Moslims belaagd in IJmuiden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Moslims belaagd in IJmuiden

Het gaat de goede kant op met Nederland… /cynisch

0

Reacties (23)

#1 pedro

Dat is gewoon vrijheid van meningsuiting, toch?

Wat zou ik graag al die commentaren nog weer eens lezen van al die mensen, die bij hoog en bij laag volhielden, dat de door LPF en nu PVV bepleitte vrijheid van beledigen meningsuiting niet tot dit soort taferelen zou leiden. Of wacht even… Dit is maar een incident. Het gaat maar om een klein groepje autochtonen. De meerderheid doet dit niet. Ik verwacht, dat die argumenten in dit geval wel geaccepteerd worden…

#2 vandyke

Ik ken een partij die heel graag over dit soort dingen vragen stelt:

– Heeft de minister kennis genomen van de terreurdaad in IJmuiden, waarbij autochtoon tuig onze allochtone vrouwen aanvielen?

– Kan de minister bevestigen dat dit opnieuw straattereur is van autochtonen waar keihard tegen opgetreden moet worden? Zo nee, waarom niet.

– Weet de minister dat in iedere stad in Nederland autochtonen in de meerderheid zijn?

-Kan de minister aangeven welk percentage van de bevolking in steden autochtoon is. Zo nee, waarom niet?

-Is de minister bereidt te berekenen hoeveel een bier drinkend autochtoon kost tijdens het autorijden? Zo nee, waarom niet?

-Is de minister bereidt om het leger af te sturen op bierdrinkende autochtonen? Zo nee, waarom niet.

– Is de minister bereidt om onmiddelijk een immigratiestop af te kondigen voor autochtonen uit Limburg? Zo nee, waarom niet?

– Is de minister bereidt om bierdrinkende autochtonen terug te sturen naar Limburg? Zo nee, waarom niet?

#3 Mark

Dit zou iig aandacht in de media moeten krijgen, evenredig aan problemen met moslims en allochtonen.

Het AD en RefDag schrijven erover, schrijft de Telegraaf er ook over? Schrijft GS erover?

http://news.google.nl/news/story?pz=1&cf=all&ned=nl_nl&cf=all&ncl=d8Tg_60eZYNTpHMErMfGfmoXHWo9M

#4 Inje

@1
Dus jij geeft de PVV en LPF hier de schuld van?

#5 Paul

@4 Natuurlijk kunnen LPF noch PVV ooit enig verwijt gemaakt worden over het niet als individuen behandelen van Nederlanders die een geloof zouden aanhangen dat niet zou stroken met de principes van deze partijen.

#6 Jonas

@4. Tuurlijk, Wilders (PVV is alleen vorm) heeft het altijd over foute moslims, en dan kan je in een dronken bui zomaar even dat in daden gaan omzetten.

Trouwens in een fabriekskantine meegemaakt hoe een Turkse Nederlander de volle laag kreeg van een paar collega’s, en dat erg normaal werd gevonden door de groep.

#7 Kropotkin

@3: SpitsNieuws gisterenavond.

@1: Met blikjes bier gooien = vrijheid van meningsuiting?

#8 pedro

@4: onder andere ja. Zij zijn de grote voorvechters op politiek gebied van de vvm, die zich uit moet strekken tot schelden en beledigen. Dat dat uit de hand gaat lopen, is niet moeilijk te voorspellen en heb ik ook al vaak voorspeld.

Helaas mogen de historische voorbeelden niet genoemd worden, want we leven nu in een heel andere tijd, waarin autochtone mensen dat soort dingen niet meer zouden doen.

Buiten de politiek zijn het sites als GS die dit soort gedrag beïnvloeden. Dus LPF en PVV zijn niet alleen verantwoordelijk, dat de kroegtaal, die zij in het parlement hebben geïntroduceerd, uitloopt op kroegruzies en vechtpartijtjes.

Misschien kan het beter zo zeggen: LPF en PVV zijn daar net zo schuldig aan, als de gemiddelde radicale imam schuldig is aan het islamitisch terrorisme. Ze doen het zelf niet, maar hun woorden inspireren anderen.

#9 pedro

@7: een gevolg van.

#10 Erik

Als taartengooien als terrorisme wordt gezien, dan is dit ook terrorisme (en een blikje bier komt vast harder aan dan een taart).

#11 sander_1583

Ook dit dient harder aangepakt te worden. Als het nodig is om zwaarder te straffen met als politiek correct voorbeeld ‘autochtonen’ dan moet dat maar om links over de streep te trekken. Oh nee dat is helemaal niet meer nodig…. en dat voelt goed.

#12 wout

Ach, incidentje.

De daders zijn vast onbegrepen VMBO’ers met slechte economische vooruitzichten. Je kunt het ze eigenlijk niet kwalijk nemen. Bovendien is het in hun cultuur heel gewoon om je zo te gedragen.

#13 Erik

@12: Als dit in hun achterlijke cultuur gewoon is, dan moeten ze maar beter integreren.

Oeps nou ben ik elitair, dat mag ik natuurlijk alleen zeggen als in #12 ‘moslim-jongeren’ had gestaan waar nu ‘VMBO’ers’ staat.

#14 Joost

@12: Inderdaad. Laten we nu niet alle autochtonen gaan stigmatiseren.

Overigens werkt harder straffen niet. Had iemand dat al gezegd?

#15 pedro

@11: ik ben hier ook niet voor een hardere aanpak. Ik vertrouw op onze rechters en andere deskundigen voor het bepalen van de strafmaat. het moet wel aangepakt worden, maar dat bestrijd ik in andere gevallen ook nooit.

Je kunt met mij trouwens best over een hardere aanpak (voor iedereen) praten hoor, als jij ook bereid bent compromissen te sluiten over andere zaken.

Jeetje, nu moet weer aan de kabinetsformatie denken, waarbij een partij geen compromissen hoeft te sluiten, geheel in tegenstelling met onze cultuur en gewoontes…

#16 Bismarck

Als het kenteken is genoteerd, moet het niet teveel moeite zijn de schuldigen te achterhalen. Dan kan altijd nog aan hen gevraagd worden hoe ze tot hun daad gekomen zijn. Daarmee wordt de vraag of Wilders, Geenstijl of wie dan ook daaraan heeft bijgedragen snel beantwoord.

#17 wout

Geenstijl made me do it!

#18 Kropotkin

@9: een gevolg van
Juist. In Noord-Korea wordt er waarschijnlijk nooit met bierblikjes gegooid.

#19 pedro

@18: die Noord Koreanen schieten zelfs met scherp op de groep, die zij in eigen land met hun heel eigen vvm naar hartenlust mogen beledigen. Dat gaat dus nog wel verder dan bierblikjes.

#20 Inje

Jammer dat ik nergens de woorden eigen verantwoordelijkheid lees, maar direct de schuld naar de PVV wordt geschroven. Als ik me buurman doodschiet ligt het dan aan me dvd box van Rambo?

#21 Kropotkin

@20: Jawel, door wout in #17, iets anders geformuleerd dat wel.

#22 Jonas

@20. Jouw interpretatie, zoals we gewend zijn overigens. Het gaat niet om schuld, maar eventuele aanleidingen. Er wordt een sfeer geschapen. Eigen verantwoordelijkheid is voor iemand met een vrije wil, dat is bij dronken mensen al ver weg.

#23 pedro

@21: en door mij, in reactie #1, en in de reacties nr 2 en 13 bijvoorbeeld ook al, iets anders geformuleerd.

Heel goed dat het nog eens duidelijker herhaald wordt, want wij zijn dat met jullie eens, maar zou graag willen, dat dat argument in discussies over de islam en moslims ook eens werd geaccepteerd.

En dat de PVV hier de schuld van krijgt, ligt mede aan de manier waarop de PVV de islam de schuld geeft van alle problemen met allochtonen. Je mag gerust wijzen op het feit, dat radicale imams een slechte invloed op moslimjongeren uitoefenen, maar niet iedere islamiet is een terrorist. Op dezelfde manier hebben radicale PVV uitspraken een slechte invloed op extreemrechtse jongeren, maar is niet iedere PVV stemmer meteen een veroorzaker van wat deze misbaksels hebben gedaan.

Maar als de PVV luidop verkondigt, dat de islam de schuld van alle problemen is, is het niet zo vreemd, dat zij nu de schuld van dit incident in de schoenen geschoven krijgen. Wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*