Nederlandse wapenindustrie ziet Midden-Oosten als groeiregio

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Onder leiding van Minister Hennis van Defensie proberen Nederlandse wapenfabrikanten deze week hun producten te slijten op de IDEX wapenbeurs in Abu Dhabi

Dit jaar stuurt Nederland ten opzichte van eerdere edities een zware delegatie naar het gastland de Verenigde Arabische Emiraten. Vijftien Nederlandse bedrijven worden gesouffleerd door de ministeries van Buitenlandse Handel, Economische Zaken en Defensie. Ter vermaeck wordt er een equivalent van het ‘Holland Heineken House’ gebouwd: het ‘Holland Paviljoen’. Dit is georganiseerd door de Nederlandse overheid, de NIDV (Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid) en de NAG (Netherlands Aerospace Group). Het is duidelijk dat de Nederlandse overheid en wapenindustrie het Midden-Oosten als een interessante groeiregio ziet.

In antwoord op Kamervragen van Bram van Ojik (GroenLinks) zegt de minister: “Deelneming staat niet haaks op het kabinetsbeleid ten aanzien van wapenexport. Daarnaast biedt dit bezoek een nuttige gelegenheid om de brede bilaterale betrekkingen met een relevante politieke en economische partner in de regio, de Verenigde Arabische Emiraten, aan te halen.” Ze wijst er op dat de export moet voldoen aan de de acht criteria van het Europees Gemeenschappelijk Standpunt inzake wapenexport (EUGS).

 

0

Reacties (2)

#1 Bismarck

Tja, zolang het geld in de Emiraten uit de bodem blijft vloeien moeten ze het ergens aan uitgeven en aangezien hun fallusgebouw inmiddels af is, zijn ze vast weer op zoek naar nieuwe dingen om geld naar te smijten.

#2 Sigi

Okay. Wij leveren dan wel de wapens en verdienen daar graag aan maar hullie zijn toch echt de barbaren. Wij kunnen er toch niets aan doen dat onze verdedigingswapens offensief gebruikt worden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*