Minimumloonbanen sinds 2008 toegenomen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Vooral jongeren zijn de klos:

Jongeren werken sinds het begin van de crisis in 2008 vaker voor het minimumloon. Ook het totaal aantal banen waarvoor het volgens de wet laagst toelaatbare inkomen geldt, is licht toegenomen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Amerikaanse toestanden, zeg maar.

Open artikel

Reacties (4)

#1 bolke

Tja de tijden dat je als jongere een bedrijf binnenstapte en met een lease-auto, GSM en laptop van de zaak de deur weer uitstapte zijn wel voor bij ja.

#2 L.Brusselman

Het aantal banen zonder loon zijn ook toegenomen.
Hoe gaan we die voortaan benoemen participatiebanen , slaven- of dwangarbeidersbanen?

#3 Henk van S tot S

Een troost:
Het aantal onnuttige adviseurs, managers en iets lagere “indirecten” nam toe ;-)

#4 Dehnus

@1: Die waren er nooit! Dat was meer voor hoger opgeleiden en dan alleen als lokkertje met hele zware regels er aan verbonden. Veel detacheerders, uitzend bureaus voor hogeropgeleiden eigenlijk… want ook dat zijn marktverpesters, gebruikten dat soort constructies om mensen aan te trekken. Er worden je dan droomprojecten voor gesteld waaran je mag weren, auto van de zaak, etc…..

In de realiteit werk je nooit aan zo’n droom project, dat is namelijk alleen voor het uithangbordje bedoelt. De auto van de zaak is vaak een tweedehands die een van de vorige eigenaren niet moest en de GSM al hetzelfde. Ook worden je dikke boetes opgelegd mocht je je werk niet leuk vinden en willen stoppen. De keuze periode van 3 maand die de overheid wettelijk heeft vastgelegd werd altijd omzeilt door een 3 maanden lange opleidings-periode of in een vakantie park of in een ander land te doen. Waardoor de persoon in kwestie dus geen goed idee kreeg van de werkzaamheden en als hij of zij er wel achter kwamen was het al te laat.

De enigen die met dikke autos van de zaak reden in die instellingen zijn vaak de recruiters en uithang borden naar buiten toe. Nu heb ik geen afgunst jegens deze mensen, ik wil niet eens een auto, maar de zaken zo als jij ze voorstelt zijn weer zo vals als een kraai! Echt weer een VVDer die weer ergens een voorbeeldje of twee heeft gevonden, dit veralgemeniseerd en dan gaat rond toeteren als waarheid om zo FUD te verspreiden.

Ik zou hier normaal nooit zo op reageren, maar ik ben wat zat van die types. Ik heb te vaak hun gezanik moeten aanhoren, bijvoorbeeld over de bijstand of arbeidsongeschiktheid. Dat ze met twee vage voorbeeldjes komen en je proberen om te lullen, totdat ze er achter komen dat jouw eigen vader van het dak af is gedonderd en er nog een herseninfarct achter aan kreeg, dan is het gauw een ander slachtoffer vinden voor hun gejammer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*