Op wie is recente IS-propaganda gericht?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

IS is normaal gesproken behoorlijk savvy als het op propaganda aankomt, zoals onder meer Carolien Roelants in deze column laat zien.

Maar wie wordt er wild van een tienjarig jongetje dat twee ‘Russische spionnen’ executeert?

En ik ben niet de enige die zich dat afvraagt:

[…] experts suggested that the increased use of children in the atrocities it films represented “a departure from past norms”, even by Isis standards.

Open artikel

Reacties (5)

#1 Hans Verbeek

De aanslagen in Parijs zijn volgens mij ook IS-propaganda.
Net als de gijzelingsactie van Man Haron Monis in Sydney en de onthoofdingsfilmpjes, die SITE afgelopen zomer verspreidde.

Aangezien ze hier in het Westen verspreid worden, zijn die propagandafilmpjes ook voor ons bedoeld.
In China worden ze niet vertoond, China doet ook niet mee in de strijd tegen Assad IS.

#2 Amateur Commenter

@1: China heeft geen geweten. In Nigeria hebben ze de boel ook opgeblazen door lukraak militair materieel te sturen en vervolgens doen ze net alsof er nooit iets aan de hand is geweest. 3 keer raden welke organisatie nu met die spulletjes rondloopt.

#3 Sjap

Volgens mij is het antwoord dat een 10 jarig jongetje IS een soort eeuwigheidswaarde geeft. Een groep beulen van in de 30 jaar kan je afdoen als een tijdelijk probleem van jonge mannen die het religieus gangstermachismo omarmen.
Maar een tienjarig jongetje dat volwassenen afknalt als honden geeft aan dat IS er nog heeel lang zal blijven, het is generatie overstijgend.

#4 Olav

@3: Dit lijkt me de juiste analyse. Inderdaad zullen we nog heel lang met IS te maken hebben. Of met de opvolgers daarvan, want als de huidige Kalief zich eenmaal verslikt in een prop lood dan zal de IS wel uit elkaar vallen. Op de puinhopen groeit dan weer iets dat even erg of erger is.

#5 Dehnus

@3: Kindsoldaten zijn niks nieuw, ook dwingen van kinderen tot soldaten is niks nieuws. Het is dus ook helemaal niet zo verrassend dat IS hier ook gebruik van maakt. Als je namelijk geen geweten hebt, dan is een Kind Soldaatje zo gevonden. Valt met nog mee dat ze er zo lang over deden eigenlijk, Boko Haram en andere groepen liggen op dat gebied behoorlijk “voor”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*