Nog 1 jaar naar normale leven

Dossier:

NIEUWS - De positieve gevolgen van het nieuwe Covid-vaccin zullen komende zomer paas goed merkbaar zijn en naar verwachting kunnen we dan de winter daarna terug naar het ‘normale’ leven.

Dat zegt professor Ugur Sahin, werkzaam bij BioNTech dat samen met Pfizer het vaccin heeft ontwikkeld, bij BBC News.

Hij is uiterst positief in zijn verwachtingen: “I’m very confident that transmission between people will be reduced by such a highly effective vaccine – maybe not 90% but maybe 50% – but we should not forget that even that could result in a dramatic reduction of the pandemic spread,” he said.

Nou, een jaartje nog, dat moet toch te doen zijn?

Open artikel

Reacties (10)

#1 Bismarck

Moeten in de tussentijd wel niet teveel mensen gaan denken dat Bill Gates met vaccinatie nanorobots inspuit om al onze hersenen te besturen. Want dan halen we niet voldoende vaccinatiegraad om de verspreiding te stoppen (zelfs met 90% effectiviteit moet ongeveer 2/3e van de bevolking gevaccineerd worden, voor we alle maatregelen kunnen opheffen).

#2 beugwant

@1: Ik wacht nog altijd op die cheque van Soros. En jij? 🤑

#3 Frank789

@1:
Het effect zal ook afhangen van wie je vaccineert.
De verspreiders (meestal jong) of de kwetsbaren (meestal oud). En bij wie werkt het vaccin beter?

https://nos.nl/artikel/2356508-rivm-ook-weinig-vaccins-kunnen-al-veel-verschil-maken.html

#4 Hans Verbeek

Blij om te horen dat de cafés over een jaartje weer open gaan en die idiote mondkapjes weer af mogen.
Een vaccin is helaas geen oplossing voor klimaatverandering, de landbouwproblematiek en het opraken van aardgas en aardolie.
Oogkleppen af en handen uit de mouwen: er is veel meer aan de hand dan alleen dat virusje

#5 Hans Verbeek

Nog even over Pfizer.
https://www.investopedia.com/pfizer-ceo-sells-stock-same-day-as-breakthrough-vaccine-announcement-5087140
CEO A. Bourla had op 19 augustus vastgelegd dat hij 9 november 132 duizend van zijn aandelen Pfizer zou verkopen.
Het is natuurlijk geen insider-trading. Hij kon in augustus natuurlijk niet weten dat zijn bedrijf op 8 november goed nieuws over het vaccin naar buiten zou brengen.

#6 Hans Custers

@5

Hij kon in augustus natuurlijk niet weten dat zijn bedrijf op 8 november goed nieuws over het vaccin naar buiten zou brengen.

Dat is inderdaad heel onwaarschijnlijk. Het soort suggestie dat je beter achterwege kunt laten als je niet over wilt komen als een wereldvreemde complotdenker. Maar het zou natuurlijk best kunnen dat er iets niet in de haak is. Dat de datum van het persbericht bewust zo is gekozen, toen de onderzoeksafdeling eind oktober of begin november aan de directie meldde dat het vaccin er veelbelovend uitzag, bijvoorbeeld.

#7 Frank789

@6: Als je beursgenoteerd bent moet je erg oppassen met alles wat je naar buiten brengt dat de beurskoers zou kunnen beĂŻnvloeden. Zeker in de US moet je hier erg voor oppassen.

Als de bedrijfsleiding anti-Trump is of zich in het proces geschoffeerd voelde door Trump, kan ik me voorstellen dat ze de bekendmaking even hebben uitgesteld tot na de verkiezingen…

Maar corruptie is overal:
Senator Richard M. Burr sold hundreds of thousands of dollars’ worth of stock in major companies last month, as President Trump and others in his party were still playing down the threat presented by the coronavirus outbreak and before the stock market’s precipitous plunge.

The stocks were sold in mid-February, days after Mr. Burr, Republican of North Carolina and the chairman of the Intelligence Committee, wrote an opinion article for Fox News suggesting that the United States was “better prepared than ever before” to confront the virus. At least three other senators sold major stock holdings around the same time, disclosure records show.

https://www.nytimes.com/2020/03/19/us/politics/richard-burr-stocks-sold-coronavirus.html

#8 Spam

@6 Ik heb het vermoeden dat hij in augustus dacht dat 9 november wel mooi na de bekendmaking van de eerste successen zou vallen en dat er uiteindelijk nog wat druk op is gezet om op 8 november dan toch eindelijk maar dat persbericht naar buiten te brengen. Maar ik kan natuurlijk alleen vermoeden. Ik weet niet meer van Pfizer dan dat ik lees in de krant.

Wel denk ik dat het ĂĽberhaupt een slecht idee is voor een pharma-CEO om tijdens een pandemie aandelen van zijn eigen bedrijf te kopen of verkopen. Beloning in aandelen ok, maar verkopen doe je maar 3 jaar na vertrek.

#9 Hans Custers

@8

Wel denk ik dat het ĂĽberhaupt een slecht idee is voor een pharma-CEO om tijdens een pandemie aandelen van zijn eigen bedrijf te kopen of verkopen.

Helemaal mee eens. Zelfs als het allemaal helemaal netjes gaat, dan kun je nog veel beter de schijn vermijden. Ik vermoed dat die CEO het geld niet heel dringend nodig had omdat zijn kinderen anders niks meer te eten zouden hebben.

#10 Hans Verbeek

@8:

Beloning in aandelen ok, maar verkopen doe je maar 3 jaar na vertrek.

yep, het salaris lijkt mij al hoog genoeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*