelf willen al u huis en haard moet ontvluchten voor de doodseskaders van de NAVO?, de bommentapijten, vergiftigde drinkwatervoorziening, voedselboycots van de VN?

’t wordt vervelend. Zoveel opzwepen door politiek en media voor mensonterende behandeling van miljoenen. Je hond of kat kun je zo niet behandelen; de dierenpolitie grijpt in.

Mensen, toch wel ergens een gevoel ‘hier klopt iets niet’. Nieuws, anno nu – dat moet je tussen de regels door lezen.

De leugens moet je zelf ontrafelen, de leugenaars zien we dagelijks op het scherm.

Een beerput ging open. Het zit zo, mensenleed is handel.
TTIP maakt dat het globaal gaat – en door Brussel en de PVVDcdA nog maximaal zal worden gefaciliteerd.

“Enkele van deze multinationals maken zoveel winst uit de ellende van asielzoeker over de hele wereld dat zij er groot belang bij hebben dat de aantallen voortdurend blijven stijgen.->

“De enige ‘mensen’ die echt profiteren van de aanhoudende stroom asielzoekers naar Australië zijn de hoofden van de multinational SERCO Australia die een tak is van een Britse multinational”. The Sydney Sun Herald deed onderzoek en schreef:
“The ‘asylum market’ is a nice source of private profits for private, offshore corporations, with $8 billion in contracts awarded in 2012.
In 2009 Serco, the biggest player in Australia’s asylum industry, held detention contracts worth $323 million.
The same contracts have since hit $1.86 billion and come on the back of a 45 per cent increase in profits in 2011.
G4S (Bill Gates!, Gaza, etc.), another big multinational, runs the Manus Island detention center, which recently made headlines with allegations from a former employee of rape, torture and self-harm at the facility”.
Serco runs detention centers and private prisons in Britain too.

Under the title “Big Business Profits from Asylum Seeker Detention Centers” the Leftist Vanguard wrote (on September 2013) as follows:

Other multinationals such as Transfield and Toll make huge profits from contracts with the federal government to supply equipment, materials, food supplies and construction of the centres.
Refugees assure billions of dollars and are thus very profitable. Another reason why Lampedusa and other infamous shores as far as Australia’s will continue to deal with asylum seekers dead or alive.

The Angel Group not only house refugees but they also play a pivotal role in the inhumane dispersal of refugees across this country. Their dispersal appears to be dependent upon the cheapest accomodation deals The Angel Group can exploit in Britain.
http://www.newstartmag.co.uk/refugees.html
Records further suggest Angel claimed discounts on council tax to which it was not entitled in Leeds and Newcastle upon Tyne.
http://society.guardian.co.uk/asylumseekers/story/0,7991,1541405,00.html

#5 kevin

@4 Wat de hell, gast? Je comment heeft kop noch staart. Je begint met “@3” en praat vervolgens compleet langs hem heen. Je quotes zijn niet te onderscheiden van je eigen tekst (gebruik de quote tags). Als je verder zo veel gaat quoten dan kun je beter volstaan met de link. Je hele post heeft geen structuur. Wat is conclusie? Wat zijn je argumenten? Dit is gewoon een barrage aan woorden.

Ik heb zo een hekel aan dat typische reactiestijltje van complotdenkers. Niet dat ik enig idee heb of Tinbergen er zo een is, maar het is zo een typische stijl. Net zoals twintig linkjes onderaan je post zetten zonder enige hint wat er in de links te vinden is. Ontzettend irritant.

EDIT: phew! Ik heb het einde van je comment gehaald. Snap er maar de helft van, maar volgens mij valt dit wel onder complotdenken. Een passage als deze zegt toch wel heel veel over de state of mind van meneer Tinbergen:

Mensen, toch wel ergens een gevoel ‘hier klopt iets niet’. Nieuws, anno nu – dat moet je tussen de regels door lezen. De leugens moet je zelf ontrafelen, de leugenaars zien we dagelijks op het scherm.

Het doet zo religieus aan. Neem een kijkje op Niburu (bestaat dat nog?) en je hoort dezelfde toon: “geloof niet wat u hoort! Geloof niet wat u leest! Vertrouw op uzelf en ontrafel de waarheid achter de leugens!” Erg triest.

#6 Christian Jongeneel

@3 Dat overleggen had al lang gebeurd moeten zijn.

#7 Joop

En dan de reacties waarover wordt geklaagd, zelfs een extra column op rtl daarover, walgelijk hoe sommigen denken over ‘anderen’ met hun ‘ons geld’ redenatie, etc.

http://www.rtlnieuws.nl/columns/column/roelof-hemmen/700-dode-bootvluchtelingen-mooi-zo

O ja, en Henk Hofland gelooft hetzelfde als ik Fort Europa gaat vallen! (Nrc 9 april) De vraag is alleen hoeveel bootvluchtelingen er nog om moeten komen.

#8 AndreSomers

@6: Zeker, maar dat is dus kennelijk niet gebeurd. Of eigenlijk: er is natuurlijk weldegelijk overleg geweest, maar het resultaat daarvan heeft kennelijk niet het gewenste effect gehad. Feit is dat het duidelijk anders moet, maar zonder een idee hoe dan wel zie ik niet tot welke actie er nu precies opgeroepen moet worden. Kennelijk is daarover nadenken en overleggen volgens @0 (en jou?) echter sowieso niet de juiste actie.

Dus zeg het maar: wat moet er dan precies wél gebeuren?

#9 Grolschje

Misschien kunnen we over de gehele noord Afrikaanse kust veerdiensten opzetten. Zodat ze allemaal gratis en veilig hier kunnen komen.

#10 Bismarck

@9: Veerdiensten tussen Noord-Afrika en Europa bestaan al, hoeven we dus niet op te zetten.

#11 kevin

@9 Goed idee. Beetje solidariteit kan geen kwaad.

#12 AndreSomers

Momenteel is de regeling dat je asiel moet aanvragen in het land waar je aankomt. Het lijkt me duidelijk dat dat nergens over gaat. Het werkt niet. Bijna per definitie worden de buitengrenzen van de Unie overspoeld. Bovendien houdt je drama’s met het verdedigen van de buitengrenzen met hekken (of een zee) waarna als mensen eenmaal deze enorme horde genomen hebben asiel mogen gaan aanvragen. Een ander verdeelsysteem lijkt me nodig.

Zou het een optie zijn om het onmogelijk te maken om binnen de EU zelf asiel aan te vragen? In plaats daarvan zou je in diverse landen kantoren kunnen openen waar je asiel kan aanvragen in de EU. Je zou wellicht er plekke een heel snelle schifting kunnen maken en het e.e.a. registreren. Ter plekke krijgen de vluchtelingen die de procedure in gaan een tijdelijk vluchtelingenvisum voor een bepaald land, alwaar ze normale (hopelijk snellere) procedure doorlopen. Er moet dan wel een verdeelsleutel komen voor de verhouding asielzoekers die elk van de landen in procedure moeten nemen.

Er zijn sterke aanwijzingen dat het moeilijker maken om binnen te komen zorgt voor juist meer illegaliteit en minder mensen die terugkeren. Dat ligt ook voor de hand: als het zo moeilijk is om binnen te komen, dan neem je het risico om die grens nogmaals te moeten slechten door terug te gaan niet.

#13 keest
#14 Bismarck

@12: Op zich geen slecht idee, maar ik zie het niet gebeuren. Niemand zal doorgestuurd willen worden naar Nederland (want wij wijzen teveel af). Het is niet voor niets dat naar Nederland bijna alleen Eritreeërs (niet terug te sturen want asielaanvraag is daar doodstraf) en Syriërs (niet terug te sturen want oorlog in het hele land) komen. Dus tenzij de EU-landen hun toelatingscriteria (ook in de praktijk!) harmoniseren, krijg je dan heel ongelijke behandelingen. Eigenlijk zou je zelfs ter plekke als EU moeten beslissen wie toelaatbaar is en dus als land die bevoegdheid uit handen geven. En daar gaan dan vervolgens landen als Nederland dwars voor liggen uit angst dat ze meer mensen moeten toelaten.

#15 Sjap

@5: Dat je op een toetsenbord kan tikken wil nog niet zeggen dat je voor de rest helemaal 100% lekker in je vel zit.

#16 Dante

Hoe vlucht je vanuit Syrië eerst naar Libië? Dat ligt niet naast de deur toch? Ik besef me opeens dat de grootste schuld aan dit drama ligt bij degenen die een duidelijke boodschap richting deze migranten dwarsbomen. In Nederland zijn dat vooral linkse politici en hun aanhang. Ze hebben het zelf niet eens door.

#17 JANC

@16: Wat zeggen die linkse politici in Nederland dan volgens jou?

#18 Dante

@17: Hoe, vlucht, je….

Hebben ze en hun aanhang toch niet door.

#19 JANC

@18: en waar vertellen die vreselijke linkse politici dat precies? heb je een link? dat is ook zoiets, dat we verwijzingen links noemen, vast een complot om vluchtelingen hier te krijgen van die grachtengordelelite

#20 Dante

@19: vragen naar de o zo bekende weg en maar niet doorhebben dat men zelf het meest verantwoordelijk is voor deze tragedie. Sommigen verwijzen zelfs naar hatelijke opmerkingen van idioten die blij lijken te zijn met deze ramp en maar niet doorhebben dat men zelf het meest schuldig is.

Hahaha verwijzingen – links… erg origineel.

#21 JANC

@20: Ik vraag naar de bekende weg. Nu ik moet je eerlijk bekennen dat ik de politiek wel een beetje volg en ik geen politicus heb horen zeggen “kijk, in Nederland kun je zo en zo een asielaanvraag indienen en je kansen op succes zijn dan het grootst”. Ook heb ik er geen in het Arabisch gehoord om de Syriers te melden dat wij nog plek hebben. Weet je waarom? Omdat die politici dat ook niet gedaan hebben. Wie zijn er schuldig? Rechts! Die zorgden ervoor dat hier gastarbeiders heen werden gehaald. Links was daar op tegen. Onder welke regeringspartij werden de asielzoekersregels verscherpt? Die kwamen er door linkse partijen!

#23 Dante

@21: Hou eens op met verwijzen naar Gastarbeiders. Dat en hun nazaten zijn nu allemaal productieve Nederlanders en een zegen voor Nederland toch? Heeft niets met asiel te maken.
Kijk eens naar die BBB discussie. De overheid moet dit regelen volgens links. Hoe lang? Tot de illegalen dood gaan? Of is de volgende stap op termijn weer eens een generaal pardon? En wat bij al die duizenden illegalen die niet in de schijnwerpers staan? Ook BBB? En wat is de boodschap? Hou het lang genoeg vol en je kunt in Nederland blijven, want ze hebben geen alternatief vinden ze.
En deze bootvluchtelingen. Van waaruit zijn die ook alweer precies naar Libië gevlucht? Wie ziet er toch echt niets in opvang van vluchtelingen in de regio? Nog steeds niet beseffende dat de echte vluchteling eigenlijk niet kan vluchten, maar achterblijft, terwijl de beter gefortuneerden zich een reis kunnen veroorloven? Wie roept deze mensen als het ware? Nee er kleeft … aan de handen van de zichzelf links beschouwende medemens, zonder enig besef daarvan.

#24 JANC

@23: Nog meer nonsens? De verwijzing naar gastarbeiders is nodig omdat links van alles beschuldigd wordt, maar waar als puntje bij paaltje komt weinig van overeind blijft staan. Zo haal jij enkel de gastarbeider aan, maar niet het stukje over het asielbeleid. Dat … kleeft dus aan rechts.

Je lijkt er weinig besef van te hebben dat in landen als Turkije, Libanon en Jordanië al miljoenen (!) vluchtelingen zitten. Reken die aantallen ook nog eens om per hoofd van de bevolking aldaar. Dus die opvang in de regio is er al. Maar daar wil “rechts” ook al niet aan meewerken. Men wil namelijk de hulp voor dit soort dingen stopzetten.

Jij beschuldigt links van de BBB regeling. Fout!

De Conferentie van Europese kerken spande een zaak aan bij de Raad van Europa

(de kerk wordt overigens als rechts beschouwd, maar laten we daar maar niet over beginnen). Het is dus niet de door jou verguisde links-mens, maar de kerk!

#25 Dante

Ja je hebt gelijk, ben alleen maar op gast arbeiders ingegaan. Die jij uit het niets tevoorschijn toverde.
Dus eigenlijk is het de schuld van die verscherpte asielzoekersregels, dat mensen nu verdrinken? Waar links verantwoordelijk voor is, want die hebben dat geregeld? Is dat je mening?

O ik weet zeer wel dat daar miljoenen mensen zitten te verkommeren. Terwijl opvang in de regio ipv opvang hier, die mensen enige relief kan bieden. En als het aan mij ligt ook perspectief.
Dus daar zitten de vluchtelingen en degenen die hierheen komen zijn migranten. Zou toch tot nadenken moeten zetten dat men eerst naar Libië vlucht.
Je wilt nu beweren dat rechts geen hulp wil bieden in de regio? Wat een basterds dan! Neemt niet weg dat een harde boodschap en consequent handelen de verleiding om op een bootje te stappen richting de EU stukken kleiner maakt.

Ja het zal ongetwijfeld de kerk zijn geweest. Gek dat ze God niet om hulp vroegen maar goed. En wie loopt in deze dan achter de kerk aan? Links vindt toch dat BBB moet kunnen en wel legitiem door de overheid. Rechts ziet daar niets in. Zelf vind ik dit nu iets voor liefdadigheid.

Maar ben jij toevallig links?

#26 Hans Verbeek

Volksverhuizingen zijn van alle tijden.
Europeanen trokken naar Zuid-Afrika, Noord-Amerika en Australië en verdreven daar de autochtone bevolking.
Europese Joden trokken na de Tweede Wereldoorlog naar Palestina (het beloofde land) en kregen slaande ruzie met de mensen, die daar al generaties woonden.
En nu komen er steeds meer Afrikanen naar Europa, op zoek naar het beloofde land.
Je kunt proberen om ze tegen te houden. Maar dat is op de lange termijn kansloos. We kunnen trekvogels en griepvirussen ook niet buiten Europa houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*