Netanyahu zoekt in Oost-Europa steun tegen EU-beleid

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De Israëlische premier heeft de houding van de EU tegenover zijn land in forse bewoordingen veroordeeld in een ontmoeting met regeringsleiders van Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije.

De kritiek van Netanyahu kwam per ongeluk naar buiten omdat in de besloten meeting een microfoon open was blijven staan.

Netanyahu bekritiseerde de EU vanwege de politieke voorwaarden die Europa stelt in de handel met het Israël. De EU is daar uniek in volgens de premier. Geen enkel ander land stelt vergelijkbare voorwaarden. Dat gaat volgens hem ten koste van de veiligheid en de economische welvaart van Europa.

Met verwijzing naar Israëls productie van beveiligingstechnologie zei hij:

“There is no logic here. The EU is undermining its security by undermining Israel. Europe is undermining its progress by undermining its connection with Israeli innovation by a crazy attempt to create conditions. I think Europe has to decide if it wants to live and thrive or if it wants to shrivel and disappear.”

Over de VS was hij sinds het vertrek van Obama aanmerkelijk beter te spreken:

“We had a big problem. I think its different now. Vis-a-vis Iran, there is a stronger position. The US is more engaged in the region and conducting more bombings.”

De Hongaarse premier Orban was het eens met zijn Israëlische ambtgenoot. ‘Als Europa niet samenwerkt met Israël, straft het zichzelf.’

0

Reacties (12)

#1 kneistonie

Tja, wat moet je ervan zeggen, is water nat?

#2 Arjan Fernhout

Mocht N. deze kant op komen, zet even een paar emmers rotte tomaten neer. Wat een kl….. Gaza Crisis, Global Silence

#3 Jos van Dijk

@1: Het grootste probleem in het Israëlisch-Palestijnse conflict is dat de buitenwacht de opstelling van Israël ‘normaal’ gaat vinden. Dodelijk.

#4 gbh

@3: Dat gaat op voor elk conflict: zodra 1 partij denkt dat er meer te halen valt door de opstelling van de buitenwacht zullen ze ook veel minder geneigd zijn water bij de wijn te doen en tot compromissen te komen, dat geld ook voor de Palestijnen.

#5 Jos van Dijk

dat geld ook voor de Palestijnen

Wat bedoel je hiermee? Er is geen Palestijn die het gedrag van Israël ‘normaal’ vindt. In Europa domineren nog steeds de begripvollen, de wegkijkers en de onverschilligen zoals @1.

#6 kneistonie

@3: de buitenwacht, de buitenwacht, normaal, normaal,

de opstelling van de Palestijnen aan het roer, de opstelling van de echte Palestijnen op straat,

#7 su

De Hongaarse premier Orban was het eens met zijn Israëlische ambtgenoot

Het zal niet de eerste keer zijn dat Israël zijn heil zoekt bij openlijke antisemieten.

#8 Bismarck

@7: Ironie inderdaad. Verder een beetje erg ondankbaar van Netanyahu richting de EU, die toch jaarlijks tweehonderd miljoen subsidie aan Israël geeft voor wetenschappelijk onderzoek. Daar zat destijds ook een politieke voorwaarde aan (dat het niet richting de koloniën doorgesluisd zou worden) en die voorwaarde heeft Netanyahu bij mijn weten toch maar wel geaccepteerd.

#9 BetaaldDoorEENANTISEMIETZEKER

@7:

Het zal niet de eerste keer zijn dat Israël zijn heil zoekt bij openlijke antisemieten.

Het zal niet de eerste keer zijn dat een antisemiet dit soort complottheorietjes opstelt.

#10 Hemaworstje

Ie klets maar lekker vedan, ik ga wat IDF wijffe kijken.
Ook dat zijn gewone mensen.
Zit geen lelijk wijf tussen op google images maar dat kan toeval zijn met 70.451.000 afbeeldingen..

#11 Bismarck

@9: Complotpraktijk bedoel je? Netanyahu is gewoon in Oost-Europa bij een Visegradgroepmeeting aangeschoven om bij antisemiet Orban steun te zoeken voor het afschaffen van de bestaande EU-voorwaardes in het bestaande associatieverdrag tussen de EU en Israël.

#12 Dehnus

Echt? Putin? Orban? De mensen die Homo concentratie kampen toestaan, wat zeg ik.. vernietigings kampen! Want dat is waar ze in Tsjetsjenië mee begonnen zijn LETTERLIJK, en Ome Puttyput kijkt de andere kant uit van zijn Kolonie, sterker nog die stop je ook in een kamp als je het niet met hem eens bent.

En deze klootzak gaat daar nu aan meewerken!? Ja meewerken want als je Orban meewerkt om de EU te destabiliseren in jou voordeel dan kijk je de andere kant uit! Zoals de UK de andere kant uitkeek toen de bewijzen binnenstroomden in de jaren 30 en begin 40, en er geen hol tegen deed terwijl ze wisten wat er in de veewagens zat.

Je bent een schande voor het Jodendom Bibi! Samenwerken met NAZI’s, laat me raden Likud Nederland gaat het wel weer verdedigen. Bah, en ze vragen me wel eens waarom ik Likud vergelijk met HAMAS. Nou HIEROM DUS!

Ze zijn Israël onwaardig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*