Netneutraliteit in gevaar

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (12)

#1 Niet JeZus

Jammer dat Europa van de bedrijven is en niet van de mensen.

#2 Jos van Dijk

@1: Er zijn straks verkiezingen. Let op dat je geen verkeerde keuze maakt.

#3 nome

@2:

@1: Er zijn straks verkiezingen. Let op dat je geen verkeerde keuze maakt.

Inderdaad, door naar het stembureau te gaan. Politici zijn er tenslotte niet voor ons welzijn, zo laten zij ons dagelijks zien. Wel zelf blijven opletten, hoor.

#4 Hans Verbeek

Het begin van het einde van internet.
Jullie wisten toch wel dat het internet niet het eeuwige leven heeft.
Langzamerhand zal het internet kleiner (en duurder) worden.
Geniet er maar van nu het nog goedkoop is.

#5 Andy Cap

@4: Nee, dat wisten we nog niet, dat horen we nou van jou. En kunnen we daar ook iets tegen doen, of is dat al een uitgemaakte zaak,

bijvoorbeeld omdat de olie op is?

#6 Raaphorst

@2: zoals @3 al aangeeft, is stemmen het verrotte systeem valideren, en ben je dus onderdeel van het probleem.

#7 Hans Verbeek

@5: niet getreurd, Andy, je krijgt er iets moois voor terug…
vrije tijd en je bent dan van mij verlost.

#8 Andy Cap

@7: Uit die opmerking blijkt vooral dat je nog niet gesnapt hebt waar het om gaat bij deze aanval op de “netneutraliteit”. Anders zou je wel weten dat precies het omgekeerde het geval zal zijn:

ik zit hier alleen maar de tijd te verdrijven.

#9 Raaphorst

@7: Voor iemand die schijnbaar zo’n hekel heeft aan internet, plaats je aardig wat reacties op dit blog dat toch best wat tijd kost. Niks beters te doen?

#10 Jos van Dijk

@6: en @3: Leg eens uit. Als de huidige meerderheid in het EP na de verkiezingen geen meerderheid meer heeft kunnen deze door het bedrijfsleven ingestoken plannen geen doorgang vinden. Ik zie het niet direct gebeuren, maar je moet niet doen alsof burgers geen enkele invloed hebben. Hoe beoordeel je overigens de Tweede Kamer, de Gemeenteraad? Ga je daar ook niet voor stemmen omdat deze eveneens democratisch gekozen organen “niet voor de mensen” zijn of “niet voor ons welzijn”?

#11 Raaphorst

@10: ik stem inderdaad nergens meer voor. Wat mij betreft is je uitgangspunt verkeerd: jij gaat er van uit dat op de juiste partijen stemmen loont, mijn uitgangspunt is dat stemmen an sich verkeerd is. Door te stemmen, op welke partij dan ook, verleen je je goedkeuring aan die gehele poppenkast van een representatieve democratie, een systeem waar ik niet langer in geloof.

#12 nome

@10:

@6: en @3: Leg eens uit.

Wordt nogal eens mismoedig van zo’n vraag. Alsof iemand vraagt waarom je een paraplu meeneemt als je naar buiten gaat en het regent. Kijk naar buiten, voor je vraagt!

Niet stemmen betekent domweg erkennen dat democratie een façade is, waarachter een kleine minderheid werkelijk bepaalt welke beslissingen genomen worden. Alleen zij die tegen beter -kunnen- weten in willen geloven dat democratie werkt, stellen niet de vraag of dat feitelijk juist is, domweg omdat die optie niet bij hen opkomt. Geloof -in kabouters, opperwezens, of democratie- is leuk voor de mensen, maar heeft weinig met de realiteit van doen.

Alsjeblieft, open zelf je ogen, voor je zo’n vraag stelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*