Moody’s dreigt hele eurozone af te waarderen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 Steeph

Kunnen wij niet gewoon Moody’s afwaarderen?

#1.1 Olav - Reactie op #1

Wie is Moody’s en waarom moeten we ons er wat van aan trekken?

#2 about:

November 2010: Het (niet zeer gezaghebbende) Chinese ratingbureau Dagong verlaagde de rating van de VS van AA tot A. Januari 2011: Moody’s waarschuwt dat de sterk stijgende Amerikaanse staatsschuld binnen enkele jaren zou kunnen leiden tot een herziening van de AAA-rating. April 2011: S&P plaatst de AAA-rating van de Verenigde Staten op “negative watch”. Juni 2011: Het Duitse rating agency Feri verlaagt de rating van de VS van AAA tot AA. Augustus 2011: VS verliezen AAA status.

Is er nog iemand die zich echt wat aantrekt van wat de rating agencies allemaal denken te kunnen waarderen? Ze lopen zóóó achter de feiten aan. Als ze het al goed zien, want zij en dus ook wij zijn er wel vaak ingestonken, in het verleden. Ratings? They’re shit!

#3 Hans Verbeek

Europa heeft geen grondstoffen, er valt niets te halen.

De Europeanen willen ook niet hard werken en ze zijn niet slimmer dan Chinezen of Indiërs (kenniseconomie in mijn broek).

#3.1 salvatore - Reactie op #3

En nederland heeft alles al geprivatiseerd en verkocht.Zou dus niet weten waar de IMF dan nog moet ingrijpen.

Maar als we dan toch bezig zijn elkaar de shit,en crisis in te praten;om wat andere belangen door te kunnen drukken,en burgers uit angst,zondebokken repressie, etc ,overal mee instemmen (omdat het steeds zogenaamd echt niet anders kan; gruwelijk onheil,ons boven het hoofd hangt af te wenden.

Dan in godsnaam in 1 keer goed, en dus heel europa; zijn we iig eindelijk van dit gesodemieter,zwarte pieten,geklooi,politieke spelletjes, etc af. te weten waar het op staat. En feitelijk, was duistland al de eerste; die de europese financiële afspraken overtrad.
Feitelijk heeft Nederland ,de hoogste private schuld,van de hele wereld.
Dus dat gegoogel met cijfertjes,en andere farces;mag best door de naakte waarheid ingehaald worden.

Of is dat alleen goed voor griekenland, spanje,portugal ierland ijsland,
zolang wij het maar niet zijn/te dichtbij komt; wat we voor anderen afdwingen.Nen dan maar 1 1 klap europa failliet en INCOMPETENT(!!!!) verklaren naar de feiten; dan zo nog jaren door zieken; en elkaar in impasse en machtsgreep houden, met elke dag een ander landje en zondebok totdat heel europa geprivatiseerd is.

Dan liever dat het klapt; mogelijk zien we dan eindelijk WEL de noodzaak echt te veranderen,ontwikkelen en hervormen.
Zo door gaan, is geen optie;en zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
En de stank is inmiddels al niet meer te harden.
Door vallen en opstaan moet men leren; maar als we er alles voor over hebben;en doen,en laten; dat banken/wij niet vallen; zullen we ook niet leren.

Het zijn altijd anderen aan wie het ligt; is a illussie en mindfuck.
Dat dit niet het einde van de wereld is; oke.
Maar de biljoenen en misjarden schulden respectievelijk van de v.s,en nederland ; los je ook niet op; door te doen,alsof, het ons huisje, voorbij gaat, en wij ,als het enige huisje zonder kruisje; blijven voortbestaan; onderwijl de rest om ons heen neervalt.Is een illussie,en kop in het zand steek tacktiek.

Zijn de laatste stuiptrekkingen,van een destructief systeem.
dan maar in 1 maal door de zure appel heen en echt fundamenteel veranderen; dan jaren lang gekloot met allen leed en ellende van dien.
Natuurlijk zou het onze reet moeten roesten; wat; er gezegd wordt; maar ons systeem is zo ingericht; dat dit dus ; die hele wereld WEL affecteert;elke uitspraak; en dat is al ziek genoeg en de indicatie;er aan dat systeem iets grondig mis is;we niet oplossen met lap en pap middellen;en bullshit politiek. Daar moeten we dus iets aan doen.

of Nu hoppa heel Europa afwaarderen opdat we ons niet meer laten leiden; door dit soort, mechanisme van de markten; waar van journalist,tot,politici,tot burgers gedwongen naar de pijpen van en ziek systeem blijven dansen.
What for should we do that.

denkt men dat griekenland zo in de troubles zou zijn geraakt; zonder de euro geld.bejag?
Neen dus ; Een sociaal europa,competent sterk europa met plaats voor ieder ja,en prima.
maar dat rotte geld;en wat dat van mensen maakt als hoogste waarde; boven mensenrechten; no thanks.
laat maar vallen want het komt er toch wel van het geeft niet of je rent;heb je nooit gekent wil niet weten wie je bent.

#4 Bontenbal

De EU moet de aanbeveling van Moody’s snel serieus nemen en tot hervormingen overgaan. (‘de val vooruit’)

En daarnaast ook een eigen agency oprichten die de functie van de rating agency’s overneemt. Zo voorkomen we dat we afhankelijk blijven van Amerikaanse agencies die feiten en politiek kunnen verhaspelen.

#5 Bismarck

Tijd voor een strafrechtelijk onderzoek. Moody’s probeert de aandacht af te leiden van de zwakke Amerikaanse economische positie.

#6 weerbarst

Zolang Duitsland gewoon een beetje de boot af houdt met bailouts komt het probleem vanzelf weer terug by City of London en Wallstreet.

#7 Frank

Zoals Bismarck in @5 al zegt, Europa zou er goed aan doen om een eigen rating agency op te zetten die een eigen manier van rating gaat ontwikkelen. Eentje die wordt getest op situaties uit het verleden. Groot Brittannië en de VS zouden met hun veel hogere tekorten, hoge werkeloosheid (tov de noordelijke Eurozone) en enorme schulden wel eens flink onder Duitsland c.s. kunnen uitkomen. Het is nu wij van wceend beoordelen wceend met aaaaaaa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*