Mogelijk stuwmeer in Noordzee

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Mogelijk stuwmeer in Noordzee

Voor opwekken energie

0

Reacties (3)

#1 micha

2,4 kubieke kilometer water rondpompen. Kema wil de zeespiegel verhogen?

Is een schakeling met een conventionele centrale niet makkelijker. Meer duurzame energie > minder conventionele energie.

#2 Jan Jaap

2,4 kubieke kilometer draait de Noordzee zijn handje natuurlijk niet voor om, dat heeft ie minimaal enkele duizenden keren.

En wat het vooral is, is opslag van de energie. Windenergie is zo belabbert omdat het op allerlei momenten komt, soms midden in de nacht, waar je er niks aan hebt. En als het niet gebruikt wordt kan je er niks mee en gaat het gewoon ‘verloren’. Door die energie ’s nachts te gebruiken om water op te pompen zet je het dus ‘vast’. Door tijdens de spitstijden dan er weer energie uit op te wekken heb je het precies wanneer je het nodig hebt.

En door dus de energiecentrales ook 24/7 te laten draaien en de overtollige energie op te slaan heb je er ook minder nodig.

Ik weet allemaal niet hoe haalbaar het is en wat het rendement is, maar in principe klinkt het wel interessant. Ik vraag me meer af hoe je zo’n gigantisch ding midden in de zee bouwt en zorgt dat ie niet aan gort geslagen wordt.

#3 knut

@1 het schijnt dat t in/uitschakelen van generatoren zo groot als vd centrales wel wat moeilijker is dan je aan/uit knop thuis.

Daarnaast zijn t geen kinderachtige dijken: diepte v.d. noordzee +40m keren. En natuurlijk de incidentele olietanker waarvan de kapitein in katzwijm is gevallen (ala valdez). Dat is nogal wat. Maar t echte probleem wordt stroming en sedimentatie tgv deze constructie. En natuurlijk Greenpeace want dit verstoort habitat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*