Nederlandse politiek: in het buitenland wordt geschaakt, hier spelen we mens-erg-je-niet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (5)

#1 weerbarst

haha mooie

#2 TisMeWat

Zoishetmaarnet…

#3 Jos van Dijk

Een juweeltje. Met plezier gelezen.

#4 Sjiek

We laven ons aan relletjes en roddels. Goed stuk.

#5 Karl Kraut

Heijne: “Vandaar dat Hollandse kwesties vrijwel nooit over de zaak zelf gaan, maar over de miskende gevoelens erachter, (…)”

– Klopt. In het moerasland Nederland is alles theologie.

Heijne: “„Toen onze Poolse bedrijven werden weggeconcurreerd door Nederlandse investeerders, heb ik niemand horen klagen”, citeerde de Volkskrant een Poolse journalist (…)”

– Klopt. Derhalve kunnen Polen het hele CAO-syndroom me niet hard genoeg ondergraven—om het playing field eens flink te levellen. Prima, dat de zelfgenoegzame Nederlandse status quo, in het kader van de globale Europeanisering, keihard wordt afgebroken.

Heijne: “Dezelfde dag liet de voorzitter van het Europees Parlement onze minister-president weten wie de baas is. De provinciale hoogmoed van Nederland werd even achteloos als hard afgestraft. Schulz tegen Rutte: „Ik kan niet accepteren dat u op twee borden tegelijk schaakt.”

– Jawohl, de kapo Schulz, zoals hij al eens genoemd werd, is goed bezig.

Maar wat kan er eigenlijk zo moeilijk zijn om anderhalf procent te bezuinigen, om het tekort van 4,5 tot 3 procent te beperken? Anderhalf procent!!! Da’s niks, maar dit ouwe wijvenkabinet zal de soap en het gezanik daaromtrent máááándenlang weten te rekken. De clou zal zijn, dat het niet lukt, en de rode loper wordt uitgerold voor een EU-Seyss-Inquart 2.0 om hier de macht over te nemen. Prima: slopen dit artificiële kutland, deze artificiële entiteit, zo tegen alle internationale gemeenschap-consensus wreed onttrokken aan de zee.

Heijne: “Dezelfde dag liet de voorzitter van het Europees Parlement onze minister-president weten wie de baas is.”

– Jawohl! Het wordt tijd voor een Euro-NSB partij.

Heijne: “De provinciale hoogmoed van Nederland werd even achteloos als hard afgestraft. Schulz tegen Rutte: „Ik kan niet accepteren dat u op twee borden tegelijk schaakt.”

– Inderdaad niet. Europa zal Deutsch zijn, of het zal niet zijn. De autoritaire persoonlijkheid komt dankzij een Schulz weer eens flink aan zijn trekken. Nederland is niet meer dan een afgescheiden Duitse provincie waar een zelfgeknutseld koeterwaals wordt gebezigd, dat vooral als een keelkwaal kan worden gediagnosticeerd. Tijd dat de Hollandse scheurmakers eindelijk onder Europese paraplu geannexeerd worden door The Fatherland.

Heijne: “De provinciale hoogmoed van Nederland werd even achteloos als hard afgestraft.”

– Afgesplitste provincie met een dialect zonder kultuurtaal! Heijne: bedankt!

Heijjne: “Hier spelen we Mens-erger-je-niet.”

Hij is grappig, die Heijne. Maar zijn Deutschnationale hart zit op de goede plaats. Hulde, hoe hij dat op Hollandsch kolderieke wijze zo subversief weet te agitpropandiseren! De 5de kolonne marcheert. Eindelijk! Eindelijk! Bas Heijne: je bent een schat, en je bent een juweel.

Maar effe genoeg lol, want politiek in Nederland is in werkelijkheid natuurlijk vooral zaklopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*