God krijgt concurrentie?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

God krijgt concurrentie?

Wetenschap zegt dicht bij te zijn om zelf nieuw leven te scheppen.

0

Reacties (7)

#1 Peter

Ah, die Venter weer. “God krijgt concurrentie?” is leuk bedacht van de GC-redactie. Hiermee wordt toch gezegd dat god ook maar een knutselaar is. Venter maakt van “iets” wat anders. Da’s absoluut niet hetzelfde als van “niets” tot “iets” komen.
Craig Venter neemt een bestaand dingetje en gaat plakken en knippen. Met welk betsaan dingetje heeft god de wereld geschapen? Weet de GC-redactie dat toevallig?

#2 Abhorsen

een rib onder andere geloof ik en ook iets met stof toch? :D

Ik ben absoluut niet gelovig dus geloof niet in God per definitie. Ik vind het echter wel interstant dat de mens blijkbaar steeds dichterbij komt om iets te doen wat we normaal met een wezen als God associëren; het scheppen van nieuw leven.

Iets levenloos levend maken en dan niet ala Frankenstein iets animeren (hoewel die associatie ook bij mij even op ging), maar een geheel nieuw levend wezen. Al zal het in dit geval slechts om aminozuren enzo gaan. Geen lopende monsters :D

#3 Joost

Dr Forster doet het anders. Die gebruikt een bottom-up methode om synthetische organismen te maken.

Maar goed, als wij goden kunnen creeëren, moet leven er op den duur toch ook inzitten?

#4 Bismarck

@1: God creerde leven uit levenloze materie en zo doet deze gast het ook. Uiteraard is dat bewijs voor het bestaan van een god, want blijkbaar is er iemand nodig om uit de levenloze dingen een levend wezen te maken.

#5 fem

@4 God is dus gewoon een goede wetenschapper die zijn tijd ver (zo’n tig miljoenen jaren) vooruit was!

#6 Adriaan Pek

@4 Nee hoor, dan is er iets meer nodig en dat meer noem jij dan god. Dus niks bewijs dat er een god is. God is een schepping van de onwetende mens.

#7 JeCuS

Snap niet waarom die wetenschappers zo moeilijk doen. Leven maken is een eitje. Men neme een man en vrouw en ach laat maar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*