1. 1

  Zucht.
  Jos, waarom die pathologische obsessie met vrouwelijke hoogleraren ?
  Waarom geen Monitor 2019 Vrouwelijke Stratenmakers, Loodgieters en Riooltechnici en Mannelijke Kinderverzorgers, Onderwijzers en Secretarissen ?

 2. 2

  @1: Aan de top van de (Nederlandse) maatschappij hebben mannen het vooralsnog voor het zeggen. Die ongelijkheid ontkennen, negeren, relativeren of weigeren te zien zou ik eerder ‘pathologisch obsessief’ willen noemen.

 3. 3

  @2 Dat is geen argument maar een jij-bak. Jij bent kennelijk niet in staat om te motiveren waarom ongelijkheid bij hoogleraren erger is dan ongelijkheid bij loodgieters, stratenmakers etc. Bewijs van een fantoom-probleem dus.

 4. 4

  De verklaring kan je vinden in de enorme omslag van geslaagden (54% vrouw) naar promovendi (nog maar 43% vrouw) Hier zou je de vergelijking met het buitenland moeten maken. De Nederlandse vrouw en hun liefde voor parttime werken. Er is al veel over gezegd en geschreven.

 5. 5

  @4.

  Inderdaad. Maar het mag niet, want het moet anders, en wel nu enzovoort. Dus druk opvoeren in de politiek, weer beleid op maken, andere prioriteiten worden vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren