Ook allochtonen laten PvdA in de steek

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Ook allochtonen laten PvdA in de steek

PvdA wordt minder ‘Partij van de Allochtonen’

0

Reacties (12)

#1 pedro

Het stempel als Partij van de Allochtonen zal echter geplakt blijven worden. Daar zal geen feit of onderzoek wat aan veranderen.

#2 Robert

Deze ontwikkelingen zijn niet te stoppen. Men sloot zich bij Nederlandse partijen aan om invloed te verkrijgen. Deze partijen raken nu zelf versnipperd en de allochtonen hebben hen langzamerhand niet meer nodig. Daar de allochtonen grotendeels in wijken bij elkaar wonen, zullen ze zelf willen bepalen hoe het er in hun wijk toegaat. En zeker niet door buitenstaanders.
Over een generatie zullen ze ook zelf landelijk mee willen gaan bepalen.
De PvdA loopt dan grote kans niet meer te bestaan, omdat ze een verkeerde strategie gevolgd hebben en ze hun oorspronkelijke achterban van zich vervreemd hebben.

#3 pedro

@2: Warrig hoor. Wat bedoel je bijvoorbeeld met ‘de allochtonen hebben hen langzamerhand niet meer nodig’?

Bedoel je soms, dat er één grote homogene allochtone groep is, afkomstig uit alle hoeken van de wereld, die één groot gezamenlijk doel heeft, die nu in ‘hun’ wijken willen bepalen hoe het er aan toe gaat en straks ook landelijk?

#4 sander_1583

Robert, ik denk dat het snel gaat en dat er binnen 4 tot 8 jaar een islam democraten (wat een paradox) zal bestaan die stabiel tussen de 3 en 5 zetels zal halen. De PvdA heeft intussen wel weer een nieuwe groep geindoctrineerd, lokaal zal er wel PvdA gestemd worden. Die d66’ers zijn toch te vrijzinning denk ik.

Wel opvallend dat Trouw 40% geeft aan Pvda betreft nieuwe nederlanders. en zelfs het CDA meer dan de vvd.

#5 Teun

”ik denk dat het snel gaat en dat er binnen 4 tot 8 jaar een islam democraten (wat een paradox) zal bestaan die stabiel tussen de 3 en 5 zetels zal halen. De PvdA heeft intussen wel weer een nieuwe groep geindoctrineerd, lokaal zal er wel PvdA gestemd worden. Die d66’ers zijn toch te vrijzinning denk ik.”

Heb je ook maar iets om dit te onderbouwen, anders dan ‘de theeblaadjes op de bodem van mijn mok’? En waarom zouden D’66 lokaal te vrijzinnig zijn, maar landelijk niet? Abortus, homo-emancipatie en andere vrijzinnige idealen zijn juist zaken die landelijk bepaald worden. En welke groep kan de PvdA ‘indoctrineren’ na allochtonen?

Vragen, vragen, vragen…

#6 pedro

@4: over een paar jaar zal naast CDA, SGP en CU ook een islamitische partij bestaan. Dat denk ik ook.

Dat PvdA en CDA verhoudingsgewijs meer stemmen trekken onder nieuwe Nederlanders dan de VVD is logisch gezien hun inkomenspositie. Die partijen trekken verhoudingsgewijs ook meer stemmen onder de armere oude Nederlanders.

#7 pedro

Die partij bestaat nu al, trouwens.

#8 Robert

@3
Over warrig gesproken.
De allochtonen hadden in het verleden geen andere keus dan zich bij de traditionele partijen aan te sluiten of ze nu achter de denkbeelde stonden of niet.
Nu ze meer gesetteld zijn, beter opgeleid, beter georganiseerd, hebben ze de tijd en mogelijkheden om hun eigen inzichten en levensovertuiging te gaan promoten.
Vanzelfsprekend eerst in de wijken waar ze zelf in grote hoeveelheden wonen.
Vervolgens als de ervaring en kennis er is landelijk.
Waarom je begint over een grote homogene allochtonenbeweging?
Alleen Allah zal het weten!
Ze zijn even versnipperd als de autochtonen. Een feit dat je toch wel bekend mee moet zijn.
Niettegenstaande zullen ze zich geleidelijk van de Nederlandse partijen gaan afkeren.
En een allochtonenpartij groter dan de SGP moet over 4 jaar toch wel tot de mogelijkheden behoren.

#9 pedro

@8: Sorry hoor, dat ik je verkeerd begreep. Ik dacht dat je het over een gevaar had, over een zich steeds verder en beter ontwikkelende islamitische partij, die hier de macht over gaat nemen. En ja, ik ben het met je eens, dat een islamitische partij ter grootte van, misschien zelfs wel wat groter dan de SGP, wel tot de mogelijkheden behoort. Maar dan snap ik het verband met niet te stoppen ontwikkelingen, invloed verkrijgen, het landelijk mee gaan bepalen en een verkeerde strategie van de PvdA niet meer. Of wil je zeggen, dat de SGP een bepalende invloed op ons land heeft?

#10 Robert

@9
Je bent, zoals anderen ook opmerkten, onverbeterlijk.
Macht overnemen?
Ben je overgestapt op rampenscenario’s? Samenzweringstheorieen?
Eigen partij; je ontwikkelen= leiden tot meer invloed. Eerst lokaal, vervolgens landelijk. Een duidelijk verband. Alle andere partijen zijn die ontwikkeling ook doorgegaan.
Een partij, die de meeste allochtonen stemmen (nu) trekt, zal vanzelfsprekend ook de meeste allochtonen stemmers gaan verliezen!
Door een truc hebben we de laatste opleving van de PvdA laatst meegemaakt.
De trukendoos is helaas leeg of Bos moet zich laten neerschieten door een zich PVVer noemend persoon.
Dat laatste zie ik echter nooit gebeuren.

#11 pedro

@9:

Je bent, zoals anderen ook opmerkten, onverbeterlijk

Dank je voor het compliment.

Ben je overgestapt op rampenscenario’s? Samenzweringstheorieen?

Nee, ik had je verkeerd begrepen. Ik dacht dat jij het daar over had. Wat begrijp je niet aan de woorden: “Sorry hoor, dat ik je verkeerd begreep”?

Eigen partij; je ontwikkelen= leiden tot meer invloed. Eerst lokaal, vervolgens landelijk. Een duidelijk verband

Dat klopt, maar hoe groot is de invloed van de SGP? Daar vergeleek je mee.

of Bos moet zich laten neerschieten door een zich PVVer noemend persoon

Is dit een vergelijking met Fortuyn? Overigens zou ook links heel rechts en m.n. de PVV de schuld geven, als Bos neer zou worden geschoten. En dat zou net zo onterecht zijn als de beschuldigingen van rechts aan het adres van PvdA, Melkert, enz.

#12 Bismarck

Wat een vreemde ontwikkeling van de discussie hier. Laten we de feiten op een rijtje zetten:

-Pvda gaat van 60 naar 40%
-Minder allochtonen gaan stemmen
-D66 van 1 naar 9%
-SP van 3 naar 9%
-GL gaat onbekend % omhoog
-NMP gaat van 0 naar 4-5%

Conclusie: Allochtonen stemmen meer gespreid dan vier jaar geleden, waarbij ze in hun stemgedrag meer gaan lijken op autochtonen. Belangrijkste blijvende verschillen: Er wordt veel minder op religieuze partijen gestemd (zeker gezien bovenstaande discussie onverwacht) en er wordt minder op rechts gestemd (gezien positie van allochtonen wel verwacht).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*